Családi pótlék Németországban

• rimoldi
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #5520 Írta: rimoldi
rimoldi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Erika!

A ti esetetekben a családi pótlék kiegészítése jár, mivel csak a férjed van itt.
Valóban a Bundesagentur für Arbeit - Familienkasse-nél kell igényelni. (azt nem tudom, hogy Deggendorf-e, ha ott laktok, akkor igen)
Ki kell tölteni az Antrag auf Kindergeld nyomtatványt a férjednek és eljuttatni a Familienkasse-hoz. Legjobb lenne ha a férjed megkérné a munkáltatót, hogy segítsen ebben a dologban.
Sajnos nem tudom, hogy alkalmazott esetében ez hogy megy, mert a férjem vállalkozó. Így mi közvetlenül a Kasse-tól kapjuk a pénzt.

Nem igazán tudtam neked segíteni, de ha van még kérdésed nyugodtan írd meg.
Üdv
Rita

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #5529 Írta: Petra28
Petra28 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!:)
Én egy Magyarországon élő kismama vagyok, a párom kint dolgozik. Tudtok nekem abban segíteni, hogy jár-e nekem gyes vagy valami más juttatás a párom után? A baba megszületése előtt vagy után kell elkezdeni az ügyintézést illetve milyen papírok szükségesek hozzá? Ha bejelentkeznék a párom címére, jár olyasmi mint itthon a "táp.pénz",vagy valami juttatás a baba születése előtt? Mire számíthatunk, ha esetleg kint jönne világra a kis babánk?
Előre is köszönöm a segítséget!

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #5751 Írta: Ledzsike
Ledzsike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni abban hogy ha a párom Németországba megy dolgozni, és német cégnél lesz bejelentve akkor az rám és az egy éves fiúnkra vonatkozik e valamilyen szinten? Arra gondolok hogy például kapnék e gyerek után kint pénzt? Illetve a párom mire lesz kint jogosult?

Több
13 éve 4 hónapja #5773 Írta: pepe
pepe válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Petra!
Ha a párod kint dolgozik és te otthon vagy Magyarországon
a picivel akkor a férjed meg tudja igényelni a német családi pótlékot
ami 184 euró,de ebben az esetben nem az egész jár csak a a magyar és a német családi közötti különbség ami igy is 150 euro kb!Ha te is kint élnél
a kicsivel és ide lenné bejelentve akkor járna a teljes összeg,de akkor a magyar családiról le kell mondani és a gyest is elveszik!Ami nagyon fontos,hogy a kicsi is ide legyen bejelentve!
Gyes:Hát én ugy tudom,hogy csak abban az esetben jár idekint,ha legalább
6 hónapos munka viszonyod volt!
Ha valamit esetleg rosszul írtam akkor kedves fórumozó barátaim legyenek szívesek kejavítani!
Pepe

Több
13 éve 4 hónapja #5801 Írta: pintyoe
pintyoe válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!!
Tudja valaki,hogy hol kell pontosan bejenteni a családipótlék igénylést?Én úgy tudom az "Arbeitamt"-nál.Kb. mennyi az átfutási ideje?Ha csak az egyik gyerek ven itt az otthoni után is jár?
Üdv.Pintyő

pepe írta: Szia Petra!
Ha a párod kint dolgozik és te otthon vagy Magyarországon
a picivel akkor a férjed meg tudja igényelni a német családi pótlékot
ami 184 euró,de ebben az esetben nem az egész jár csak a a magyar és a német családi közötti különbség ami igy is 150 euro kb!Ha te is kint élnél
a kicsivel és ide lenné bejelentve akkor járna a teljes összeg,de akkor a magyar családiról le kell mondani és a gyest is elveszik!Ami nagyon fontos,hogy a kicsi is ide legyen bejelentve!
Gyes:Hát én ugy tudom,hogy csak abban az esetben jár idekint,ha legalább
6 hónapos munka viszonyod volt!
Ha valamit esetleg rosszul írtam akkor kedves fórumozó barátaim legyenek szívesek kejavítani!
Pepe

Pintyő :)

• rimoldi
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #5819 Írta: rimoldi
rimoldi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Pintyő!

Ha elolvasod ezt a topikot, akkor választ kapsz a kérdéseidre.

Üdv
Rita