Családi pótlék Németországban

Több
13 éve 4 hete #8573 Írta: bettami
bettami válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!
Azzal kapcsolatosan várom segítségeteket, hogy mit tudtok a kiegészítő családi pótlékról? Itt Németországban, hiába olvastam nem egyértelmű. Valami olyasmi, hogy a kevés jövedelemmel rendelkezők igényelhetik, vag yha az egyik fél nem dolgozik. Nos az én férjem itt dolgozik kint brutto 1800 eurot keres, én otthonról kapom a GYED-et ( maximumot 98750,.Ft). szerinetek jogosultak vagyunk kiegészítő családi pótlékra? A simát már megigényeltük, de még nem kaptunk semmit, gondolom később.
Köszi a válaszT!
ÜDV

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• tulipan74
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hete - 13 éve 3 hete #8655 Írta: tulipan74
tulipan74 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ebben e témában: férjem mint egyéni vállalkozó épitőiparban dolgozik kint én kapom itthon a két gyerekemre a családi pótlékot :férjem igényelheti kint a csp:kiegészítést? ha igen mit kellene tennie? köszönöm a segitséget előre is.
ÜDV:Marika

Több
13 éve 3 hete #8656 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

tulipan74 írta: Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ebben e témában: férjem mint egyéni vállalkozó épitőiparban dolgozik kint én kapom itthon a két gyerekemre a családi pótlékot :férjem igényelheti kint a csp:kiegészítést? ha igen mit kellene tennie? köszönöm a segitséget előre is.
ÜDV:Marika

A fórumon találsz infót erről, mindössze annyit kell csak tenned, hogy a keresés fülre kattintasz, és beírod a családi pótlék szót, majd végigolvasod az összes fórumbeírást, amit kidob a kereső.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hete #8671 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

zitafi írta: Üdv Fórumozók!Átolvastam az egész fórumot, pár gyakorlati tanácsot viszont kérnék.Párom Németországban dolgozik német cégnél, van kint albérlete is, bejelentett lakcíme. Kismama vagyok, viszont amint megszületik a baba, szeretnék kimenni hozzá. A családi pótlék már teljesen világos számomra, 184 Eu/hó. Itthon dolgozok több éve folyamatosan. Megmarad majd a Gyesem? Vagy kint kell valamit igényelnem?
Előre is köszönöm a válaszokat. Zita

Az azzól függ, hogy mit és hol modasz el! Ha hivatalosan otthon (bejelentve) jössz ki akkor nem marad meg. Ha csak kijössz, és formailag otthon laksz akkor van rá esélyed hogy tovább folyósítják! (Ha szomszéd -otthon- feldob, akkor szivás van, mert megbüntetnek!) Itt nincs gyes vagy gyed. Ilyen luxust csak a magyar állam engedhet meg magának! Ha itt nem dolgoztál, akkor az egy éves 68%-os támogatást sem kapod. Itt egy szülés után 1 évig maradhat az anya otthon, s 3 évig kell a munkahelyét tartani a visszatérés esetére! Mivel itt nem dolgoztál igy ez neked nem jár. Van viszont valami (jóval alacsonyabb szintű) támogatás + "Kindergeld" (CSP) de ezt nem ismerem! A családipótlékot azt a férjed igényelheti ami úgy tudom 180 euró körüli. A dolgozó nők egyébként a táppénz értékének megfelelő támogatást kapják az 1 évre! Ez kb. a 68%.

DCT

Több
13 éve 3 hete #8682 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia DTC,

hát nem tudom,hogy maguktól nem jönnek-e rá.....

Most rendezzük a Kindergeldet, nem adják ám csak úgy oda, kérik a Mo-i igazolásokat.

/És a német alaposság itt is megmutatkozik,mert egyéb igazolások is kellenek. Harmadszorra! megyünk a Stadtamtba igazolást kérni,hogy egy háztartásban élünk./

Márpedig,ha Magyarországon jelzed,hogy változás van, tuti megnézik azt a GYES dolgot is. Ehhez nem kell gonosz szomszéd...

• Pulli
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hete #8700 Írta: Pulli
Pulli válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Mink is most probáltuk rendeznia gyerek pénzt tényleg nem egyszerü de majdnem minden papir kész van kivétel egy kell a M.A.K toll egy igazolás hogy Mo ban viszavan mondva a családi potlék.Mert e nélkül itt nem kapunk semit.Ezt a papirt meg csak személyesen lehet el hozni :( a folyositását viszont interneten lelehet mondani :whistle:

üdv.