Családi pótlék Németországban
- tomi1974
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #5034
Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok
Én sok embertől hallottam ,hogy elutasitották a családi pótlékot a barátnőm már egy éve probálkozik és még mindig nem kapta meg. Két hét mulva érkezik a párom kislánya és el kell kezdeni intéznünk a dolgokat, meg állitolag otthon sem könnyű lemondani a kollégámék már februárban lemondták és még mindig kapják nem kaptak semilyen határozatot a megszüntetésről. Most már tanácstalan vagyok
Én sok embertől hallottam ,hogy elutasitották a családi pótlékot a barátnőm már egy éve probálkozik és még mindig nem kapta meg. Két hét mulva érkezik a párom kislánya és el kell kezdeni intéznünk a dolgokat, meg állitolag otthon sem könnyű lemondani a kollégámék már februárban lemondták és még mindig kapják nem kaptak semilyen határozatot a megszüntetésről. Most már tanácstalan vagyok
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- joco69
- Látogató
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #5297
Írta: joco69
joco69 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Németországban dolgozom német cégnél.Családi pótlékra jogosultság után szeretnék érdeklődni.Mik a feltételek és hogyan lehet elintézni.
Mindenkinek köszi előre is!
Németországban dolgozom német cégnél.Családi pótlékra jogosultság után szeretnék érdeklődni.Mik a feltételek és hogyan lehet elintézni.
Mindenkinek köszi előre is!
- Babu222
- Látogató
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #5303
Írta: Babu222
Babu222 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Ott tartunk a családi pótlék ügyintézéssel kapcsolatban ,hogy megbíztunk kint egy ügyvédet,hogy járjon el az ügyben.
Passzív gyedem esetén kint kell igényelnem pontosabban a páromnak a szülőpénzt.Ha nem passzív gyedem lenne folyósítanák továbbra is Magyarországon.
Azt viszont,csak a páromnak mondta az ügyintéző ha nem sikerül odakint megigényelni akkor évente egyszer jogosult vagyok Magyarországon megigényelni visszamenőleg a pénzt.
Nem tudom miért kínozzák az embert non segítséggel.
Passzív gyedem esetén kint kell igényelnem pontosabban a páromnak a szülőpénzt.Ha nem passzív gyedem lenne folyósítanák továbbra is Magyarországon.
Azt viszont,csak a páromnak mondta az ügyintéző ha nem sikerül odakint megigényelni akkor évente egyszer jogosult vagyok Magyarországon megigényelni visszamenőleg a pénzt.
Nem tudom miért kínozzák az embert non segítséggel.
- rimoldi
- Látogató
13 éve 5 hónapja #5319
Írta: rimoldi
Ezzel kapcsolatban egy kicsit helyesbítenék.
Az Elterngeld az a magyar GYED megfelelője és nem a GYES-é.
Ezután lehet igényelni a Landesreziehungsgeldet, ami a gyermek 1,5 éves koráig jár.
rimoldi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
szilagyisz írta: GYES ügyben ennyit tudok segíteni:
A német megfelelője az Elterngeld:"
Ezzel kapcsolatban egy kicsit helyesbítenék.
Az Elterngeld az a magyar GYED megfelelője és nem a GYES-é.
Ezután lehet igényelni a Landesreziehungsgeldet, ami a gyermek 1,5 éves koráig jár.
- joco69
- Látogató
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #5499
Írta: joco69
joco69 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Üdv Rita!
ERika vagyok segítséget szeretnék kérni családi pótlék ügyben.
A férjem dolgozik kint német cégnél.Én itthol vagyok a gyermekünkkel.Igazából nemtudom hol és kitől lehet érdeklődni.Valaki azt mondja ,hogy kérheti kint a családit.Tudsz e tanácsot adni kihez lehet fordulni.
Üdv:Erika
ERika vagyok segítséget szeretnék kérni családi pótlék ügyben.
A férjem dolgozik kint német cégnél.Én itthol vagyok a gyermekünkkel.Igazából nemtudom hol és kitől lehet érdeklődni.Valaki azt mondja ,hogy kérheti kint a családit.Tudsz e tanácsot adni kihez lehet fordulni.
Üdv:Erika
- burdus
- Látogató
13 éve 4 hónapja #5503
Írta: burdus
burdus válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
igen lehet a familienkassenek kell irni a cimuk BUNDESAGENTUR FUR ARBEIT FAMILIENKASSE DEGGENDORF
HINDENBURG STR 32
94469 DEGGENDORF
de ha a ferjed cegnel dolgozik mint alkalmazott akkor a fizetessel jar
TEL SZAM 0180 1 9245864 - KINDER
HINDENBURG STR 32
94469 DEGGENDORF
de ha a ferjed cegnel dolgozik mint alkalmazott akkor a fizetessel jar
TEL SZAM 0180 1 9245864 - KINDER