Családi pótlék Németországban

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #9832 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia trosztg!

Gondolom olyan papirt kaptal a MAK-tol,amin rajta van, hogy meddig folyositottak ök a csaladi potlekot.
A Familienkasse attol az idöponttol fogja Nektek folyositani, visszamenöleg is.

szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #9834 Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia
Barátnőmék már ügyvéden keresztül is probálkoznak és már 2 honapja semmi válasz.
nekünk meg a munkáltato nem hajlando visszaküldeni a kitőltőtt papirokat,pedig csak 1 fél oldalt kellene kitőlteni meg lepecsételni...

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #9837 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Trosztg!

Írj egy kérelmet ide:
Budapesti és Pest megyei Ig.
Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya
Postacím: 1519 Bp. Pf.: 272

A kérelemben írd le mit akarsz, ezek szerint az itteni Hatóság nem intézkedett hivatalból - ez nem lep meg - tehát kérd az E411-es nyomtatvány kiállítását. Ehhez még kell egy un. 8-as sz. pótlap.
ha nincs meg, küldöm e-mailben.
Azonkívül,
- ha magyarországi munkaviszony van,kell munkáltatói ig., hogy mióta álltok alkalmazásban
- ha nem rendelkeztek Magyarországon Tb-vel, közölni kell,hogy mikortól
- Feltétlenül közöld az illetékes német hivatal pontos nevét és címét,mert közvetlenül oda fogják küldeni
- írd bele,hogy pontosan mely időponttól kéred az igazolás kiállítását

A fentiek akkor érvényesek, ha minden egyéb igazolásod már a német hatóságnál van.

Sok sikert!

Több
12 éve 11 hónapja #9874 Írta: htimea

Még valami a családi pótlékról:

Velem a Magyar oldal szóba állt e-mailen is. A Budapesti Nemzetközi Kapcsolatok osztályát kell bombázni.
A Német félről ez már nem volt elmondható.

De hónapokig nem szabad várni, szokjatok hozzá, hogy magatoknak kell elintézni dolgokat, ha szeretnétek valamit. Ha két hónapig nincs előrelépés, nem intézkedtetek, hanem csak vártatok.

Több
12 éve 11 hónapja #9875 Írta: htimea

"Emiatt ők hivatalból továbbították Pestre a megfelelő hivatalba az anyagot, mondván a továbbiakban ők leveleznek Berlinnel"

Ettől ne félj, valóban ők az illetékes szerv, vagyis a

Magyar Államkincstár
Budapesti-és Pest Megyei Igazgatóság
Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya
1519 Budapest Pf. 272.

" és várjunk türelemmel."

Igen, várj türelemmel, amennyiben tudod, hogy mire vársz. Vagyis van egy olyan e-mailben, vagy levélben kapott értesítésed, hogy az E411-es nyomtatvány kiállítása folyamatban van mert minden adat a birtokukban van. Ezt nyugodtan kérdezd meg tőlük mailben.

Több
12 éve 11 hónapja #9877 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok !

Úgy tűnik túl bonyolultan írtam le, hogy mit is szeretnék. Tehát:

Eva: köszönöm, ezt tudtuk, ezzel semmi gond nincs is.

Tímea: tudom, hogy a NKO az illetékes, nekem nem ezzel van a bajom. A bajom azzal van, hogy ha rábízom magam a NKO-ra, akkor még ha bombázom is őket, akkor is 6, de inkább 9 hónap (tapasztalat szerint) mire egymással lelevelezgetnek mindent és itt kint elkezdik végre küldeni havonta a családit.

Egész életemben azt csináltam (közigazgatásban dolgoztam), hogy megkerestem a megfelelő embert a megfelelő kiskapuhoz, azért hogy gyorsabban menjenek a dolgok, vagy éppen egyáltalan menjen a dolog amit szeretnék. Most is ezt tettem.

Vagyis nem vártam a NKO-ra, hogy küldje az igazolást, hanem azzal az indokkal kértem igazolást a pécsi MÁK-nál, hogy nekem kell passzióból otthonra :) Erre kiadták az igazolást, ami arról szólt, hogy lemondtuk otthon a családi pótlék folyósítását és aug.01-től (mióta kint élünk) a lemondás napjáig mennyit és milyen jogcímen kaptunk. / Jól tudom, hogy az E411-es nyomtatvány is erről szól?/

Ezt magammal hoztam németbe és az itteni hivatalban beadtam, amit örömmel el is fogadtak. Elvileg a Familienkasse már semmilyen papírt nem fog kérni, minden megvan nekik amit akarnak, elvileg már csak annyi van hátra, hogy kifizessék a sok-sok €-t. :)

És most jön a kérdés, ezt így valaki már csinálta-e és nyert-e vele kb. 3-6 hónapot ? Volt-e valami buktató a végén stb. Erre irányult a kérdésem.

Szép napot mindenkinek !