Családi pótlék Németországban
- viza
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 10
12 éve 9 hónapja #13858
Írta: viza
viza válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok !
Köszönöm a válaszotok, htimea és Perszike !
Akkor hétfőn visszamegyek a hivatalba az uniósért. Nekem még itt a hivatalban nem volt gondom, elég segítőkész volt a hölgy, gondolom majd a MÁK-ban lesznek negatív tapasztalataim.
De nem hagyom magam !
A német oldalon tényleg nagyon segítőkészek.
Köszönöm a válaszotok, htimea és Perszike !
Akkor hétfőn visszamegyek a hivatalba az uniósért. Nekem még itt a hivatalban nem volt gondom, elég segítőkész volt a hölgy, gondolom majd a MÁK-ban lesznek negatív tapasztalataim.
De nem hagyom magam !
A német oldalon tényleg nagyon segítőkészek.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
12 éve 9 hónapja #13866
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Visa!
A MÁK-nál a szemedben kedvesek stb, beadod a papírokat és eltűnnek,pakolják jobbra-balra ,irodaköltözés miatt eltűnnek pár hétre (nálunk is ez volt).
Jó tanács,hónapokkal lerövidítheted az ügyéntézést,ha legalább hetente kétszer rájuktelefonálsz
Igaz 30 napos az ő ügyintézési határidejük,de ezt valahogy képtelenek betartani
A helyi MÁK továbbítja majd a papírjaidat Budapestre egy külföldi referenshez,én ezt nem vártam meg felvettem velük is a kapcsolatot mielőtt a MÁK 1,5 után átküldte a papírjaimat nekik,már sínen volt az ügy.
Nekem 3 hónap volt az átfutási idő ,de nem ritkán olvasok 6-7 hónapról de megéri az a pár óra telefonálgatás
Sok sikert!
A MÁK-nál a szemedben kedvesek stb, beadod a papírokat és eltűnnek,pakolják jobbra-balra ,irodaköltözés miatt eltűnnek pár hétre (nálunk is ez volt).
Jó tanács,hónapokkal lerövidítheted az ügyéntézést,ha legalább hetente kétszer rájuktelefonálsz
Igaz 30 napos az ő ügyintézési határidejük,de ezt valahogy képtelenek betartani
A helyi MÁK továbbítja majd a papírjaidat Budapestre egy külföldi referenshez,én ezt nem vártam meg felvettem velük is a kapcsolatot mielőtt a MÁK 1,5 után átküldte a papírjaimat nekik,már sínen volt az ügy.
Nekem 3 hónap volt az átfutási idő ,de nem ritkán olvasok 6-7 hónapról de megéri az a pár óra telefonálgatás
Sok sikert!
Perszike
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 78
12 éve 9 hónapja #13896
Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Üdv Mindenkinek,
kéréssel szeretnék hozzátok fordulni.
Aug.01-től élek N.o.-ban, nejem a gyerekekkel aug. vége óta. Végre elintéződött a családi pótlék "mizéria". Ámde a német hivatal arra hivatkozással, miszerint aug. 01-től nov. 30-ig (amíg le nem mondtuk) M.o.-n kaptunk még családi pótlékot, ezért arra az időszakra ők nem folyósítanak. Mármint a különbözetre gondolok természetesen !!! Hivatkozik a személyi jövedelemadó törvény xy. pontjára.
Természetesen fellebbezni szeretnék, azonban sokat segítenétek, ha valaki / valakik - aki megkapták mostanában a különbözetet - a határozat indoklás részét (tv.-i hivatkozásra gondolok, hogy xy jogszabály xy §-a alapján döntöttek úgy ahogy) beírná ide.
Előre is köszönöm !!!!!!!!
Szép Estét !
kéréssel szeretnék hozzátok fordulni.
Aug.01-től élek N.o.-ban, nejem a gyerekekkel aug. vége óta. Végre elintéződött a családi pótlék "mizéria". Ámde a német hivatal arra hivatkozással, miszerint aug. 01-től nov. 30-ig (amíg le nem mondtuk) M.o.-n kaptunk még családi pótlékot, ezért arra az időszakra ők nem folyósítanak. Mármint a különbözetre gondolok természetesen !!! Hivatkozik a személyi jövedelemadó törvény xy. pontjára.
Természetesen fellebbezni szeretnék, azonban sokat segítenétek, ha valaki / valakik - aki megkapták mostanában a különbözetet - a határozat indoklás részét (tv.-i hivatkozásra gondolok, hogy xy jogszabály xy §-a alapján döntöttek úgy ahogy) beírná ide.
Előre is köszönöm !!!!!!!!
Szép Estét !
- viza
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 10
12 éve 9 hónapja #13904
Írta: viza
viza válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Perszike !
Köszönöm a segítségedet és a tanácsaid !
Belevágunk a dologba és majd kiderül mennyi időbe fog telni. Persze ha megszerzem a tel.számokat biztos fogok telefonálgatni rájuk.
Számítok rá, hogy több hónapig elfog tartani, de kitartóak vagyunk.
Jó éjszakát mindenkinek !
Köszönöm a segítségedet és a tanácsaid !
Belevágunk a dologba és majd kiderül mennyi időbe fog telni. Persze ha megszerzem a tel.számokat biztos fogok telefonálgatni rájuk.
Számítok rá, hogy több hónapig elfog tartani, de kitartóak vagyunk.
Jó éjszakát mindenkinek !
- Roxa
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 25
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #13909
Írta: Roxa
Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
Roxa válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
1§ 65 EStG sieht auch dann kein Kindergeld vor, wenn für ein Kind eine Leistung i. S. v. § 65 Abs. 1 Satz 1 Nr. 2 oder 3 EStG zusteht, die niedriger ist als der Kindergeldsatz für dieses Kind. 2Unterliegt eine Person jedoch den deutschen Rechtsvorschriften und stehen für ein Kind Familienleistungen eines anderen EU-/EWR-Staates zu, kann ein Anspruch auf einen Kindergeldunterschiedsbetrag nach den Regelungen der Verordnungen (EG) Nr. 883/2004 und Nr. 987/2009 bzw. der Verordnungen (EWG) Nr. 1408/71 und Nr. 574/72 bestehen. 3Sind auf eine Person die Rechtsvorschriften eines anderen EU-/EWR-Staates anzuwenden und stehen dort wegen nationaler Vorschriften keine Familienleistungen zu (z. B. wegen Überschreitung einer Alters- oder Einkommensgrenze), besteht Anspruch auf volles deutsches Kindergeld, wenn die nationalen Voraussetzungen der §§ 32, 62 – 78 EStG erfüllt sind (Europäischer Gerichtshof vom 20.5.2008 – C 352/06 – Bosmann). 4Stehen dagegen in diesen Fällen Familienleistungen in einem anderen EU-/ EWR-Staat zu, kommt die Zahlung eines Unterschiedsbetrages zwischen dem deutschen Kindergeld und den ausländischen Familienleistungen nicht in Betracht. 5Soweit sich die Anspruchskonkurrenz nach Art. 10 Verordnung (EG) Nr. 883/2004 i. V. m. Art. 10 Verordnung (EG) Nr. 987/2009 bzw. nach Art. 12 Abs. 2 Verordnung (EWG) Nr. 1408/71 i. V. m. Art. 7 Abs. 1 Verordnung (EWG) Nr. 574/72 bestimmt (danach ist der an sich zustehende Betrag durch die Anzahl der in den Mitgliedstaaten zustehenden Leistungen zu teilen), steht dem Berechtigten immer der jeweilige Anteil des Kindergeldsatzes zu. 6Sätze 1 bis 4 gelten seit dem 1.6.2002 für Personen, die von dem Abkommen zwischen der Europäischen Gemeinschaft und ihren Mitgliedstaaten einerseits und der Schweizerischen Eidgenossenschaft andererseits vom 21.6.2001 (BGBl. II S. 810) erfasst werden. 7Nach diesem Abkommen gelten die gemeinschaftsrechtlichen Koordinierungsvorschriften der Verordnungen (EWG) Nr. 1408/71 und 574/72 auch im Verhältnis zur Schweiz. 8DA 72.2.4.3 ist zu beachten.
Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
- xyadam
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 9 hónapja #13960
Írta: xyadam
Ádám
xyadam válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Én most kezdem el intézni itt Németországban a családi pótlék kérését azaz mivel kint élünk már gyerekekkel együtt ezért az E 401 nyomtatványt kell kitölteni (MÁK állítása szerint). Viszont kicsit képzavarban vagyok mert nekem azt mondták ma a MÁK-nál hogy töltsem ki az E 401 nyomtatványt és küldjem el nekik Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatósága (Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya címére. Viszont azt olvastam hogy az " E401 népesség-nyilvántartást kezelő szerv, vagyis a helyi önkormányzat tölti ki. Ezt követően a nyomtatványt az ügyfél visszakapja, és csatolnia kell a kinti családtámogatási igénylőlaphoz".. Azaz ezt nem is nekem kell kitölteni?
Most akkor mitévő legyek? Én töltsem ki vagy a helyi Familienkassehez menjek be vele?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Én most kezdem el intézni itt Németországban a családi pótlék kérését azaz mivel kint élünk már gyerekekkel együtt ezért az E 401 nyomtatványt kell kitölteni (MÁK állítása szerint). Viszont kicsit képzavarban vagyok mert nekem azt mondták ma a MÁK-nál hogy töltsem ki az E 401 nyomtatványt és küldjem el nekik Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatósága (Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya címére. Viszont azt olvastam hogy az " E401 népesség-nyilvántartást kezelő szerv, vagyis a helyi önkormányzat tölti ki. Ezt követően a nyomtatványt az ügyfél visszakapja, és csatolnia kell a kinti családtámogatási igénylőlaphoz".. Azaz ezt nem is nekem kell kitölteni?
Most akkor mitévő legyek? Én töltsem ki vagy a helyi Familienkassehez menjek be vele?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Ádám