Családi pótlék Németországban
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 141
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11531
Írta: peteratde
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
peteratde válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia, majdnem biztos vagyok benne, hogy ezt a nyomtatványt kell még kitölteni.
8. sz. pótlap
8. sz. pótlap
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: koelle
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ressinka025
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 58
12 éve 10 hónapja #11591
Írta: ressinka025
Soha ne higgy annak, annak, aki azt mondja "Nem vagy képes rá" mert a képességeidet senki nem ismeri jobban nálad. Ami segít a célod elérésében az az Erő, Akarat, Józan ész. Na meg a NYELVTUDÁS!!!!
ressinka025 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Pontosan még nem tudom, de az biztos hogy kint kapom a gyest is, és a családit is, ami 184 euro gyerekenként, harmadik gyerekre, mert nekem három van, már 190 euro.
csak a családit nézve, kb 100.000 Ft- al kapok többet, mint otthon, ami Magyarországon, egy elég jó nettó fizetés.
Nem örülök ennek az egésznek, de a plusz pénz, és a tudat, hogy a gyerekeimnek több jut a jóból ezekután, megnyugtató.
Hogy a gyes mennyi lesz kint, azt még nem tudom, utána kell nézni.
Üdv.
csak a családit nézve, kb 100.000 Ft- al kapok többet, mint otthon, ami Magyarországon, egy elég jó nettó fizetés.
Nem örülök ennek az egésznek, de a plusz pénz, és a tudat, hogy a gyerekeimnek több jut a jóból ezekután, megnyugtató.
Hogy a gyes mennyi lesz kint, azt még nem tudom, utána kell nézni.
Üdv.
Soha ne higgy annak, annak, aki azt mondja "Nem vagy képes rá" mert a képességeidet senki nem ismeri jobban nálad. Ami segít a célod elérésében az az Erő, Akarat, Józan ész. Na meg a NYELVTUDÁS!!!!
- rimoldi
- Látogató
12 éve 10 hónapja #11609
Írta: rimoldi
rimoldi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Ressinka!
A családi valóban úgy van, ahogy írtad.
Itt a GYED a gyermek 1 éves koráig jár, ezután van egy ún. Landeserziehungsgeld, ami a gyermek másfél éves koráig jár. Utána nem kapsz semmit. (vagy legalábbis mi nem kaptunk, pedig most Karácsonykor járt le a GYES-em).
Mi a második juttatással úgy jártunk, hogy csak 1 hónapot kaptunk, mert júniusban jöttünk ki. Épp ekkor volt másfél éves a fiam és 1 év itt tartózkodás kellett hozzá.
Ha jól emlékszem kellett hozzá a férjem adóbevallásának fordítása, ami majdnem annyiba került, mint az összeg, amit kaptunk.
Üdv
Rita
A családi valóban úgy van, ahogy írtad.
Itt a GYED a gyermek 1 éves koráig jár, ezután van egy ún. Landeserziehungsgeld, ami a gyermek másfél éves koráig jár. Utána nem kapsz semmit. (vagy legalábbis mi nem kaptunk, pedig most Karácsonykor járt le a GYES-em).
Mi a második juttatással úgy jártunk, hogy csak 1 hónapot kaptunk, mert júniusban jöttünk ki. Épp ekkor volt másfél éves a fiam és 1 év itt tartózkodás kellett hozzá.
Ha jól emlékszem kellett hozzá a férjem adóbevallásának fordítása, ami majdnem annyiba került, mint az összeg, amit kaptunk.
Üdv
Rita
- mecstulipan
- Látogató
12 éve 10 hónapja #11748
Írta: mecstulipan
mecstulipan válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia!Csak az én személyes irataim másolatát kell mellékelni,vagy a gyerekekét és a férjemét is?Elég az eredeti vagy le kell fordíttatni?
- rimoldi
- Látogató
12 éve 10 hónapja #11784
Írta: rimoldi
rimoldi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Mecstulipan!
Ez a kérdés kinek szól? És egyáltalán melyik juttatással kapcsolatos?
Üdv
Ez a kérdés kinek szól? És egyáltalán melyik juttatással kapcsolatos?
Üdv
- mecstulipan
- Látogató
12 éve 10 hónapja #11822
Írta: mecstulipan
mecstulipan válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia!Olvasgattam a hozzászólásokat,és valahol olvastam,hogy mellékelni kell a kindergeld igényléséhez.Engem is érdekel ez a téma.Én most intézem még a papírokat.Nekem azt mondták a munkahelyemen,hogy a születési anyakönyvi kivonat(gyerekeké,németre lefordítva),házassági,férjem utolsó havi kereseti igazolása kell.Ezért volt a kérdésem,bárkihez,aki tud segíteni.
előre is köszi!
Sziasztok!
Mecsike
előre is köszi!
Sziasztok!
Mecsike