Családi pótlék Németországban

Több
13 éve 5 hónapja #5014 Írta: topp200
topp200 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Hali.

Kiküldetés, vagy munkaerő kölcsönzés??

Topp.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 5 hónapja #5015 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok :)

Szilvia!
Köszönjük a sok hasznos infót :kiss: ,igen én is olvastam,hogy ott sokkal rövidebb ideig jogosultak a szülők a "gyes"-re,de minél tovább tanulmányozom az ország "rendszerét" annál inkább tűnik logikusnak és folyamatosan kérdezem magamtól,hogy itt ez miért nem így van????? :blink:

Márti!
Hááát rendesen ki kell számolni ki mikor megy hová,de ott az ovik is úgy vannak,hogy több rendszerben viheted a gyereket,pl csak reggel 7-től 13 óráig,vagy csak délutánra viszed,vagy reggel beviszed,majd délben 2 órára hazaviszed és délután ismét vissza..... alkalmazkodnak (nem mint itt:whistle: )Gyerekek a suliból hamar hazaérnek ,alsóban kevés az óraszámuk és az áélelmet Te csomagolod nekik.Ezt én is mind a kint élő barátosnétől tudom,de októbertől a saját bőrünkön is tapasztalni fogjuk :silly: .Nálunk a párom rendes munkaidőben fog dolgozni ,én meg vállalok minijobot ami bőven belefér a délelőttbe ,így kísérhetem őket és mehetek is értük :) de ahogy a barátnőm mesélte a gyerekek busszal,vagy csoportosan mennek a suliba,az elején biztosan kísérgetem őket,de majd kialakul ;) Szerettem még volna írni ,ott a nőknek a nyugdíjjogosultsághoz sem annyi biztosított év kell mint itt:)

Junikoletta!
Természetesen jogosultak vagytok rá ,olvass kicsit vissza :P én is hetek óta itt okosodok ;)
Pussz mindenkinek!:silly:

PerszikeB)

Perszike
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gymarti

Több
13 éve 5 hónapja #5017 Írta: atina88
atina88 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Topp!
Ha tőlem kérdeted akkor kiküldetés!

Több
13 éve 5 hónapja #5018 Írta: gymarti
gymarti válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Köszönöm a válaszokat! Még szokni kell, hogy ott minden másképp van, mint itthon. Biztos belejövünk majd :) Muszáj lesz.
Lehet, hogy nekem lesz a nehezebb, mert nem biztos, hogy a gyerekek mellett el tudok helyezkedni a szakmámban. De ha azt nem, akkor mit dolgozhatnék részmunkaidőben? Ez még a jövő zenéje...
Szép estét!

Több
13 éve 5 hónapja #5024 Írta: junikoletta
junikoletta válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

PerszikeB!Köszi,hogy írtál.Azt nem tudod hogyan kell elkezdeni a csp. intézését.Már több helyen kérdeztük de senki nem tud semmit.Előre is köszi.

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #5027 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

SZia Junikoletta!

Az ellátást írásbeli igénylés alapján biztosítják. Az igénylési formanyomtatványt a Munkaügyi Hivatal (Arbeitsagentur) alá tartozó családtámogatási pénztárhoz (Familienkasse) kell benyújtani. ;)
A párod munkáltatója is tud szerintem segíteni :)
Üdv!

Perszike B)

Perszike
A következő felhasználók mondtak köszönetet: junikoletta