Családi pótlék Németországban

Több
12 éve 9 hónapja #13136 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok,

ezeket a nyomtatványokat mi adtuk be személyesen még novemberben, ami lefordítva vissza is érkezett dec.22-én hozzájuk. Minden más már korábban benn volt, elmondásuk szerint teljes az anyag. Ezért is állunk most értetlenül, hogy milyen beszerzett iratot fordítanak, mikor a magyar hatóságok semmit sem küldtek nekik okt. óta !!!!

Lehet elkeverték karácsony elött a visszaérkezett fordítást ? ? Azt hiszem be kell mennem az asztalra csapni :(

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #13218 Írta: berki_csaba
berki_csaba válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!

Németországban dolgoztam vállalkozóként 2 évig. Minden hivatalos, minden bejelentett, a tb-t fizettem kint.
Sajnos egy olyan könyvelőt sikerült kint találnom, aki végül nem intézett el semmit. (a családi pótlék igénylését sem)
2011 októberben visszaadtam a vállalkozásomat kint (a könyvelési gondok miatt).
Tud valaki segíteni nekem, hogy visszamenőleg meg tudom-e igényelni a családit kintről így, hogy már nem dolgozom ott kint?

Előre is köszi a segítséget!
Csaba

Több
12 éve 9 hónapja #13220 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Törvények:
www.dz-portal.de/003_menue_links/007_kindergeld/index.html
www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/...ng/MB-Kindergeld.pdf

Pontrol pontra: www.helpster.de/kindergeld-rueckwirkend-...dabei-beachten_34178

Remélem tudsz németül ennyire is ...
Ugy látom 4 évet lehet visszamenöleg kérvényezni.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: berki_csaba

Több
12 éve 9 hónapja #13305 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Hátha valakinek segítek vele. :cheer:
Most eljutottam odáig, hogy azt mondták, minden papír megvan.
Az én tapasztalataim szerint, hogyan lehetett volna a leggyorsabban végére járni.
Letölteni az igénylőlapot,
V-Kg51-Antrag-Ausland.pdf legokosabb már a gépen kitöltani, és aztán kinyomtatni.
E411, E412 legokosabb már a gépen kitöltani, és aztán kinyomtatni.
Kell még majd ez is 883_8_Email_melléklet.rtf, letölthető ez egyik hozászülásomhoz csatoltam.
Kellhet még az E402( TANULMÁNYOK FOLYTATÁSÁRA VONATKOZÓ IGAZOLÁS A CSALÁDI JUTTATÁSOK ODAÍTÉLÉSÉNEK ALKALMAZÁSÁBAN)
Ha elmúlt a gyermek 18 éves, akkor kell egy bevallás a saját jövedelméről.ez a KG 5-formanyomtatvány, szintén letölthető. Ezek a familienkasse honlapjáról letölthetők.
Ha az ember mindezzel bemegy a Familienkasse-ba, ( és a már leírt személyes okmányok), akkor az E411, E412, E402-t aláíratni, lepecsételtetni,
E411-t az önkormányzatnál kell leigazoltatni, az E402-t az iskolával, az E412-t a

nemzetközi kapcsolatok referens
Magyar Államkincstár
Budapesti-és Pest Megyei Igazgatóság
Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya
1139 Budapest, Váci út 71., Postacím: 1388 Budapest, Pf. 74.

Ha már van, mindig érdemes az ügyszámot feltüntetni.
Elvileg így két lépésben megvan az egész.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya, naszi78, pingpong53, jutka73

Több
12 éve 9 hónapja #13357 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok,

milyen érdekes, 4 napja írtam, hogy be kell mennem az asztalra csapni, mert valószínűleg hibáztak. Megtettem, erre már tegnap - 2 nap után - megjött a határozat, hogy meg van ítélve a családi pótlék folyósítása :) :)

Viszont a különbözet kifizetését 2011. aug. 01-től 2011. nov. 30-ig terjedő időszakra elutasították, mondván ebben az időszakban Magyarországon kaptunk családi pótlékot. ?????????
Hivatkozik az Einkommensteuergesetz 65.§-nak /1/ bek.-re.

Volt változás esetleg ebben, van valakinek erre vonatkozó infója ?

HELP !!!

Több
12 éve 9 hónapja #13359 Írta: runny
runny válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!
Leírom én is a tapasztalataimat, hátha segítek valakinek. Kint dolgozom német munkaadónál. Párom a gyermekkel együtt Magyarországon van. Élettársi kapcsolatban vagyunk.
Az ügymenet a következő volt. Elmentem a Familienkasséhoz, ahol a kezembe adták az Antrag auf Kindergeld - Ausland nyomtatványt, valamint az E401,E411 magyar nyomtatványt lepecsételve. Kitöltöttük mind3 nyomtatványt, a kérelem uccsó oldalán egy munkáltatói igazolás van, amit ki kellett töltetni. Amit még kértek az egy albérleti igazolás, amihez nyomtatványt a helyi Rathaus, vagy Bürgerbüroban kell kérni. Ezt kitöltettük a lakástulajjal, majd mellékelve még az alábbi dokumentumokat beadtuk a Familienkasséhoz:
Antrag auf Kindergeld, Albérlet igazolás, Valamint:
Útlevél, adószám, Sozialversicherungsnummer, eg.bizt.kártya, nemzetközi születési anyakönyvi kivonat fénymásolata.
Közben Magyarországon beadtuk a már említett Nemzetközi kapcsolatok osztályára az E401,E411 nyomtatványt kitöltve. Ők rá 1 hónappal később még adatpótlás címen kiküldtek pár nyomtatványt, amit ki kellett tölteni és visszaküldeni a MÁK-hoz.
Ez volt decemberben.
A héten pedig A Familienkasse kiküldte a határozatot, ami arról szól hogy a MÁK utal 12200FT-ot, a Fam.kasse pedig a fennmaradó ~146€ összeget. Merthogy mi nem mondtuk le a magyar CSP-t! Sőt visszamenőleg Októbertől küldi, mert onnantól vagyok Németországban bejelentve.
A kérdésem az lenne, hogy kb melyik nap szokták utalni havonta az összeget?