Családi pótlék Németországban
- topp200
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
13 éve 5 hónapja #5014
Írta: topp200
topp200 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Hali.
Kiküldetés, vagy munkaerő kölcsönzés??
Topp.
Kiküldetés, vagy munkaerő kölcsönzés??
Topp.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
13 éve 5 hónapja #5015
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok
Szilvia!
Köszönjük a sok hasznos infót ,igen én is olvastam,hogy ott sokkal rövidebb ideig jogosultak a szülők a "gyes"-re,de minél tovább tanulmányozom az ország "rendszerét" annál inkább tűnik logikusnak és folyamatosan kérdezem magamtól,hogy itt ez miért nem így van?????
Márti!
Hááát rendesen ki kell számolni ki mikor megy hová,de ott az ovik is úgy vannak,hogy több rendszerben viheted a gyereket,pl csak reggel 7-től 13 óráig,vagy csak délutánra viszed,vagy reggel beviszed,majd délben 2 órára hazaviszed és délután ismét vissza..... alkalmazkodnak (nem mint itt:whistle: )Gyerekek a suliból hamar hazaérnek ,alsóban kevés az óraszámuk és az áélelmet Te csomagolod nekik.Ezt én is mind a kint élő barátosnétől tudom,de októbertől a saját bőrünkön is tapasztalni fogjuk .Nálunk a párom rendes munkaidőben fog dolgozni ,én meg vállalok minijobot ami bőven belefér a délelőttbe ,így kísérhetem őket és mehetek is értük de ahogy a barátnőm mesélte a gyerekek busszal,vagy csoportosan mennek a suliba,az elején biztosan kísérgetem őket,de majd kialakul Szerettem még volna írni ,ott a nőknek a nyugdíjjogosultsághoz sem annyi biztosított év kell mint itt:)
Junikoletta!
Természetesen jogosultak vagytok rá ,olvass kicsit vissza én is hetek óta itt okosodok
Pussz mindenkinek!
PerszikeB)
Szilvia!
Köszönjük a sok hasznos infót ,igen én is olvastam,hogy ott sokkal rövidebb ideig jogosultak a szülők a "gyes"-re,de minél tovább tanulmányozom az ország "rendszerét" annál inkább tűnik logikusnak és folyamatosan kérdezem magamtól,hogy itt ez miért nem így van?????
Márti!
Hááát rendesen ki kell számolni ki mikor megy hová,de ott az ovik is úgy vannak,hogy több rendszerben viheted a gyereket,pl csak reggel 7-től 13 óráig,vagy csak délutánra viszed,vagy reggel beviszed,majd délben 2 órára hazaviszed és délután ismét vissza..... alkalmazkodnak (nem mint itt:whistle: )Gyerekek a suliból hamar hazaérnek ,alsóban kevés az óraszámuk és az áélelmet Te csomagolod nekik.Ezt én is mind a kint élő barátosnétől tudom,de októbertől a saját bőrünkön is tapasztalni fogjuk .Nálunk a párom rendes munkaidőben fog dolgozni ,én meg vállalok minijobot ami bőven belefér a délelőttbe ,így kísérhetem őket és mehetek is értük de ahogy a barátnőm mesélte a gyerekek busszal,vagy csoportosan mennek a suliba,az elején biztosan kísérgetem őket,de majd kialakul Szerettem még volna írni ,ott a nőknek a nyugdíjjogosultsághoz sem annyi biztosított év kell mint itt:)
Junikoletta!
Természetesen jogosultak vagytok rá ,olvass kicsit vissza én is hetek óta itt okosodok
Pussz mindenkinek!
PerszikeB)
Perszike
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gymarti
- atina88
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 5 hónapja #5017
Írta: atina88
atina88 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Topp!
Ha tőlem kérdeted akkor kiküldetés!
Ha tőlem kérdeted akkor kiküldetés!
- gymarti
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 5 hónapja #5018
Írta: gymarti
gymarti válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Köszönöm a válaszokat! Még szokni kell, hogy ott minden másképp van, mint itthon. Biztos belejövünk majd Muszáj lesz.
Lehet, hogy nekem lesz a nehezebb, mert nem biztos, hogy a gyerekek mellett el tudok helyezkedni a szakmámban. De ha azt nem, akkor mit dolgozhatnék részmunkaidőben? Ez még a jövő zenéje...
Szép estét!
Lehet, hogy nekem lesz a nehezebb, mert nem biztos, hogy a gyerekek mellett el tudok helyezkedni a szakmámban. De ha azt nem, akkor mit dolgozhatnék részmunkaidőben? Ez még a jövő zenéje...
Szép estét!
- junikoletta
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 5 hónapja #5024
Írta: junikoletta
junikoletta válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
PerszikeB!Köszi,hogy írtál.Azt nem tudod hogyan kell elkezdeni a csp. intézését.Már több helyen kérdeztük de senki nem tud semmit.Előre is köszi.
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #5027
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
SZia Junikoletta!
Az ellátást írásbeli igénylés alapján biztosítják. Az igénylési formanyomtatványt a Munkaügyi Hivatal (Arbeitsagentur) alá tartozó családtámogatási pénztárhoz (Familienkasse) kell benyújtani.
A párod munkáltatója is tud szerintem segíteni
Üdv!
Perszike
Az ellátást írásbeli igénylés alapján biztosítják. Az igénylési formanyomtatványt a Munkaügyi Hivatal (Arbeitsagentur) alá tartozó családtámogatási pénztárhoz (Familienkasse) kell benyújtani.
A párod munkáltatója is tud szerintem segíteni
Üdv!
Perszike
Perszike
A következő felhasználók mondtak köszönetet: junikoletta