Családi pótlék Németországban

Több
12 éve 10 hónapja #11142 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Liv,

nem akarlak elkeseríteni, van akinek "csak" 3 hónap kellett, nekem spec. már szeptember elseje óta húzódik ! :(
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Liv

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #11154 Írta: nofear
nofear válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

augusztus..én nyertem?? :)

Több
12 éve 10 hónapja #11160 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Trosztg és Nofear!

Akkor én hallgatok ,Ti nyertetek :)
Ha szabad kérdeznem,hol tart az ügyetek?
Német hivatalnak be adtátok a kérelmet?
Nálam minden papír be van adva,tegnap beszéltem Bp-el ők mondták,hogy a postázási rendszerükben késik pár hetet a levelem,de erre a kinti címemre küldték el 3 hete.
A Német félről a 2. formanyomtatvány beérkezése óta nem kaptam semmit.
De olyan kedves a Bp.-i ügyintéző,ha egy héten belül nem ér ide ,akkor beskennelve átküldi.Oszt akkor mehetek a helyi felet hívogatni (remélem nem lesz rá szükség-ők mindig gyorsan küldtek meg mindent(postafordultával))
Akkor hajrá addig is ;)
Üdv.:Perszike

Perszike

Több
12 éve 10 hónapja #11164 Írta: Liv
Liv válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Köszönöm a választ. Annyit megkérdezhetek, hogy otthonról kijelentkeztél, vagy ez nem szükséges? Mert attól tartok, hogy mivel mindkét országba be vagyok jelentve lakcímileg, nem fogják engedélyezni. Vagy ez kötetlen?, hisz otthon lemondtam, és igazolást is kaptam.Lív

Több
12 éve 10 hónapja #11211 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Perszike,

utolsó iratot (elvileg utolsó :) ) nov.16-én adtuk be a Familienkasse-nál magyar nyelven, mert ők így kérték. /Az volt benne, hogy milyen jogcímen és mennyit kaptunk a magyar államtól eddig./
Nov. 22-én elküldték a fordítóirodájukba, majd pontosan 1 hónap múlva ért a fordítás vissza, azaz dec. 22-én. Azóta nem tudok semmit, magyarban vagyok pillanatnyilag. Majd érdeklődöm jan. elején náluk.

Szép Estét !
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Liv

Több
12 éve 10 hónapja #11214 Írta: Liv
Liv válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Hát tőlem ilyet nem kértek, akkor szerintem biztos fognak. Mondjuk mi kitöltöttük azt a papírt ami a családi megigényléséhez való, de német nyelven, viszont ilyen nyilatkozatot nem kért a hölgy. Lehet, hogy majd kapok egy levelet, hogy ezt még töltsem ki, és küldjem be. Sajnos mi sem közvetlen a nagy irodába adtuk be, hanem a helyi hivatalba (Familiacase), ők továbbítják tovább, így biztosan több időt vesz igénybe.