Családi pótlék Németországban

Több
12 éve 11 hónapja #10904 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Akkor én csak irigykedek nagy erőssen :(
Én Október 14.-én adtam be , 2 hete azt mondták,hogy átadtak postázásra,hát azótra semmi :sick:
De örülök,hogy Nektek legalább gyorsan ment! ;)
Üdv.: Perszike

Perszike

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #11118 Írta: Liv
Liv válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!
A kis családommal 2 hete élünk Németországban. Bejelentett lakcímmel (apa+anya+gyermek) . Mielőtt kijöttünk lemondtam az otthoni családi pótlékot és gyest, és a papírt 1 hét után kiküldték. Csináltatunk bankszámlaszámot, és kitöltöttük a családi igényléséhez szükséges iratot.
Beadtuk a hivatalba, de nem kérték azt a határozatot miszerint Magyarországon lemondtam volna, csak a gyermek anyakönyvi kivonatát másolták le.
Lényegében majdnem végigolvastam az összes hozászolást, de nem kaptam választ arra, hogy Németországban leadott családi pótlék igénylését követően, kinek mikkor kezdték el folyósítani az összeget. Gondolom, hogy változó, de egy hozzávetőleges időt szeretnék kérdezni. Köszönöm.

Több
12 éve 10 hónapja #11125 Írta: dallos79
dallos79 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!

Férjem Németországban dolgozik kiküldetésben.
Azt halottam,hogy így is kaphatunk onnan családit vagyis a különbözetet fizetnék.
Van lakcíme,adószáma.Mák most szünetel,majd csak jövőhéttől lesz.
Valaki tud valamit,kérem írjon!
Boldog új évet!

Több
12 éve 10 hónapja #11128 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia

én visszaolvasnék a helyedben, sokminden le van írva.

Több
12 éve 10 hónapja #11135 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Hm én ma beszéltem a MÁK nemzetközi kapcsolatok referensével telefonon kb. 1 órája.
De szánj rá pár napot és olvass vissza tényleg,szinte minden infót megtalálsz itt.
B.U.É.K.
Perszike

Perszike

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11136 Írta: dallos79
dallos79 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!
Meg is találtam!
Ha valakinek a férje kiküldetésben dolgozik Németországban és onnan is kapja a fizetést akkor jár a különbözet! :)
A családi ellátások tekintetében az adott ügyben érintett tagállamok közül az alábbi sorrendben előrébb lévő tagállam joga az elsődlegesen alkalmazandó:

kereső tevékenység helye szerinti tagállam,
nyugdíj folyósítása szerinti tagállam,
lakóhely szerinti tagállam.
Ha mindkét szülő a fenti sorrendben azonos jogalap szerint (mindkettő végez munkát, mindkettő nyugdíjas, stb.) lehet jogosult két eltérő tagállamban családi ellátásra, akkor az a tagállam folyósítja az ellátásokat, ahol a gyermek lakik. A fenti elsőbbségi szabályok alól kivétel a kiküldetésben végzett munka. Amennyiben a kiküldetés ideje nem haladja meg a két évet, és nem egy másik kiküldött munkavállalót vált fel a kiküldött ügyfél, akkor a kiküldő tagállam joga az alkalmazandó a családi ellátások folyósítása tekintetében, és nem a kiküldetés helye szerinti tagállamé.

Amennyiben azon tagállamban, amelynek joga elsődlegesen alkalmazandó, a folyósított családi ellátások összege összességében alacsonyabb, mint a másik érintett tagállam nemzeti joga szerint megállapítható családi ellátások összege, a két tagállam ellátásainak különbsége erejéig ezen utóbbi tagállam hatósága különbözeti kiegészítést fizet, amelyet az ügyfélnek kérelmeznie kell.