Családi pótlék Németországban
- Ambrusch
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 75
Én a ferj, kint dolgozom és lakom No-ban. A feleségem, és a gyerekünk otthon él Mo-on.
"A családi ellátások tekintetében az adott ügyben érintett tagállamok közül az alábbi sorrendben előrébb lévő tagállam joga az elsődlegesen alkalmazandó:
kereső tevékenység helye szerinti tagállam,
nyugdíj folyósítása szerinti tagállam,
lakóhely szerinti tagállam.
"
"Az uniós rendeletek értelmében lakóhelynek a személy szokásos tartózkodási helye tekintendő, tartózkodási helynek pedig a személy ideiglenes tartózkodási helye."
"Az uniós rendeletek szerint a tagállamok együttműködnek az érintett személyek lakóhelyének tisztázása érdekében, ennek keretében - amennyiben a lakóhely meghatározása tekintetében nincs egyértelmű álláspont - meg kell határozni az érintett személy érdekeltségének központját, az alábbiak figyelembe vételével:
az érintett tagállamok területén való jelenlét időtartama,
a személy helyzete, ideértve:
az általa gyakorolt tevékenység jellegét és ennek szokásos helyét,
a személy családi állapotát és családi kötelékeit,
nem jövedelemszerző tevékenységei gyakorlásának helyét,
tanulók esetében - ha van - a jövedelem forrását,
az érintett személy lakhatási körülményeit és lakásának állandóságát,
adózási szempontból mely tagállamban rendelkezik lakóhellyel.
"
- Mivel itt, No-ban dolgozom, értelemszerűen a jelenlét időtartama szerint ide tartozom.
- Adózási szempontból is ide tartozom.
Ezek alapján No-ban jogosult vagyok a gyerekem után családi pótlékra.
Ezt az illetékes No-i hivatal Famillienkasse teljes mértékben megerősatette. Megkaptam a szükséges nymtatványokat, máshol leírtam miket, és már folyamatban is van.
Mivel ahogyan én látom a ti esetek szinte teljesen azonos az enyémmel, ezért azt gondolom, a te férjed természetesen kapni fog a gyerekeitek után, ha beadja a megfelelő papírokat
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ambrusch
- Nem elérhető
- Junior Member
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Gergoo írta:
Nem igaz. Ez a harmadik dolog ami eldönti, hogy melyik országból jogosult valaki.DECOTEXT írta: A MÁK téved! Csak akkor van így ha az egész család kint van, mert adott bejelentett lakáscim számit.
www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/csaladi_ellatas_egt
Keresendő rész: Jogalapok
Na jó, ez nekem is új:
Viszont az általad említett részben ők is a lakhelyet említik!"2010. május 1-jével hatályba léptek a szociális biztonsági rendszerek koordinációjáról szóló új uniós rendeletek - a 883/2004/EK rendelet és a 987/2009/EK rendelet -, amelyek közvetlenül és kötelezően alkalmazandóak az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes tagállamok (EGT tagállamok; az Európai Unió 27 tagállama és Norvégia, Liechtenstein és Izland) állampolgáraira és ezek családtagjaira."
Igen ám, s ha ők azt mondják, hogy a németek illetékesek, a német meg kiröhögi akkor mi van!? Ne felejtsd el, hogy az "anyuka és a 3 gyerek" otthon van, s csak tervezik, hogy kijönnek! Mondhatja a német hatóság azt is, hogy csak akkor, ha a gyerekek itt vannak!"Amennyiben az érintett család esetében az uniós rendeletek szerint a magyar jog alkalmazásának van helye, a családi ellátások közül a gyermekgondozási díj tekintetében az egészségbiztosítási szerv rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel."
Fura egy helyzet! Tehát, ha most idjön valaki mondjuk Borsodból, vagont rakni vagy utat épiteni, akinek feltünően "kisebbségi jellegzetességei" vannak, és bejelenti, hogy otthon van 13 gyerek, akkor......? Nem hiszem, hogy a német állam erre kapható!
DCT
- Ambrusch
- Nem elérhető
- Junior Member
Kivételesen teljesen rossz irányba viszed el a dolgot.DECOTEXT írta:
Gergoo írta:
Nem igaz. Ez a harmadik dolog ami eldönti, hogy melyik országból jogosult valaki.DECOTEXT írta: A MÁK téved! Csak akkor van így ha az egész család kint van, mert adott bejelentett lakáscim számit.
www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/csaladi_ellatas_egt
Keresendő rész: Jogalapok
Na jó, ez nekem is új:Viszont az általad említett részben ők is a lakhelyet említik!"2010. május 1-jével hatályba léptek a szociális biztonsági rendszerek koordinációjáról szóló új uniós rendeletek - a 883/2004/EK rendelet és a 987/2009/EK rendelet -, amelyek közvetlenül és kötelezően alkalmazandóak az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes tagállamok (EGT tagállamok; az Európai Unió 27 tagállama és Norvégia, Liechtenstein és Izland) állampolgáraira és ezek családtagjaira."
Igen ám, s ha ők azt mondják, hogy a németek illetékesek, a német meg kiröhögi akkor mi van!? Ne felejtsd el, hogy az "anyuka és a 3 gyerek" otthon van, s csak tervezik, hogy kijönnek! Mondhatja a német hatóság azt is, hogy csak akkor, ha a gyerekek itt vannak!"Amennyiben az érintett család esetében az uniós rendeletek szerint a magyar jog alkalmazásának van helye, a családi ellátások közül a gyermekgondozási díj tekintetében az egészségbiztosítási szerv rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel."
Fura egy helyzet! Tehát, ha most idjön valaki mondjuk Borsodból, vagont rakni vagy utat épiteni, akinek feltünően "kisebbségi jellegzetességei" vannak, és bejelenti, hogy otthon van 13 gyerek, akkor......? Nem hiszem, hogy a német állam erre kapható!
Teljesen mindegy, hogy kijottek-e már!!!
Ha valaki életvitelszerűen itt dolgozik, és hivatalosan bejelentkezett stb., akkor a gyermekei után jogosult a német törvények szerinti családi pótlékra, vagy ha Mo-on kapnak , AKKOR IS A KÜLÖNBÖZETRE!!!. Ez több helyen le van írva, itt a fórumon is megtalálhatók a linkek, és a Familienkasse is egyértelműen megerősítette!!!
- zitafi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 20
Úgy gondolom, hogy egy olyan pici babával csak hivatalosan tudok egyébként is kimenni, mert itthon azért a védőnőnek hiányozna a leltárból +gondolom kint is el kell majd járni vele valahova. De ezt egy másik fórumban majd...
A családi pótlék az jár páromnak, akkor is, ha nem megyünk ki a gyerekkel. Csak akkor az itthonit kell visszamondani. Ha nem mondja vissza valaki, akkor pedig a különbözet jár. Csak legyen bejelentett kinti munkája.
- tomi1974
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 14
Csak várd ki míg megkapod...barátnőmék itt élnek már 5 éve és még mindig elutasítják őket ..én 3 hónapja várom ,hogy küldjenek valami konkrét választ kitöltöttem már vagy egy tonnányi papírt és még mindig semmi pedig én is meg a férjem is német cégnél dolgozunk.