Családi pótlék Németországban
- tulipan74
- Látogató
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gabi86
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Új vagyok itt a fórumon. A párom egy hónapja kint dolgozik Németországban valószínű, hogy én is megyek majd utána. Próbálkozunk a babával ha összejön én kint kapok valamit ha ott nem dolgoztam? Itthon nincs meg az 1 éves munkaviszonyom. Kint mennyinek kell lenni, hogy kapjak bármit is? Ha nincs munkám magamon után mennyi a tb??
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
gabi86 írta: Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon. A párom egy hónapja kint dolgozik Németországban valószínű, hogy én is megyek majd utána. Próbálkozunk a babával ha összejön én kint kapok valamit ha ott nem dolgoztam? Itthon nincs meg az 1 éves munkaviszonyom. Kint mennyinek kell lenni, hogy kapjak bármit is? Ha nincs munkám magamon után mennyi a tb??
Szia Gabi86,
kint nem úgy működnek a dolgok, mint itthon, ezért pontosításra van szükség:
- A párod a férjed vagy az élettársad?
- Bejelentett munkahelyen dolgozik vagy nem hivatalosan?
Ha csak magad után fizeted TB-t (Egészségügyi szolgáltatási járulékot), az tudomásom szerint 2011-ben 5100,- Ft Magyarországon, de kint a válaszaidtól függ.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Gabi!gabi86 írta: Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon. A párom egy hónapja kint dolgozik Németországban valószínű, hogy én is megyek majd utána. Próbálkozunk a babával ha összejön én kint kapok valamit ha ott nem dolgoztam? Itthon nincs meg az 1 éves munkaviszonyom. Kint mennyinek kell lenni, hogy kapjak bármit is? Ha nincs munkám magamon után mennyi a tb??
Ha úgy veszem, hogy házasok vagytok, akkor a férjed után biztosítva vagy ha kijössz és ha "párod" legálisan dolgozik! Ha nem vagytok házasok akkor magadnak kell fizetned, de nem TB-t (itt ilyen nincs) hanem betegbiztositást. Nyugdijjárulékot és adót nem kell fizetned, ha nem dolgozol! ha feketén dolgozik akkor nagy a bibi, mert mindent magatok kell állnotok s könnyen zátonyra lehet ezzel futni ha baj van! (Pl: betegség, baleset, stb)
GYES és GYED és "hivatásos anya" itt nincs. (Ez nem olyan Kánaán mint Magyarország! Ezt a németek nem engedhetik meg maguknak!) Családipótlék az az "gyermekpéz" (Kindegeld) az nem függ a munkahelyedtől, az jár ha itt laktok és be vagytok valahol jelentkezve! (Lakhely) Van itt is gyermekszülés utáni "munkahelyi felmentés" de ez csak akkor jár ha dolgoztál és 1 éves, aminél a max. 68% lehet az itteni (!) nettódnak. A munkakadónak 3 évig kell "tartania" a munkahelyed, s vissza kell vennie! Ha nem dolgoztál itt a BRD-ben akkor nem jár semmi csak a "Kindergeld"!
DCT
- Ambrusch
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 75
". A mellékelt 8. sz. pótlapot (Az 883/2004/EK Tanácsi rendelet hatálya alá tartozó személyek jogosultságának megállapításához c. nyomtatvány) kérem töltse ki Ön és a házastársa/élettársa a megfelelő részeknél!
. Amennyiben Ön és/vagy a házastársa/élettársa folytatnak kereső tevékenységet a Magyar Köztársaság területén, úgy szíveskedjen beküldeni az Ön és/vagy a házastársa/élettársa munkáltatói igazolását, melyen szerepel, hogy mióta állnak a foglalkoztató alkalmazásában a Magyar Köztársaság területén, és jelenleg ez a munkaviszony fennáll-e még!
Természetesen a Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya a német nyelvű E411-es nyomtatványt is kitölti, az E401-es nyomtatványt pedig a lakóhely szerinti illetékes polgármesteri hivatalban jogosultak leigazolni. Legyen szíves ezen nyomtatványokat elküldeni a Nemzetközi Kapcsolatok Osztályára.
E402-es német nyelvű nyomtatványt a gyermeke iskolájával töltessen ki, ezen kerül leigazolásra a gyermek tanuló/hallgatói jogviszonya.
Az együttműködését megköszönve, tisztelettel:
Magyar Államkincstár
Csécsei Anita
nemzetközi kapcsolatok referens
Magyar Államkincstár
Budapesti-és Pest Megyei Igazgatóság
Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya
1519 Budapest Pf. 272.
Tel: +36-1-452-2910
Fax: +36-1-350-2465
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát."
Ha valakinek kellene a nyomtatvány, szívesen elküldöm e-mailben
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145