Családi pótlék Németországban
- adelusz
- Látogató
Én Magyarországon 18 éves korom óta dolgozom.Megszakítás nélkül.Az utolsó munkahelyemen is 2 és fél évet voltam majdnem.Tavaly Márciusban felmondtam,mert kiköltöztünk Nélmetországba.A felmondás után igénybe vettem a 9 hónap munkanélkülit.Ez 40 valahány ezer Ft volt.De közben itt lakunk a párommal Németeknél,mert ő kiküldetésben van egy magyar cégtől.A cég mindkettőnknek adott EU-s betegkártyát,de az csak sűrgősségi ellátásra jogosít.Biztosítást nem fizetünk itt,mert azt otthon fizetjük.Én nem dolgozom itt,mert nem sokat beszélek németül.Na most az a kérdésem,hogy ha összejönne itt a baba,akkor Magyarországról kapnék táppénzt majd később gyest? Németországtól gondolom nem kapnék semmit ugye mert nem dolgoztam itt. Vagy ??
Előre is köszönöm a válaszokat!!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
adelusz írta: Sziasztok!
Én Magyarországon 18 éves korom óta dolgozom.Megszakítás nélkül.Az utolsó munkahelyemen is 2 és fél évet voltam majdnem.Tavaly Márciusban felmondtam,mert kiköltöztünk Nélmetországba.A felmondás után igénybe vettem a 9 hónap munkanélkülit.Ez 40 valahány ezer Ft volt.De közben itt lakunk a párommal Németeknél,mert ő kiküldetésben van egy magyar cégtől.A cég mindkettőnknek adott EU-s betegkártyát,de az csak sűrgősségi ellátásra jogosít.Biztosítást nem fizetünk itt,mert azt otthon fizetjük.Én nem dolgozom itt,mert nem sokat beszélek németül.Na most az a kérdésem,hogy ha összejönne itt a baba,akkor Magyarországról kapnék táppénzt majd később gyest? Németországtól gondolom nem kapnék semmit ugye mert nem dolgoztam itt. Vagy ??
Előre is köszönöm a válaszokat!!
Szia,
Németországban nem vagy jogosult semmire, mert nem dolgoztál, de ezt Te is jól látod.
A kérdés az, hogy Mo-on a szülést megelőzően mennyi igazolt időd van. Nos, a helyzet sokat változott 2011-ről 2012-re is, így azt tudom javasolni, Te magad nézz utána a neten ( javaslom a : tgyás, gyes, gyed , családi pótlék és ezek kombinálást a jogosultságok szavakra rákeresve.) Sok kismama oldalon is vannak kérdések és válaszok, amik segítenek eligazodni.
- ircsi74
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Természetesen kérhetitek..... a különbözetet lehet, hogy még folyósíják is! Az már nem biztos, hogy meg is kapjátok, mert minden biztositás otthon van! Mo. viszont kapjátok a családipótlékot! Az adónak ehez semmi köze! A szülés után adja be a férjed a kérvényét, aztán majd döntenek itt, ha meg van minden igazolás otthonról!ircsi74 írta: Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Olvastam a fórumot és láttam hogy sokszor tudtok segíteni. A kérdésem: a férjem 2011 június 01 óta dolgozik Németországban, egy magyar cég alkalmazottjaként, a TB-t itthon fizetik utána viszont a jövedelemadót azt Németországban. Én itthon vagyok Magyarországon és egyenlőre nem is tervezzük hogy ki költöznék hozzá. 1hónap múlva születik meg a kisbabánk és azt szeretném tudni szerintetek mi kérhetjük-e majd a családi pótlék kiegészítését Németországból a férjem jogán? Előre is köszönöm ha válaszoltok!
DCT
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- gebriell
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
A különbözetire jogosultak vagytok, talán még a gyesre is ha neked nincs bejelentett munkaviszonyod/tehát nem onnan mész el szülni/ Arra viszont készülj hogy ez nem hetek kérdése. Én 9 hónapja adtam be a kérvényemet, havonta kapok egy levelet miszerint valami hiányzik és mindig ugyan azokat kérik amiket már elpostáztam részükre. Tehát időhúzás! Viszont csak idő kérdése és kifizetik.