Családi pótlék Németországban
- beatrix0623
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 23
13 éve 3 hónapja #6231
Írta: beatrix0623
beatrix0623 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Kicsit vissza olvasva minden info megtalálható.De a Nemzetközi Kapcsolatok Osztályánál kell nekem minden szükséges papírt megküldtek emailbe.
Bea
Bea
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tori
- Látogató
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6275
Írta: Tori
Tori válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Olvastam, hogy miket írtok a családi pótlék igényléséről, és szeretnék még kérdezni vmit.
A párom magyar cég által, úgynevezett kiküldetésben dolgozik itt német cégnél Németországban. Hivatalosan be van jelentve, és 2010.08.02-vel már bejelentett lakcíme volt. Mi a kislányommal hivatalosan 2011.februárban lettünk bejelentve. Viszont a családi pótlékot most szeretnénk igényelni. Kitöltöttük a Kindergeld-es, és a Kinderzuschlag-os papírokat, de még otthon nem mondtam le a csp-t. Így is be lehet adni a kérelmet? Mikortól kérjem?
Remélem valaki tud nekem ez ügyben segíteni. Előre is nagyon köszönöm.
Olvastam, hogy miket írtok a családi pótlék igényléséről, és szeretnék még kérdezni vmit.
A párom magyar cég által, úgynevezett kiküldetésben dolgozik itt német cégnél Németországban. Hivatalosan be van jelentve, és 2010.08.02-vel már bejelentett lakcíme volt. Mi a kislányommal hivatalosan 2011.februárban lettünk bejelentve. Viszont a családi pótlékot most szeretnénk igényelni. Kitöltöttük a Kindergeld-es, és a Kinderzuschlag-os papírokat, de még otthon nem mondtam le a csp-t. Így is be lehet adni a kérelmet? Mikortól kérjem?
Remélem valaki tud nekem ez ügyben segíteni. Előre is nagyon köszönöm.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
13 éve 3 hónapja #6276
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Hü de becsületesek vagytok. Hát engem viszont a folyósitó szerevek átvágtak. Kb. 10 évnyi CSP-al tartoznak, csak azért, mert gyerekeimet külföldi iskolába járattam. Csak itthon (Magyarországon!!) volt állandó lakásunk, munkahelyünk, stb. Mégsem folyósitották! Én ha nektek volnék sehol nem mondanám le a családi pótlékot! Ha itthon is van álladó lakásotok bejelentve, akkor csak kaszirozzatok itthon is! Ez csak akkor nem müxik, ha innen egy cég küldött ki s nem magánúton mentetek ki dolgozni! A németet nem érdekli, hogy mi jár otthon.....
Sajnos én még perrel sem tudtam megkapni ami jár igy, se külföldön, se itthon nem kaptam CSP-ot, mert akkor az osztrák azt mondta, hogy ugyan iskolába jár ott a gyerek, de nem ott lakik. Itthon meg azt mondták, hogy kérjek ott ahol iskolába jár!
Sajnos én még perrel sem tudtam megkapni ami jár igy, se külföldön, se itthon nem kaptam CSP-ot, mert akkor az osztrák azt mondta, hogy ugyan iskolába jár ott a gyerek, de nem ott lakik. Itthon meg azt mondták, hogy kérjek ott ahol iskolába jár!
DCT
- Eva10
- Látogató
13 éve 3 hónapja #6282
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Decotext,
Sajnos ket helyröl nem lehet kapni. A Familienkassa keri, hogy mondd le Magyarorszagon, es az erröl szolo papirt be kell nekik küldeni. Viszont ha van Nemetorszagban bejelentett lakasod, es Magyarorszagon lemondtad, akkor adjak visszamenöleg is. Valoszinüleg a különbözetet is adjak, ha van itt bejelentett lakasod. Szerintem az nem szamit, hogy Magyarorszagon is van, nekem is van, megis kapom itt a csp-t.
szia:
Eva
Sajnos ket helyröl nem lehet kapni. A Familienkassa keri, hogy mondd le Magyarorszagon, es az erröl szolo papirt be kell nekik küldeni. Viszont ha van Nemetorszagban bejelentett lakasod, es Magyarorszagon lemondtad, akkor adjak visszamenöleg is. Valoszinüleg a különbözetet is adjak, ha van itt bejelentett lakasod. Szerintem az nem szamit, hogy Magyarorszagon is van, nekem is van, megis kapom itt a csp-t.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
13 éve 3 hónapja #6290
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Kedves Éva, ebben tévedsz! Nekünk már idestova 25 éve van mindkét országban állandó bejelentett lakásunk! Söt amikor ide a németekhez kijöttem, a nejem, s a gyerekek még nem laktak egy jó fél évig itt, arra az idöre itt Németországban megkaptam a CSP-ot. Itt fizették zokszó nélkül!
(Nálam ez elött az idöszak elötti (még ausztriai idöben) tagadták meg otthon Magyarországon és Ausztriában is ennek a fizetését
mert senki nem tartotta magát illetékesnek amikor a gyerekeket Ausztriában iskoláztattam.)
Senki a világon nem kötelezhet az állandó lakásod felmondására, rádásul: honnan a fészkes fenéböl tudnának arról hogy mindkét országban "laksz"? Mi van ha tulajdonos vagy? Akkor el kellene adnod?
(Nálam ez elött az idöszak elötti (még ausztriai idöben) tagadták meg otthon Magyarországon és Ausztriában is ennek a fizetését
mert senki nem tartotta magát illetékesnek amikor a gyerekeket Ausztriában iskoláztattam.)
Senki a világon nem kötelezhet az állandó lakásod felmondására, rádásul: honnan a fészkes fenéböl tudnának arról hogy mindkét országban "laksz"? Mi van ha tulajdonos vagy? Akkor el kellene adnod?
DCT
- Eva10
- Látogató
13 éve 3 hónapja #6292
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Decotext,
Nem tudom, mi volt regen, csak azt tudom, hogy tölem kertek a papirt, hogy meddig kaptam Mo-n a csaladi potlekot. Csak attol az idöponttol kaptam, amikortol ott lemondtam. A parom lanya Mo-n tanul, de be van ide jelentve. Kerik mindig az iskolalatogatasi papirt.
szia:
Eva
Nem tudom, mi volt regen, csak azt tudom, hogy tölem kertek a papirt, hogy meddig kaptam Mo-n a csaladi potlekot. Csak attol az idöponttol kaptam, amikortol ott lemondtam. A parom lanya Mo-n tanul, de be van ide jelentve. Kerik mindig az iskolalatogatasi papirt.
szia:
Eva