Családi pótlék Németországban

Több
13 éve 3 hónapja #6231 Írta: beatrix0623
beatrix0623 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Kicsit vissza olvasva minden info megtalálható.De a Nemzetközi Kapcsolatok Osztályánál kell nekem minden szükséges papírt megküldtek emailbe.
Bea

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Tori
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6275 Írta: Tori
Tori válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!
Olvastam, hogy miket írtok a családi pótlék igényléséről, és szeretnék még kérdezni vmit.
A párom magyar cég által, úgynevezett kiküldetésben dolgozik itt német cégnél Németországban. Hivatalosan be van jelentve, és 2010.08.02-vel már bejelentett lakcíme volt. Mi a kislányommal hivatalosan 2011.februárban lettünk bejelentve. Viszont a családi pótlékot most szeretnénk igényelni. Kitöltöttük a Kindergeld-es, és a Kinderzuschlag-os papírokat, de még otthon nem mondtam le a csp-t. Így is be lehet adni a kérelmet? Mikortól kérjem?
Remélem valaki tud nekem ez ügyben segíteni. Előre is nagyon köszönöm.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hónapja #6276 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Hü de becsületesek vagytok. Hát engem viszont a folyósitó szerevek átvágtak. Kb. 10 évnyi CSP-al tartoznak, csak azért, mert gyerekeimet külföldi iskolába járattam. Csak itthon (Magyarországon!!) volt állandó lakásunk, munkahelyünk, stb. Mégsem folyósitották! Én ha nektek volnék sehol nem mondanám le a családi pótlékot! Ha itthon is van álladó lakásotok bejelentve, akkor csak kaszirozzatok itthon is! Ez csak akkor nem müxik, ha innen egy cég küldött ki s nem magánúton mentetek ki dolgozni! A németet nem érdekli, hogy mi jár otthon.....

Sajnos én még perrel sem tudtam megkapni ami jár igy, se külföldön, se itthon nem kaptam CSP-ot, mert akkor az osztrák azt mondta, hogy ugyan iskolába jár ott a gyerek, de nem ott lakik. Itthon meg azt mondták, hogy kérjek ott ahol iskolába jár!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #6282 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Decotext,

Sajnos ket helyröl nem lehet kapni. A Familienkassa keri, hogy mondd le Magyarorszagon, es az erröl szolo papirt be kell nekik küldeni. Viszont ha van Nemetorszagban bejelentett lakasod, es Magyarorszagon lemondtad, akkor adjak visszamenöleg is. Valoszinüleg a különbözetet is adjak, ha van itt bejelentett lakasod. Szerintem az nem szamit, hogy Magyarorszagon is van, nekem is van, megis kapom itt a csp-t.

szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hónapja #6290 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Kedves Éva, ebben tévedsz! Nekünk már idestova 25 éve van mindkét országban állandó bejelentett lakásunk! Söt amikor ide a németekhez kijöttem, a nejem, s a gyerekek még nem laktak egy jó fél évig itt, arra az idöre itt Németországban megkaptam a CSP-ot. Itt fizették zokszó nélkül!

(Nálam ez elött az idöszak elötti (még ausztriai idöben) tagadták meg otthon Magyarországon és Ausztriában is ennek a fizetését
mert senki nem tartotta magát illetékesnek amikor a gyerekeket Ausztriában iskoláztattam.)

Senki a világon nem kötelezhet az állandó lakásod felmondására, rádásul: honnan a fészkes fenéböl tudnának arról hogy mindkét országban "laksz"? Mi van ha tulajdonos vagy? Akkor el kellene adnod?

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #6292 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Decotext,
Nem tudom, mi volt regen, csak azt tudom, hogy tölem kertek a papirt, hogy meddig kaptam Mo-n a csaladi potlekot. Csak attol az idöponttol kaptam, amikortol ott lemondtam. A parom lanya Mo-n tanul, de be van ide jelentve. Kerik mindig az iskolalatogatasi papirt.

szia:
Eva