Családi pótlék Németországban
- gabi86
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
gabi86 írta: Még nem vagyunk házasok májusban lesz az esküvőnk. Mert ha most házasok lennénk akkor biztosítva lennék a párom után? De mivel nem vagyunk ezért magam után fizetni kell valamit. Mennyi lehet ez az összeg? Akkor csak családi pótlék járna nekem ha van van bejelentett lakcím. Ez világos. És az mennyi kb? És meddig jár.
A "Kindergeld" az az az otthni nevén családipótlék, LINK < tabló, gyermekenként 2011-ben 184€. A 3. gyermek 190€, s mindnen további kölyök után 215€ jár adómentesen! 10 gyermek után tehát (6x215)+(2x184)+190€, ami már 1848€ jár adómentesen.
Ez a pénz addig dukál, amig a gyermek iskolába jár. Itt érvényes az egyetem időszakára is, így nem ritka, hogy 25-26 éves korában is kapható az utód után! Ha a gyermek mukába áll nem jár tovább a támogatás! Szakmunkásképző , gyakorlat, s hasonló "munkahely" nem számít kizáró oknak!
Vigyázat!
A felnevelés magánügy, s ez az összeg messze nem elég ennyi gyereknek havonta!
DCT
- bettami
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
családi pótlékot intézünk mi is, itt kint,,vagyis igazából intéznek nekünk, a férjem kézilabdázik itt kint, a csapat managere segít nekünk.amin kiakadtam, hog yugye kellett kérni otthonról hatósági bizonyítványt (ez a neve) a MÁK-tól, hogy nem kapjuk otthonról a családit. Odaadtam a managernek, egy másik hatáozattal együtt, ő meg lefordíttatta potom 150eurot kért el tőlünk. nem olvastam sehol hogy fordíttani kellene. Véleményetek? És állítólag kapunk erről a hivatalos fordításról számlát, amit vissza lehet jövőre az adóval igényelni?! i mit tud erről? Köszi a segítséget, sziasztok
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Én ezt kétlem! Ha alkalmazottak vagytok akkor ez nem fog menni, mert ezt az adó bekalkulálja az "Außergewöhnliche Belastungen" (különleges kiadások) összegébe.bettami írta: És állítólag kapunk erről a hivatalos fordításról számlát, amit vissza lehet jövőre az adóval igényelni?! i mit tud erről? Köszi a segítséget, sziasztok
Ez kb. a jövedelem 1%-7%-ig terjedhet! Tabló >>> INFO Egyébként ezt akkor sem kapjátok vissza, csak az adóalapot lehetne kismértékben csökkenteni! Szerintem nem fog menni!
DCT
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
az E401-es kell, ha nem az egész család tartózkodik kint, E411-es ad igazolást. Pontosan rá van írva, hogy mit milyen nyelven kell kitölteni.Komoly útmutató van hozzá.(erről az oldalról is letöltheted )
Csupán az a lényeg, hogy az "A" részt töltse ki az a hatóság, ahonnan igénylitek. Vagyis a német.
Semmit nem kell fordíttatni, amúgy az E411-et van úgy,hogy hivatalból is átküldik Magyarországra.
Olvasd csak:
www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_...imunkanelkuli&id=142
Semmiféle más papír nem kell, eltekintve az egyebektől, ami biztosan megvan már Nektek.
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
Én nem tudom,hogy ez államilag hitelesítettek vagy mi került ennyibe?
Jobb lett volnaha Ti csináltattátok volna meg Magyarországon ennek az árnak a töredékéért.
Amúgy a csp nekem is folyamatban van ,de eddig semmit nem kellett lefordíttatnom, Magyarországon magyarul mondtam le, itt németül igényeltem meg a 883-as nyomtatvány kitöltése után pedig a MÁK fogja továbbítani a Familienkassához szkennelve a papírjainat és a hivatalos tájékoztatást,hogy lemondtuk a magyar csp.-t.
Sok sikert!
Perszike
Perszike