Családi pótlék Németországban

Több
13 éve 3 hónapja #6126 Írta: Gitta80
Gitta80 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia!

Köszi a gyors választ!

A 8-as az az, (többek között), hogy dolgoztam-e az elmúlt 5 évben külföldön? Natürlich, Magyarországon! :D

Az apa adatait nem írtam be, mivel a lányom nálam van elhelyezve és az apja magyarországon él sehol nem adtam meg az apa adatait!

Igaz sehol nem is ragaszkodtak hozzá, hogy adjam meg!
Egyedül a válás idöpontját kérdezték de arról sem kellett hivatalos papír!

Kitöltöttem, holnap feladom aztán ahogy olvastam a hozzászólásokat várok türelmesen! :) Otthon nem mondtam le a családit, mivel itt vagyok, ezt levélben is megtehetem, vagy úgy is megszüntetik ha az itteniek megkeresik öket?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja #6127 Írta: Gitta80

Szia!

Miért akarsz csak idéglenesen bejelentkezni? Attól, hogy itt van egy állandó lakcímed még otthon is lehet állandó lakcímed!

Mennyire kicsik a kicsik?

• szilagyisz
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #6139 Írta: szilagyisz
szilagyisz válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia!

Sajnos akkor is fel kell tűntetned az apa adatait, ha nálad vannak elhelyezve. Ugyanis a magyar Államkincstárnak pont azt kell majd többek között leigazolnia, hogy rajtad kívül más sem veszi igénybe a Csp-t Mo-on, stb.
Le kell mondanod otthon azzal a nappal, amivel itt be vagy jelentve. Megteheted levélben, de sajnos nem állnak a helyzet magaslatán a magyarok. Azért kell lemondanod, mert őket adatszolgáltatásra kérik fel a németek. A magyarokat jobb ha te fogod keresni telefonon, amikor már náluk is lesz a megkeresés, mert nekem pl. azért ültek rajta 3 hónapig, mert a volt férjem nevére érkezett a megkeresés, nem az enyémre, és a volt férjemet meg nem találták a régi lakcímén, se telefonszáma nem volt. Így gyakorlatilag hozzá sem nyúltak az egészhez.

Több
13 éve 3 hónapja #6141 Írta: Gitta80

Szia!

Èn nem írtam oda, mert az apa nem is jogosult a csp-re mivel a lányunk velem él és mindig is az én nevemre jött a CSP.!
Ha kell nekik az apa adata akkor úgy is keresnek és majd nyilatkozom!

Akkor a CSP-t múlt hónap 30-án kellett volna otthon lemondanom, mert a lányom azóta van kint!? Akkor írok nekik egy levelet, hogy mivel jelenleg itt dolgozok és itt is élünk itt megigényelem a Kindergeld-et és ezért otthon szeretném lemondani a CSP-t a mai nappal.Dátum. Jó lesz így?

Èn godnolom, hogy a gyámügyön is kell szólnom, hogy jelenleg itt vagyunk és nem tudom biztosítani a havi 1 vasárnapot (apuka ennyit válalt mert a kéthetente 1 szombat sok volt) az apukának, de ha otthon leszünk akkor bepótolhatja egyszerre.

Ha jól tudom 3 hónapot lehet valaki túrista én gondoltam, hogy Októberben majd ha otthon leszünk elintézem, de közben megigényletem a kindergeldet és most gondoltam bele, hogy akkor így már nem túrista vagyok sehogy sem! Apuka nem fog belekötni vele meg van beszélve. A gyámügyön lehet ebböl baj?

• szilagyisz
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #6143 Írta: szilagyisz
szilagyisz válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia!

Hivatalosan úgy van, hogy még ha az édesapa hozzá is járul a kint tartózkodáshoz, az 1 éven túli kintlét véglegesnek számít, és a megegyezést jóvá kell hagyatni a bírósággal, vagy a gyámüggyel, nem vagyok benne biztos, de úgy tudom, hogy bíróságnak kell jóváhagyni a megállapodást. Kérnek környezettanulmányt, iskolalátogatási papírt és jövedelemigazolást hozzá.
A gyámügynek nem kell bejelentened most, őket csak az érdekli, ha köztetek vita van. Ha nem tudod biztosítani a bíróság által megállapított láthatást, akkor sűrgősen ki kell küldened levélben a volt párodnak, hogy szeretnél eltérni a megállapított rendtől így és így, leírod mikor tudod hazavinni és mennyi időre stb, és megkéred, hogy amennyiben ez nem felel meg neki, írásban jelezze egyezségi szándékát, hogy mit szeretne. Csak azért mert eredetileg az én exem is hozzájárult szóban, aztán 3 hónap múlva viccesen meggondolta magát és az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult. Nem kívánom senkinek :(
A családi pótlékkal kapcsolatban meg majd meglátod, hogy fogják e kérni, de amint mondtam, ezt csak te tudod, hogy nálad van elhelyezve és te vagy rá jogosult, ők nem. Ettől még kaphatná Magyarországon a családit akár édesanyád is a gyermek után mint nagyszülő.
A Magyar Államkincstárnak azt kell írni, hogy 3 hónapot meghaladóan, tartósan kint tartózkodtok mind a 2-en. Attól a naptól biztosan itt jár, amikortól a gyerek itt van. Ha előtte nem volt itt a gyerek, akkor attól a naptól jár, amikortól be vagy itt jelentve a munkahelyeden, vagyis az a dátum lesz az igénylés napja itt, és a lemondás napja magyarban. Így jársz a legegyszerűbben és leggyorsabban. Nekem volt 4 hónap különbség az én költözésem meg a gyerekeké között, meg a munkaközött, szóval bonyolult, és már 1 éve küzdök azért a pár hónapért, mert voltam olyan hülye, hogy amikor kijöttem, rögtön jeleztem a Magyar Államkincstárnak, hogy kint vagyok. Ők rögtön vissza is vonták, ugyanis őket nem érdekli, hogy otthonhagytad a gyereket, és még munkád sincs külföldön. Ott attól a naptól nem jár, hogy eljöttél 3 hónapnál hosszabb időre. Viszont hivatalosan Németországban csak akkor jár, ha itt van a gyerek, vagy van munkád. Ilyenkor kicsit bonyolulttá válik.
Szóval szerintem azzal a nappal csináld az egészet, amikortól itt be vagy jelentve.
Üdv:
Szilvia

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6214 Írta: ressinka025
ressinka025 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok.
Az lenne a kerdesem, hogy ha kint megigenyelem a csaladi potlekot a harom gyermekemre, akkor otthon hogyan kell visszamondani. ha vissza kell egyaltalan?
Üdv.

Soha ne higgy annak, annak, aki azt mondja "Nem vagy képes rá" mert a képességeidet senki nem ismeri jobban nálad. Ami segít a célod elérésében az az Erő, Akarat, Józan ész. Na meg a NYELVTUDÁS!!!! :-)