Családi pótlék Németországban
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 108
13 éve 6 napja #9419
Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Tomi1974!
Ne várjatok, hanem hívjátok fel őket, vagy menjetek be személyesen.
Egyszerűen nem értelek, akár levélben, akár személyesen indítottad a kérelmet, van egy hivatkozási szám és oszt lehet érdeklődni.
Ne várjatok, hanem hívjátok fel őket, vagy menjetek be személyesen.
Egyszerűen nem értelek, akár levélben, akár személyesen indítottad a kérelmet, van egy hivatkozási szám és oszt lehet érdeklődni.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- panniki1
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 5 napja - 13 éve 5 napja #9467
Írta: panniki1
panniki1 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szép estét mindenkinek!
Kérem aki tud,segítsen nekem:hétvégén költözünk ki No-ba a férjemhez,és azt szeretném megtudni,hogy akkor is jogosult vagyok kint a családi pótlék különbözetére,ha a férjem magyar cégen keresztül van kint kiküldetésben?Előre is köszönöm.
Kérem aki tud,segítsen nekem:hétvégén költözünk ki No-ba a férjemhez,és azt szeretném megtudni,hogy akkor is jogosult vagyok kint a családi pótlék különbözetére,ha a férjem magyar cégen keresztül van kint kiküldetésben?Előre is köszönöm.
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 108
13 éve 4 napja #9516
Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok,
ez a családi ellátásokról szól:
ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=863&langId=hu
De érdemes más témában is böngészni az oldalt.
ez a családi ellátásokról szól:
ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=863&langId=hu
De érdemes más témában is böngészni az oldalt.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: dallos79
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
13 éve 4 napja #9517
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Elnézést, hogy egyből teszik is rá egy lapáttal, ez a magyar nyelvű főoldal és inkább itt nézzetek meg mindent mert az euvonal az inkább egy elbeszélős műfajú oldal, már több dologgal kapcsolatban is bebizonyosodott, hogy fontos információk hiányoznak vagy elferdültek.htimea írta: De érdemes más témában is böngészni az oldalt.
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- Vatbrigi
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
12 éve 11 hónapja #9803
Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Kedves Ambrusch!
Írtam 2, németországi adóval foglalkozó cégnek és ezeket a válaszokat kaptam!
Kedves Hölgyem!
Kérdéséböl nem derül ki, hogy párja munkaadója melyik országban fizeti
a TB-járulékot. Ha magyar cégtöl van kiküldetésben, akkor itthon
fizetik, ilyenkor nem tudjuk igényelni a német családi pótlékot,
különben igen. A gyerekek utáni esetleges adókedvezmény attól
függetlenül jár, hogy melyik országban élnek a gyerekek.
Amennyiben házasok, adó szempontjából kedvezöbb lesz az elbírálás.
Ezt meg a másik adóbevallással foglakozó cég küldte!
Én meg a 3 gyerek itthon tartózkodunk,és az lenne a kérdésem hogy a párom így igénybe tudja-e venni kint a gyerekere járó adókedvezményt?-közös gyermek, akkor igen!
Nem gond, ha a család "egyik fele" Magyarországon, "másik fele" Németországban tartózkodik.
Az adókedvezményt az adóbevalláskor vissza lehet igényelni.
Mi kell még esetleg ahhoz hogy igénybe tudjuk venni kint a családi adókedvezményt!-családi kedvezményt csak házastársak tudnak igénybe venni.
Ennyit küldtek!
Ha kell meg is csinálják az adóbevallást!
Remélem sikerül majd nekünk is elintézni!
További szép napot mindenkinek!
Írtam 2, németországi adóval foglalkozó cégnek és ezeket a válaszokat kaptam!
Kedves Hölgyem!
Kérdéséböl nem derül ki, hogy párja munkaadója melyik országban fizeti
a TB-járulékot. Ha magyar cégtöl van kiküldetésben, akkor itthon
fizetik, ilyenkor nem tudjuk igényelni a német családi pótlékot,
különben igen. A gyerekek utáni esetleges adókedvezmény attól
függetlenül jár, hogy melyik országban élnek a gyerekek.
Amennyiben házasok, adó szempontjából kedvezöbb lesz az elbírálás.
Ezt meg a másik adóbevallással foglakozó cég küldte!
Én meg a 3 gyerek itthon tartózkodunk,és az lenne a kérdésem hogy a párom így igénybe tudja-e venni kint a gyerekere járó adókedvezményt?-közös gyermek, akkor igen!
Nem gond, ha a család "egyik fele" Magyarországon, "másik fele" Németországban tartózkodik.
Az adókedvezményt az adóbevalláskor vissza lehet igényelni.
Mi kell még esetleg ahhoz hogy igénybe tudjuk venni kint a családi adókedvezményt!-családi kedvezményt csak házastársak tudnak igénybe venni.
Ennyit küldtek!
Ha kell meg is csinálják az adóbevallást!
Remélem sikerül majd nekünk is elintézni!
További szép napot mindenkinek!
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 78
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #9829
Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok,
kérdéssel fordulnék azokhoz, akik kiköltöztek Németországba gyerekekkel, és igényeltek csp.-t !
Aug. óta itt élünk a gyerekekkel, itt dolgozom, nejem is itt fog. Német cég stb. Megigényeltük a német csp.-t aug.-ig visszamenőleg. Kérte a Familienkasse, hogy amennyiben csak Németországból szeretnénk csp.-t kapni, akkor a magyart mondjuk le és vigyünk igazolást arról, hogy aug.-tól novemberig (ekkortól mondtuk le az otthoni csp.-t) milyen jogcímen és mekkora összeget folyósított a MÁK otthon. Fordítást nem kértek, azt mondták majd ők az irodában lefordítják, van erre emberük. Iratokat beszereztük, beadtuk, elvileg minden rendben.
Na most a kérdés: ugyanezt az utat végigjárta-e valaki a kedves fórumozók közül. Ha igen mennyi időt vett igénybe ezek után a csp. német folyósítása, ill. volt-e bármilyen jellegű probléma ezek után.
Azért érdekelne, mert amikor lemondtuk otthon a családi pótlékot, én balga bejelentettem, hogy Németországba költözés végett tesszük. Emiatt ők hivatalból továbbították Pestre a megfelelő hivatalba az anyagot, mondván a továbbiakban ők leveleznek Berlinnel és várjunk türelemmel. Igazolást kiadni nem tudtak emiatt. Ekkor kitaláltam, hogy mint magyar állampolgár, a közigazgatási törvény alapján, mint ügyfél, bármikor kérhetek igazolást ezekről, amit meg is kell kapnom, ha azt mondom, hogy magamnak kell otthonra, teszem azt ki akarom tenni otthon a falra. Erre kaptam igazolást, ami már ugye a német hivatalban pihen.
Most kicsit aggódom, hogy a német hivatal nem-e fog mégis várni a magyar szervek megkeresésére, ill. nem lesz-e gond később, ha már mondjuk decembertől folyósítják a németek a csp.-t és a magyar levél Pestről jön mondjuk februárban.
Valakinek infó vagy vélemény ?
Szép napot mindenkinek !
kérdéssel fordulnék azokhoz, akik kiköltöztek Németországba gyerekekkel, és igényeltek csp.-t !
Aug. óta itt élünk a gyerekekkel, itt dolgozom, nejem is itt fog. Német cég stb. Megigényeltük a német csp.-t aug.-ig visszamenőleg. Kérte a Familienkasse, hogy amennyiben csak Németországból szeretnénk csp.-t kapni, akkor a magyart mondjuk le és vigyünk igazolást arról, hogy aug.-tól novemberig (ekkortól mondtuk le az otthoni csp.-t) milyen jogcímen és mekkora összeget folyósított a MÁK otthon. Fordítást nem kértek, azt mondták majd ők az irodában lefordítják, van erre emberük. Iratokat beszereztük, beadtuk, elvileg minden rendben.
Na most a kérdés: ugyanezt az utat végigjárta-e valaki a kedves fórumozók közül. Ha igen mennyi időt vett igénybe ezek után a csp. német folyósítása, ill. volt-e bármilyen jellegű probléma ezek után.
Azért érdekelne, mert amikor lemondtuk otthon a családi pótlékot, én balga bejelentettem, hogy Németországba költözés végett tesszük. Emiatt ők hivatalból továbbították Pestre a megfelelő hivatalba az anyagot, mondván a továbbiakban ők leveleznek Berlinnel és várjunk türelemmel. Igazolást kiadni nem tudtak emiatt. Ekkor kitaláltam, hogy mint magyar állampolgár, a közigazgatási törvény alapján, mint ügyfél, bármikor kérhetek igazolást ezekről, amit meg is kell kapnom, ha azt mondom, hogy magamnak kell otthonra, teszem azt ki akarom tenni otthon a falra. Erre kaptam igazolást, ami már ugye a német hivatalban pihen.
Most kicsit aggódom, hogy a német hivatal nem-e fog mégis várni a magyar szervek megkeresésére, ill. nem lesz-e gond később, ha már mondjuk decembertől folyósítják a németek a csp.-t és a magyar levél Pestről jön mondjuk februárban.
Valakinek infó vagy vélemény ?
Szép napot mindenkinek !