Családi pótlék Németországban
- Bella
- Látogató
13 éve 4 hónapja #5824
Írta: Bella
Bella válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
A lakóhelyedhez illetékes munkaügyi hivatalnál (Bundesagentur für Arbeit)vannak a családi ügyyekkel foglalkozó hivatalok elhelyezve (Familienkasse)
A pontos listához menj be az arbeitsagentur.de oldalára, ott válaszd a "Kindergeld" opciót és ezen belül a következőt :
"Ortsverzeichnis der Familienkassen" ,pdf listában vannak a címek és a rád vonatkozó Formanyomtatványt is el lehet menteni illetve egyből kinyomtatni.
Az átfutás elég hamar megy, nekünk kb. 10 nappal a beadás után már meg is érkezett a válasz tőlük,tehát nem ülnek hetekig az igényeken.
Remélem ,tudtam segíteni.
A pontos listához menj be az arbeitsagentur.de oldalára, ott válaszd a "Kindergeld" opciót és ezen belül a következőt :
"Ortsverzeichnis der Familienkassen" ,pdf listában vannak a címek és a rád vonatkozó Formanyomtatványt is el lehet menteni illetve egyből kinyomtatni.
Az átfutás elég hamar megy, nekünk kb. 10 nappal a beadás után már meg is érkezett a válasz tőlük,tehát nem ülnek hetekig az igényeken.
Remélem ,tudtam segíteni.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- vargagergely
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #5933
Írta: vargagergely
vargagergely válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Érdeklődnék tőletek, akik tapasztalattal rendelkeztek
Szeretnék Németországban munkát vállalni, köbö ez év végén, jövő év elején lenne aktuális. Egyenlőre én mennék egyedül, feleségem két gyerekünkkel itthon maradna, amíg nem látnánk, hogy jobban élnénk kint. Jól értelmezem ugye, hogy ez ördögi kör, mert ahhoz, hogy kedvezőbb adósávba kerüljek, akkor ahhoz a családnak is kint kell lennie? Illetve ha feleségem nem dolgozik még kint, mert GYED-en van, akkor a családi pótlékot kint kell igényelni, vagy marad magyar?
Válaszokat köszönöm
Érdeklődnék tőletek, akik tapasztalattal rendelkeztek
Szeretnék Németországban munkát vállalni, köbö ez év végén, jövő év elején lenne aktuális. Egyenlőre én mennék egyedül, feleségem két gyerekünkkel itthon maradna, amíg nem látnánk, hogy jobban élnénk kint. Jól értelmezem ugye, hogy ez ördögi kör, mert ahhoz, hogy kedvezőbb adósávba kerüljek, akkor ahhoz a családnak is kint kell lennie? Illetve ha feleségem nem dolgozik még kint, mert GYED-en van, akkor a családi pótlékot kint kell igényelni, vagy marad magyar?
Válaszokat köszönöm
- Bella
- Látogató
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #5954
Írta: Bella
Bella válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
röviden és tömören:
A családi pótlék esetében, ha egy családapa vagy családanya egy EU tagországban dolgozik, és az egész család kiköltözik, megszűnik a magyarországi jogosultság, és az ottani családi pótlékra lesznek jogosultak. A juttatásra vonatkozó igényt a kinti illetékes hatóságoknak kell benyújtani, és a magyaroszági jogosultságot az illetékes szervnél írásban kell megszüntetni.
Amennyiben nem az egész család költözik, és az itthoni családi pótlék továbbra is jár a gyermek(ek) után, a kinti illetékes szerv megkeresi a magyarországi folyósítót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a család Magyarországról kap-e családi pótlékot.
Ha bővebben érdekel ,minden információ és cím, telefonszám megtalálható itt:
Szép napot!
röviden és tömören:
A családi pótlék esetében, ha egy családapa vagy családanya egy EU tagországban dolgozik, és az egész család kiköltözik, megszűnik a magyarországi jogosultság, és az ottani családi pótlékra lesznek jogosultak. A juttatásra vonatkozó igényt a kinti illetékes hatóságoknak kell benyújtani, és a magyaroszági jogosultságot az illetékes szervnél írásban kell megszüntetni.
Amennyiben nem az egész család költözik, és az itthoni családi pótlék továbbra is jár a gyermek(ek) után, a kinti illetékes szerv megkeresi a magyarországi folyósítót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a család Magyarországról kap-e családi pótlékot.
Ha bővebben érdekel ,minden információ és cím, telefonszám megtalálható itt:
www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_csaladimunkanelkuli&id=142
- Gitta80
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 2
13 éve 3 hónapja #6107
Írta: Gitta80
Gitta80 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy:
Éppen töltöm ki a Kindergeld-es papírt!
A 7. pont ha jól értelmezem hogy kapok/kaptam -e otthon a gyermekem után valamilyen ellátást az elmúlt 5 évben!
Mettöl -meddig? ha a mai napig kapom otthon a csládit, akkor azt írjam, hogy 01.2006-07.2011 ugyanis akkor született a lányom! Ès a "welche Geldleistung" az az hogy összesen mennyit? az elmúlt 5 évben?
Illettve a 8.-as pontot sem -értem!
Tudna nekem valaki segíteni?
3 hónapja vagyok itt június 1-töl dolgozok heti 30 órábban. Egyedül álló vagyok, a kislányom június vége óta van itt velem!
Nem tudom kell -e más információ!?
Olyan kérdésem lenne, hogy:
Éppen töltöm ki a Kindergeld-es papírt!
A 7. pont ha jól értelmezem hogy kapok/kaptam -e otthon a gyermekem után valamilyen ellátást az elmúlt 5 évben!
Mettöl -meddig? ha a mai napig kapom otthon a csládit, akkor azt írjam, hogy 01.2006-07.2011 ugyanis akkor született a lányom! Ès a "welche Geldleistung" az az hogy összesen mennyit? az elmúlt 5 évben?
Illettve a 8.-as pontot sem -értem!
Tudna nekem valaki segíteni?
3 hónapja vagyok itt június 1-töl dolgozok heti 30 órábban. Egyedül álló vagyok, a kislányom június vége óta van itt velem!
Nem tudom kell -e más információ!?
- szilagyisz
- Látogató
13 éve 3 hónapja #6119
Írta: szilagyisz
szilagyisz válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Kedves Gitta
Igen, írd ezt az időtartamot, az összeghez pedig írd a havit és írd utána hogy /Mon. Amúgy meg úgyis megkeresik a Magyar Államkincstárt, akik adatot fognak szolgáltatni. Legalábbis én is kitöltöttem ahogy gondoltam, és nem kérdeztek rá semmire. Igazság szerint ezt sose értettem, hogy mit számít mennyit kaptam az elmúlt 5 évben, ha most én vagyok rá jogosult, és itt.
Mi a 8-as pont?
Ha jól emlékszem az apa adatai is kellenek, mert én is egyedülállóként igényeltem.
Üdv:
Szilvia
Igen, írd ezt az időtartamot, az összeghez pedig írd a havit és írd utána hogy /Mon. Amúgy meg úgyis megkeresik a Magyar Államkincstárt, akik adatot fognak szolgáltatni. Legalábbis én is kitöltöttem ahogy gondoltam, és nem kérdeztek rá semmire. Igazság szerint ezt sose értettem, hogy mit számít mennyit kaptam az elmúlt 5 évben, ha most én vagyok rá jogosult, és itt.
Mi a 8-as pont?
Ha jól emlékszem az apa adatai is kellenek, mert én is egyedülállóként igényeltem.
Üdv:
Szilvia
- mikoanita
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6122
Írta: mikoanita
mikoanita válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok, lenne pár kérdésem kiutazás előtt, melyek homályosak még kicsit. Szóval, a párom után akarunk kimenni Lipcsébe, 2 kisgyerekkel. Ideiglenes lakcím igénylés, nagyjából ok, aztán ott majd kiderül.... Kindergeld csak azoknak jár, akik állandó lakcímmel vannak bejelentve? Mi ideiglenes lakcímmel ezt nem igényelhetjük? Köszönöm ha tudtok ebben segíteni! A kicsikkel kapcsolatban, nekik van egyéb fontos teendő, papír ügyben?