Családi pótlék Németországban

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hete #8702 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

htimea írta: Szia DTC,hát nem tudom,hogy maguktól nem jönnek-e rá.....Most rendezzük a Kindergeldet, nem adják ám csak úgy oda, kérik a Mo-i igazolásokat./És a német alaposság itt is megmutatkozik,mert egyéb igazolások is kellenek. Harmadszorra! megyünk a Stadtamtba igazolást kérni,hogy egy háztartásban élünk./Márpedig,ha Magyarországon jelzed,hogy változás van, tuti megnézik azt a GYES dolgot is. Ehhez nem kell gonosz szomszéd...

Remélem, hogy maguk is megtalálják a megoldást! Én is pontosan arra mutattam rá, hogy bizony nem lesz egyszerű a variációk közül a jót megtalálni. Ha viszont az apa kéri a CSP-ot (itt), úgy, hogy a "gyerek vele van itt", s az anya (otthon) hivatalosan nem jön ki, (de itt van vele) akkor azért van esély az otthoni GYES-re is.....Az otthoni CSP (is) már nehezebb dió! Ez a duplán kaszirozás amúgy is egy kicsit nekem tipikusnak tűnik! Ismét nem a legális dolgokat "keressük" hanem a trükköket! Nem vet ez jó fényt ránk, magyarokra, pláne ha kiderül.....
:blush:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hete #8707 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Pulli!

Nekem elküldtek a papirt postan.
Irasban lemondtam, es postan megkaptam a papirt.
A Kindergeldet aztan visszamenöleg is kifizettek, attol a datumtol, amitöl Magyarorszagon nem kaptunk.

szia:
Eva

Több
13 éve 3 hete - 13 éve 3 hete #8716 Írta: tcsaba
tcsaba válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok,
Én is most akarom rendezni a Kindergeldet és segítséget szeretnék kérni. Leírnátok nekem hogy milyen igazolások kellenek és hogy mit kellett lefordítatni. Átolvastam a fórumot de nem találtam információt erről.
Köszönöm

Több
13 éve 3 hete #8722 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Tcsaba,

a mi esetünkben így zajlik: /Apa bejelentett itteni munkahely, gyerek itt jár suliba, én végzem az integrációs kurzust,vagyis mindhárman kint élünk/

Kitöltöttük és beadtuk ezt:
www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/...1-Antrag-Ausland.pdf

Az utsó oldal a kérelmező munkáltatójára vonatkozik,ez nálunk az apa.

Közben írásban lemondtuk az otthoni csp-ot.

Hiánypótlás:
- kérik az otthoni igazolást
- isten tudja hányadszorra,de kérik a Stadtamt igazolását arról,hogy a gyerek itt él egy háztartásban az apával
- sulitól is igazolást kell kérnünk

Eddig semmit nem kellett fordítani,igaz mi kikértük a házassági anyakönyvi kivonatunkat és a gyerkőc születési anyakönyvi kivonatát újra,mert az EU-s,így elfogadják mindenhol,vagyis megúsztunk egy fordítást.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
13 éve 3 hete #8764 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Én most intézem, és eléggé belerágam már magam a témába. Írtam a Familienkasse-nek, maj személyesen is voltam. Alighanem kifogtam egy igazán hozzáértő ügyintézőt, mert az eddigi tapasztalataim szerint nem mindenki ismeri még a hiovatalokban sem a vonatkozó EU-s szabályozást.

Valóban ezzel www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/...1-Antrag-Ausland.pdf
kell kezdeni, de ha személyesen bemegy valaki, akkor van esélye, hogy rögtön megkapja a következő nyomtaványokat is egyből
E401, E411, illetve ha elmúlt 18 éves de egyetemre jár, akkor az E402 is kell. Ezeket ki kell töltetni a megfelelő magyar hatóságokkal, és az egészet beadni a területileg illetékes Familienkasse-hoz.
Persze ez arra az esetre vonatkozik, ha csak az egyik szülő dolgozik és él kint, és a gyerek is odahaza van.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
13 éve 3 hete #8768 Írta: Gergoo