Családi pótlék Németországban

Több
12 éve 11 hónapja #10567 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia,

a családi pótlék lemondását én személyesen intéztem a MÁK ügyfélszolgálaton, nem tudom levélben elfogadják-e (szerintem ha le van tanúzva akkor igen).

Nincs rá nyomtatvány (csak néztek rám amikor megmondtam hogy én nem igényelni szeretném hanem lemondani), adtak egy üres papírt meg egy tollat hogy írjam le. Kb. ezt írtam:

"Alulírott AY (szül.idő, hely, anyja neve, szig, TAJ szám) ezúton szeretném lemondani a
AB (szül.idő, hely, anyja neve, szig, TAJ szám) és
AC (szül.idő, hely, anyja neve, szig, TAJ szám)
gyermekeim családi pótlékának folyósítását 2011.XX.XX-től.

A lemondás oka hogy 2012.xx.xx-től Németországban igényelem.

Dátum, aláírás
Tanúk"

Az ügyintéző lepecsételte, dátumozta, aláírta és kaptam egy másolatot belőle. Azt mondta küldik a határozatot (ez volt kb. 2 hete, még nem jött meg).

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #10607 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

SZia Airlac!

Ne keseredj el nagyon,de én Október 14.-én adtam be ugyanígy a lemondást és a végleges megszűntetésről még mindig nem kaptam meg a határozatot,de állítólag már a múlt héten átadták postázásra......tudom ajánlani,hogy heti kétszer hívd fel az ügyintézőket (minimum.)Így nekem "csak" bő 2 hónap a magyar részről az ügyintézés,de olvastam én itt már 6 hónapról is. :S
Sok sikert!
Perszike

Perszike

Több
12 éve 11 hónapja #10632 Írta: Vidovenyecz
Vidovenyecz válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Én lemondtam legalább két hónapja Békéscsabán, legalább ötször utánaérdeklődtem hogy nem kell-e még hozzá valami, azt mondták nem. Most pedig küldtek Budapestről egy háromoldalas nyomtatványt hogy töltsem ki, mert hiányosan adtam be Magyarországon a lemondást.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Julianna

Több
12 éve 11 hónapja #10648 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Igen,igen ezt én is megkaptam,gyors kitöltöttem és skennelve vissza a feladónak.
Azért érdekes,hogy azt állították nekem ,hogy az ő ügyintézési határidejük 30 nap.Sőt itt Németországba is már régen beadtam a kérelmet,egy héten belül itt volt rá a válasz ,azaz egy újabb részletesebb formanyomtatvány,azt is postafordultával beadtam és csak a magyar félre várunk már.Várunk,várunk,várunk......ez a magyar hiánypótlásra felszólító levél is érdekesen van megfogalmazva....
Sok sikert!
Perszike

Perszike

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 9 hónapja #10859 Írta: Kati
Kati válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok,
Ne keseredjetek el a magyar es nemet oldal is egyeztet es ez sok idö
Viszamenöleg meg lesz.
Nekem is 6 honapba telt de utanna meg reklamaltam mert 1 honap hianyzott es lehet a magyar oldalom E-mailba is zaklatni öket szivesen valaszolnak.
Tel: 06-1/ 452-2910, 06/20 881-9535, 06/30 344-0045, 06/70 460-9005 
Fax: 06/1 350-24-65, E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Ügyfélsz: 1139 Budapest, Váci út 71. 
H-K: 8-15:30 Sz: 8-17:30 CS-P: 8-12

Több
12 éve 11 hónapja #10903 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Köszi, kedden megkaptam a határozatot (nem siették el a postázást, november 30-án mondtam le, a határozaton december 2-i keltezés van és 18 napig jött postán :) )