Családi pótlék Németországban

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #14131 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Witzleben írta: Arra vigyazzatok, hogy a folyo anyasagi tamogatast viszont meg fogja szuntetni a magyar fel arra hivatkozva, hogy nem Magyarorszagon tartozkodtok (mi igy jartunk). Igy a gyermek keteves kora elott nem erdemes ugralni, mert nem eri meg (cca 80e Ft+magyar csaladi potlek vs 184 Euro).

Az a mai árfolyamon csak 43.512 Ft. Ugye, ugye......! :laugh: ;)

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #14143 Írta: sleepygti
sleepygti válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Két évig valóban jobb a támogatás Magyarországon, ha volt előtte munkád. A maradék 16 évben, vagy iskolázástól függően még többen pedig állítsuk szembe az itteni 12200ft-ot a német 43512-vel?

Több
12 éve 9 hónapja #14144 Írta: sleepygti
sleepygti válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

És akkor még nem számoltuk bele, hogy nem vagy tisztában az aktuális Euro-árfolyammal...

Több
12 éve 9 hónapja #14163 Írta: stifter
stifter válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!

Mi most költözünk ki Németországba, de nem találom sehol sem a törvénybe hogy miért ne kapnám a gyedet ha külföldre költözünk, én igazságtalannak találnám ha nem kapnám, mivel ezt a munkaviszonyom után kapom, a családi pótlék alanyi jogon jár. Esetleg ha valaki megtalálja az erre utaló hivatkozást átküldené a linket? mert ha tényleg így van fáj az igazság :(

Előre is köszönöm nektek
Anna

Több
12 éve 9 hónapja #14164 Írta: Liv
Liv válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Hát sajnos nem akarlak elkeseríteni, de nekem is elvették a gyesemet,mikor kiköltöztünk. Ezt úgy tudnád elkerülni, hogy addig nem mondod le, míg nem jár le, majd, ha a gyes-t kezded el kapni lemondod, mert a a családi és a gyes összege, kicsivel kevesebb, mint itt egy családi.
Eu kártyával fedezve vagytok. Tehát húzzad, szerintem, de ez az én véleményem. Nem egyszerű, és sajnos szerintem is jogtalan, de hát ez van.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #14165 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

sleepygti írta: És akkor még nem számoltuk bele, hogy nem vagy tisztában az aktuális Euro-árfolyammal...

Én vagy Te? >>> NAPI ÁRFOLYAMOK Egyébként a desktopon a gépemen folyamatosan friss az euró árfolyama. Ez a mai:

DCT
Mellékletek: