Családi pótlék Németországban
- Vatbrigi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Sajnálom az előző vitánkat,de látod ezért szeretnék kiköltözni,mert nekem a MÁK-nál azt mondták mivel a párom a kereső a családban,és Ő Németországban dolgozik és adózik,így kint vagyunk jogosultak családi pótlékra,meg mindenre!!!!!!
Nekem ezt az információt adták a MÁK-nál!!!!!!
És sajnos muszáj neki kint dolgozni,mert így tudjuk csak fizetni a lakáshitelt,különben elviszi a bank!!!!És hidd el nagyon sokat dolgozott a párom a házon,amit csak tudott azt Ő megcsinálta,nekem az anyukám utána örökségem van benne,úgy hogy muszáj harcolnunk érte!!!!!Hidd el nincs más választásunk,de Én nem akarom így leélni az életet hogy a gyerekek is egy hónapban 4 napot lássák az apjukat,meg nekem is nagyon hiányzik!!!!!
Most írtam egy Német-Magyar adózással foglalkozó cégnek,és várom hogy mik a fejlemények!!!!!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ambrusch
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 75
én azt tanácsolnám szívem szerint, hogy a lehető leghamarabb költözzetek ki mindnyájan. Ha kint lesztek ti is akkor a családi pótlék a 3 gyerek után kb 540 euro, és a kedvezőbb adózás miatt a férjednek is több marad. Ez remélhetőleg simán fedezi a többlet költséget, (nagyobb lakás .... stb)
Ha már kint leszel, belátható időn belül te is találsz valami részmunkaidőt, vagy minijobot.
Hol dolgozik a férjed?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Uccu neki!Vatbrigi írta: Sajnálom az előző vitánkat,de látod ezért szeretnék kiköltözni,mert nekem a MÁK-nál azt mondták mivel a párom a kereső a családban,és Ő Németországban dolgozik és adózik,így kint vagyunk jogosultak családi pótlékra,meg mindenre!!!!!!Nekem ezt az információt adták a MÁK-nál!!!!!!És sajnos muszáj neki kint dolgozni,mert így tudjuk csak fizetni a lakáshitelt,különben elviszi a bank!!!!És hidd el nagyon sokat dolgozott a párom a házon,amit csak tudott azt Ő megcsinálta,nekem az anyukám utána örökségem van benne,úgy hogy muszáj harcolnunk érte!!!!!Hidd el nincs más választásunk,de Én nem akarom így leélni az életet hogy a gyerekek is egy hónapban 4 napot lássák az apjukat,meg nekem is nagyon hiányzik!!!!!Most írtam egy Német-Magyar adózással foglalkozó cégnek,és várom hogy mik a fejlemények!!!!!
A MÁK téved! Csak akkor van így ha az egész család kint van, mert adott bejelentett lakáscim számit. A csp-nál meg az, hogy hol van ovodában/iskolában a gyerkőc. A mi időnkben pontosan ezért tagadták meg otthon a csp-ot, mert a gyerekek is kint voltak külföldön. Annak ellenére, hogy állanó lakásunk otton és állampolgárságunk magyar volt akkor is!!
Magyar Állami Kincstár?
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Nem igaz. Ez a harmadik dolog ami eldönti, hogy melyik országból jogosult valaki.DECOTEXT írta: A MÁK téved! Csak akkor van így ha az egész család kint van, mert adott bejelentett lakáscim számit.
www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/csaladi_ellatas_egt
Keresendő rész: Jogalapok
- Vatbrigi
- Nem elérhető
- Junior Member
És ennek akarok utána járni,hogy ez így van-e?
- Vatbrigi
- Nem elérhető
- Junior Member
Végre valaki aki belátja hogy miért is akarunk kimenni,mert a páromnak muszáj kint lenni,Mi meg szeretnénk vele lenni,mert Ő is könnyebben viselné,meg a gyerekek miatt is szeretném!!!!Mi voltunk kint a nyáron 2 hónapot és nagyon tetszett nekem is meg a gyerekeknek is!!!!!
Igen Én is így gondoltam hogy majd kint keresnék valami részmunkaidős állást
,mert szerencsére már van egy pár kedves magyar ismerős akik a páromnak is segítettek eddig is!!!!!
Biztos nem lesz könnyű,de muszáj lesz mert itthon nem tud a párom elhelyezkedni normális munkahelyre!!!!!
Az építőiparban dolgozik!!!!!!
Köszönöm válaszod!!!!
Üdv:Vatbrigi!