Családi pótlék Németországban
- lopici
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 9
Hallo DECOTEXTDECOTEXT írta:
Senki a világon nem kötelezhet az állandó lakásod felmondására, rádásul: honnan a fészkes fenéböl tudnának arról hogy mindkét országban "laksz"? Mi van ha tulajdonos vagy? Akkor el kellene adnod?
2. Végleges áttelepülés esetén
Amennyiben a magyar állampolgár véglegesen kíván áttelepülni Magyarországról egy másik tagállamba, állandó lakcímét főszabályként törlik a nyilvántartásból. Ebben az esetben külföldön élő magyar állampolgárként kinti lakcímét köteles bejelenteni a magyar lakcím-nyilvántartónak.
Lehetőség van azonban az itthoni lakcím megtartására is, ha magyarországi lakcímét ideiglenes lakcímként, a másik tagállamban létesített állandó lakcímét pedig külföldi lakcímként jelenti be a hazai lakcímnyilvántartásba.
Ma mar 2011 et irunk ,es van nyilvantartas tagallamok kozott. Nagy felelotlenseg a te tanacsod, hogy lehetseges ket orszagban is csaladi segelyt kervenyezni egyszerre.
Udv
Lopici
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- vbcsilla
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- jojuda
- Látogató
- ATI
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
- Petrus
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
meg uj vagyok itt.
A regieknek mondom, hogy szorgalmasan vegigolvastam a topic 25oldalat
Megis lenne egy kerdesem, a mi esetunkkel meg nem talalkoztam a forumban.
Magyar allampolgar vagyok, a ferjem nem EU-s allampolgar es gyermekunk ir allampolgar, mert itt szuletett. Jelenleg is itt elunk. 4 eve elek itt es 3 es fel eves munkaviszonyom van, amikor igazolhatoan adot is fizettem, ekozben otthon is fizettem a TB-t, de nem dolgoztam.
Ha Nemetorszagban koltoznenk milyen jarulekokat igenyelhetnenk meg? A GYES-t itt 24hetig kapom szoval az most nem szmit, viszont a csaladi potlek folyositasat akkor itt kellen lemondanom ill. kerni/toltettni az E104es nyomtatvany? Egyszerre koltozne a csalad.
Kell a bejelentett lakcimen kivul, vmi ott Nemetorszagban, min. tartozkodasi ido?
Egyenlore csak ennyi kerdes, remelem az okosok tudnak nekem segiteni
Fantasztikus a banda egyebkent, sok-sok infot kaptam eddig is.
Pirospont mindenkinek es tovabbi tuerlmes papirugyeket mindenkinek!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Petrus írta: Hello mindenki,
meg uj vagyok itt.
A regieknek mondom, hogy szorgalmasan vegigolvastam a topic 25oldalat
Megis lenne egy kerdesem, a mi esetunkkel meg nem talalkoztam a forumban.
Magyar allampolgar vagyok, a ferjem nem EU-s allampolgar es gyermekunk ir allampolgar, mert itt szuletett. Jelenleg is itt elunk. 4 eve elek itt es 3 es fel eves munkaviszonyom van, amikor igazolhatoan adot is fizettem, ekozben otthon is fizettem a TB-t, de nem dolgoztam.
Ha Nemetorszagban koltoznenk milyen jarulekokat igenyelhetnenk meg? A GYES-t itt 24 hetig kapom szoval az most nem szmit, viszont a csaladi potlek folyositasat akkor itt kellen lemondanom ill. kerni/toltettni az E104es nyomtatvany? Egyszerre koltozne a csalad.Kell a bejelentett lakcimen kivul, vmi ott Nemetorszagban, min. tartozkodasi ido?
Egyenlore csak ennyi kerdes, remelem az okosok tudnak nekem segiteni
Fantasztikus a banda egyebkent, sok-sok infot kaptam eddig is.
Pirospont mindenkinek es tovabbi tuerlmes papirugyeket mindenkinek!
Otthon Mo.-on ne fizesd a TB-t ha nem vagy otthon! Egy darabig én is fizettem innen kintről, de csak elveszett pénz! A nyugdijadat bárhol megkapod ehez nem kell fizetni! Ha otthon is akarsz nyugdijat akkor ki fogják számolni és arányosan kapod majd a külföldi és a magyar nyugdijat. Kettőt azonos időszakra nem fogsz kapni! Az E 104-es csak akkor kell ha turista vagy! Betegbiztositásotok van a férjed révén, ha házasok vagytok! ha nem akkor magatoknak kell külön betegbiztsitást kötnötök! A gond, hogy nem derül ki milyen állampolgár a férjed. ha nem EU-s akkor nem biztos hogy dolgozhat. Ha viszont pl canadai, akkor igen, mert Canadával van az NSZK-nak egy külön egyezménye miszerint minden canadai államplgár kötetlenül dolgozhat és tartózkodhat Németországban! Ezt azért tudom biztosan mert a lányom barátja canadai állampolgár, s itt az NSZK-ban élnek!
Nem értettem hogy hol élsz! Irországban? Tudtommal az is EU. Észak meg Nagybrittania része igy az is EU! Valamit nem értettem? Ird meg részletesen és pontosan, hogy hol laksz! Mo.-on, Irországban vagy már az NSZK-ban?!
Azt irod, hogy "gyermekünk ír állampolgár mert itt született" .
Akkor most Irországból irogatsz?
DCT