Családi pótlék Németországban

Több
12 éve 9 hónapja #13066 Írta: baruch
baruch válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Elnézést, hogy beleszólok, de nem a Németországi állandó lakhely, vagy a Németországi munkavégzés, jogosít fel, a német családi pótlékra, hanem az, hogy melyik országban fizeti valaki a biztosítást. Persze alapfeltétel az itteni lakcím és tartózkodási engedély is, de pl a gyerek tanulhat külföldön, vagy az sem kell, hogy az anya, vagy az apa előtte itt dolgozzon, de itt kell hogy legyen a biztosítása. Ami ilyen esetben munka nélkül pl. AOK-nál 140-150 euro, de ez függ több dologtól. Párat már megcsináltam, és 7 gyerekem van. :-) akik közül több született Magyarországon, és a feleségem is magyar.
A nyomtatványokat, pedig nem kell beszerezni előre, mert ezt majd a két biztosító (magyaroknál, mindig a közép Magyarországi Államkincstár az illetékes) intézi egymással, legalábbis az E411 esetében, az E401-et pedig, németül kell eleve kitöltetni, és akkor új anyakönyvi kivonat esetén, nem kell semmit fordíttatni.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #13071 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

baruch írta: Elnézést, hogy beleszólok, de nem a Németországi állandó lakhely, vagy a Németországi munkavégzés, jogosít fel, a német családi pótlékra, hanem az, hogy melyik országban fizeti valaki a biztosítást. Persze alapfeltétel az itteni lakcím és tartózkodási engedély is, de pl a gyerek tanulhat külföldön, vagy az sem kell, hogy az anya, vagy az apa előtte itt dolgozzon, de itt kell hogy legyen a biztosítása. Ami ilyen esetben munka nélkül pl. AOK-nál 140-150 euro, de ez függ több dologtól. Párat már megcsináltam, és 7 gyerekem van. :-) akik közül több született Magyarországon, és a feleségem is magyar..

Ezt próbáltam megemliteni. Ha valakinek tehát otthon van munkaszerzödése és otthon fizeti a járulékokat, hiába dolgozik itt kiküldetésben, itt semmire nem jogosult! Ezért irtam, hogy az igénylést be lehet adni, de hogy valaki meg is kapja a "Kindergeld"-et az már messze nem biztos, pontosan ilyen speciális esetek miatt!

(A németek sem hülyék, s nem fogják a környezö országokból érkezö munkavállalókat ellátni ha ebböl semmi bevételük sincs! Ez juttatás és a szociális hálóhoz tartozik s nem adakozás!)

DCT

Több
12 éve 9 hónapja #13074 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!
Még egyszer: családi pótlék jár a német cégnél dolgozó embereknek (ezt irtam korábbi levelemben). Tehát Németországban bejegyzett cégnél van az illetö alkalmazásban, vagyis Németországban fizetik utána a járulékokat, biztositásokat.

A mai napig is nagyon sokan magyar cégtöl vannak Németországba kiküldve, kiküldetési szerzödés keretében. A magyar cég Magyarországon fizeti ezekre az emberekre a járulékokat, biztositásokat, igy ezek az emberek nem igényelhetnek Németországban családi pótlékot. :)
Szép napot!

Több
12 éve 9 hónapja #13126 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Üdv Mindenkinek !

Speciális probléma kapcsán kérdezek mindenkit, aki járt már hasonló képpen:

tájékoztatást kaptam Familienkasse-tól, hogy még mindig várat a kifizetés magára, mert elmondásuk szerint egy iratot beszereztek M.o.-ról, amit még elöbb le kell fordítaniuk !!!

Na már most: felhívtam az NKO-t Pesten, ők nem kaptak megkeresést a német hivataltól, nem is küldtek semmit. Felhívtam ezután a megyei MÁK-t is, hátha. Ők sem kaptam semmilyen megkeresést külföldi hatóságtól, természetesen nem is küldtek semmit. Ezen kívül - a formál logika alapján - ha magyar hatóság bármilyen hivatalos iratot meg is küldene német hatóságnak, akkor azt az ide vonatkozó EU-s joganyag miatt egy formanyomtatványon az adott állam nyelvén küldené meg, ami ugye nem kell lefordítani.

Akkor most ?

Kérdésem, hogy családi pótlék ügyintézés esetén német hivatal bármilyen más magyar hivataltól (pl. Okmányiroda stb.) kér-e / kérhet-e be bármilyen igazolást, iratot stb. Van erre valakinek tapasztalata ? H E L P ! ! !

Szép estét !

Több
12 éve 9 hónapja #13128 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Kedves Trosztg!
Én kb. 10 embernek intéztem a családi pótlék kérelmét, s egyszer volt egy hasonló eset, vagyis azt a választ kaptuk, hogy még egy iratot fordittatni kell. Az ügy már majdnem egy éve húzódott, s még mindig semmi kifizetés nem történt. Hiába mentünk be személyesen is, nem lett jobb a helyzet. A Familienkass-nál az ügyintézö a számitógépen levö anyagból, információból dolgozik, s nem tudott mást mondani, mint ami oda be volt jegyezve. Annyit tudott tenni, hogy megsürgette az ügyet, de ezzel sem voltunk elöbbre.
A végén az illetö még egyszer újból elinditotta a kérelmét. Sajnos nem tudom mi lett a vége.

(Én mindig úgy intéztem a kérelmek beadását, hogy mi küldtük az E401, E411 nyomtatványokat magyar, német nyelven kitöltve, magyar hatóság által lepecsételve a többi szükséges dokumentumokkal együtt a Familienkasse-hoz).

Szép estét! :(

Több
12 éve 9 hónapja #13132 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia trosztg12345 !

Igen a magyar félnek meg kell küldenie a Familienkasse-hoz,a lemondási határozatot,amiben pontosan szerepel,hogy mely naptól nem folyósít a családod részére a MÁK csp-t.
Sok sikert!

Perszike