Családi pótlék Németországban

Több
12 éve 10 hónapja #12269 Írta: Liv
Liv válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt az igen fontos menetet, hisz hasonló cipőben vagyok én is. Minálunk egyik fél sem dolgozik, csak bejelentet lakcímmel rendelkezünk. a párom már lejelentkezett a munkaügyi hivatalban, de nem azért, hogy bármi segélyt is kérjünk, hanem , hogy munkát kapjon. Sehol nem írják, hogy bizony kell bármelyikünknek is állás ahhoz, ami alanyi jogon jár a gyermekemnek, hisz ezt nem azért kapja a család, hogy fenntartsa magát, hanem , hogy a gyermekedet fent tudjad tartani. Azt hiszem lassan telefonálgatnom kell ez ügyben, mert lassan 1 hónapja adtuk le a papírt az itteni Familienkasse-ban, de eddig semmilyen levél nem érkezett, viszont otthonról már a lemondás után 2 héttel meg volt az igazolás, hogy lemondtam a gyest és a családit.Vicces lesz, ha amiatt nem kap a gyermekem csp.-ot Németországban, mert a szülök nem dolgoznak. ez nem alanyi jogon jár? Van valaki hasonló cipőben?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12276 Írta: Liv

Ahogy írtam a levelet, megjelent a postás, és megérkezett az első levélke a hiány pótlásról. A Magyarországi megszüntetésről kérik a papír, ami még úton van felém, mert kedden adták fel a részemre. A lényeg, kicsit megnyugodtam, hogy a igénylés célba ért, és intéződik:) Eddig 2 hét :)

Több
12 éve 10 hónapja #12343 Írta: Reni86
Reni86 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!

Elöszöris,Liv,neked irnék..igen,ez alanyi jogon jár.Mivel Eu van,ezért ugye a határok megszüntek,és ezért ahol van a bejelentett lakcím, ahol életvitelszerüen él a család,ott jár a családi,vagyis itt a kindergeld. :) Tehát én sem értem,miért kérik ezt a papirt. :sick:
Nem tudom mit csináljak, ezért is kértem tőletek tanácsot.. :S
Én úgy gondolom,hogy megirom nekik a választ,amiben leirom,hogy én nem dolgozom, viszont a párom igen,és csatolva megküldöm ugyanazt a "munkáltatói igazolást" amit tőlem kértek,viszont az ő adataival,és az ő főnöke aláirásával..azzal nem szórakozhatnak már szerintem,hanem el kell fogadniuk.Hisz nagyon sok szülőnél ez a helyzet áll fenn. ;)
Másba már csak nem fognak belekötni remélem,és végre megkapjuk! :pinch:

Több
12 éve 10 hónapja #12469 Írta: Liv

Újabb problémám lett, kérlek segítsetek:El kell küldenem azt a papírt amellyel igazolom , hogy otthon honnan kaptam a csp. és , hogy mennyit, valamint a megszűnésről a nyilatkozatot. Az lenne a kérdésem, ha ezek a papírok megvannak, elég, ha az eredetit ( vagy másolatot) küldöm, és le kell őket fordíttatnom, mert a igen drága lenne most nekem:) Nektek is gondolom bekérték ezeket a papírokat, ezért kérdezem. Várom a gyors választ mert sürget az idő:)Köszönöm.

• heidi
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12479 Írta: heidi
heidi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok, kérdésem az lenne, h ha lesz németbe bejelentett munkaviszonyom, jár-e a cs.p azokra a gyerekekre, akik egyenlőre otthon maradnak (vajdaságban). Olvastam, h igen, de most a kérdésem az h ha a gyerekek nem eus országban vannak akkor mi a helyzet.Mindannyian magyar állampolgárok vagyunkl. Köszönöm előre is a válaszokat.

Több
12 éve 10 hónapja #12493 Írta: Csengebobo
Csengebobo válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szép napot!
Ne haragudj, hogy csak így rád írok... de olvasgatom a fórumot és megkérdezném, hogy visszamenőleg megkaptad a pénzt ( a cs.p.-t)? Csenge