Családi pótlék Németországban
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 78
12 éve 9 hónapja #13136
Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok,
ezeket a nyomtatványokat mi adtuk be személyesen még novemberben, ami lefordítva vissza is érkezett dec.22-én hozzájuk. Minden más már korábban benn volt, elmondásuk szerint teljes az anyag. Ezért is állunk most értetlenül, hogy milyen beszerzett iratot fordítanak, mikor a magyar hatóságok semmit sem küldtek nekik okt. óta !!!!
Lehet elkeverték karácsony elött a visszaérkezett fordítást ? ? Azt hiszem be kell mennem az asztalra csapni
ezeket a nyomtatványokat mi adtuk be személyesen még novemberben, ami lefordítva vissza is érkezett dec.22-én hozzájuk. Minden más már korábban benn volt, elmondásuk szerint teljes az anyag. Ezért is állunk most értetlenül, hogy milyen beszerzett iratot fordítanak, mikor a magyar hatóságok semmit sem küldtek nekik okt. óta !!!!
Lehet elkeverték karácsony elött a visszaérkezett fordítást ? ? Azt hiszem be kell mennem az asztalra csapni
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- berki_csaba
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #13218
Írta: berki_csaba
berki_csaba válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Németországban dolgoztam vállalkozóként 2 évig. Minden hivatalos, minden bejelentett, a tb-t fizettem kint.
Sajnos egy olyan könyvelőt sikerült kint találnom, aki végül nem intézett el semmit. (a családi pótlék igénylését sem)
2011 októberben visszaadtam a vállalkozásomat kint (a könyvelési gondok miatt).
Tud valaki segíteni nekem, hogy visszamenőleg meg tudom-e igényelni a családit kintről így, hogy már nem dolgozom ott kint?
Előre is köszi a segítséget!
Csaba
Németországban dolgoztam vállalkozóként 2 évig. Minden hivatalos, minden bejelentett, a tb-t fizettem kint.
Sajnos egy olyan könyvelőt sikerült kint találnom, aki végül nem intézett el semmit. (a családi pótlék igénylését sem)
2011 októberben visszaadtam a vállalkozásomat kint (a könyvelési gondok miatt).
Tud valaki segíteni nekem, hogy visszamenőleg meg tudom-e igényelni a családit kintről így, hogy már nem dolgozom ott kint?
Előre is köszi a segítséget!
Csaba
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 9 hónapja #13220
Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Törvények:
www.dz-portal.de/003_menue_links/007_kindergeld/index.html
www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/...ng/MB-Kindergeld.pdf
Pontrol pontra: www.helpster.de/kindergeld-rueckwirkend-...dabei-beachten_34178
Remélem tudsz németül ennyire is ...
Ugy látom 4 évet lehet visszamenöleg kérvényezni.
www.dz-portal.de/003_menue_links/007_kindergeld/index.html
www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/...ng/MB-Kindergeld.pdf
Pontrol pontra: www.helpster.de/kindergeld-rueckwirkend-...dabei-beachten_34178
Remélem tudsz németül ennyire is ...
Ugy látom 4 évet lehet visszamenöleg kérvényezni.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: berki_csaba
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 141
12 éve 9 hónapja #13305
Írta: peteratde
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
peteratde válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Hátha valakinek segítek vele.
Most eljutottam odáig, hogy azt mondták, minden papír megvan.
Az én tapasztalataim szerint, hogyan lehetett volna a leggyorsabban végére járni.
Letölteni az igénylőlapot,
V-Kg51-Antrag-Ausland.pdf legokosabb már a gépen kitöltani, és aztán kinyomtatni.
E411, E412 legokosabb már a gépen kitöltani, és aztán kinyomtatni.
Kell még majd ez is 883_8_Email_melléklet.rtf, letölthető ez egyik hozászülásomhoz csatoltam.
Kellhet még az E402( TANULMÁNYOK FOLYTATÁSÁRA VONATKOZÓ IGAZOLÁS A CSALÁDI JUTTATÁSOK ODAÍTÉLÉSÉNEK ALKALMAZÁSÁBAN)
Ha elmúlt a gyermek 18 éves, akkor kell egy bevallás a saját jövedelméről.ez a KG 5-formanyomtatvány, szintén letölthető. Ezek a familienkasse honlapjáról letölthetők.
Ha az ember mindezzel bemegy a Familienkasse-ba, ( és a már leírt személyes okmányok), akkor az E411, E412, E402-t aláíratni, lepecsételtetni,
E411-t az önkormányzatnál kell leigazoltatni, az E402-t az iskolával, az E412-t a
Elvileg így két lépésben megvan az egész.
Most eljutottam odáig, hogy azt mondták, minden papír megvan.
Az én tapasztalataim szerint, hogyan lehetett volna a leggyorsabban végére járni.
Letölteni az igénylőlapot,
V-Kg51-Antrag-Ausland.pdf legokosabb már a gépen kitöltani, és aztán kinyomtatni.
E411, E412 legokosabb már a gépen kitöltani, és aztán kinyomtatni.
Kell még majd ez is 883_8_Email_melléklet.rtf, letölthető ez egyik hozászülásomhoz csatoltam.
Kellhet még az E402( TANULMÁNYOK FOLYTATÁSÁRA VONATKOZÓ IGAZOLÁS A CSALÁDI JUTTATÁSOK ODAÍTÉLÉSÉNEK ALKALMAZÁSÁBAN)
Ha elmúlt a gyermek 18 éves, akkor kell egy bevallás a saját jövedelméről.ez a KG 5-formanyomtatvány, szintén letölthető. Ezek a familienkasse honlapjáról letölthetők.
Ha az ember mindezzel bemegy a Familienkasse-ba, ( és a már leírt személyes okmányok), akkor az E411, E412, E402-t aláíratni, lepecsételtetni,
E411-t az önkormányzatnál kell leigazoltatni, az E402-t az iskolával, az E412-t a
Ha már van, mindig érdemes az ügyszámot feltüntetni.nemzetközi kapcsolatok referens
Magyar Államkincstár
Budapesti-és Pest Megyei Igazgatóság
Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya
1139 Budapest, Váci út 71., Postacím: 1388 Budapest, Pf. 74.
Elvileg így két lépésben megvan az egész.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya, naszi78, pingpong53, jutka73
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 78
12 éve 9 hónapja #13357
Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok,
milyen érdekes, 4 napja írtam, hogy be kell mennem az asztalra csapni, mert valószínűleg hibáztak. Megtettem, erre már tegnap - 2 nap után - megjött a határozat, hogy meg van ítélve a családi pótlék folyósítása
Viszont a különbözet kifizetését 2011. aug. 01-től 2011. nov. 30-ig terjedő időszakra elutasították, mondván ebben az időszakban Magyarországon kaptunk családi pótlékot. ?????????
Hivatkozik az Einkommensteuergesetz 65.§-nak /1/ bek.-re.
Volt változás esetleg ebben, van valakinek erre vonatkozó infója ?
HELP !!!
milyen érdekes, 4 napja írtam, hogy be kell mennem az asztalra csapni, mert valószínűleg hibáztak. Megtettem, erre már tegnap - 2 nap után - megjött a határozat, hogy meg van ítélve a családi pótlék folyósítása
Viszont a különbözet kifizetését 2011. aug. 01-től 2011. nov. 30-ig terjedő időszakra elutasították, mondván ebben az időszakban Magyarországon kaptunk családi pótlékot. ?????????
Hivatkozik az Einkommensteuergesetz 65.§-nak /1/ bek.-re.
Volt változás esetleg ebben, van valakinek erre vonatkozó infója ?
HELP !!!
- runny
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
12 éve 9 hónapja #13359
Írta: runny
runny válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Leírom én is a tapasztalataimat, hátha segítek valakinek. Kint dolgozom német munkaadónál. Párom a gyermekkel együtt Magyarországon van. Élettársi kapcsolatban vagyunk.
Az ügymenet a következő volt. Elmentem a Familienkasséhoz, ahol a kezembe adták az Antrag auf Kindergeld - Ausland nyomtatványt, valamint az E401,E411 magyar nyomtatványt lepecsételve. Kitöltöttük mind3 nyomtatványt, a kérelem uccsó oldalán egy munkáltatói igazolás van, amit ki kellett töltetni. Amit még kértek az egy albérleti igazolás, amihez nyomtatványt a helyi Rathaus, vagy Bürgerbüroban kell kérni. Ezt kitöltettük a lakástulajjal, majd mellékelve még az alábbi dokumentumokat beadtuk a Familienkasséhoz:
Antrag auf Kindergeld, Albérlet igazolás, Valamint:
Útlevél, adószám, Sozialversicherungsnummer, eg.bizt.kártya, nemzetközi születési anyakönyvi kivonat fénymásolata.
Közben Magyarországon beadtuk a már említett Nemzetközi kapcsolatok osztályára az E401,E411 nyomtatványt kitöltve. Ők rá 1 hónappal később még adatpótlás címen kiküldtek pár nyomtatványt, amit ki kellett tölteni és visszaküldeni a MÁK-hoz.
Ez volt decemberben.
A héten pedig A Familienkasse kiküldte a határozatot, ami arról szól hogy a MÁK utal 12200FT-ot, a Fam.kasse pedig a fennmaradó ~146€ összeget. Merthogy mi nem mondtuk le a magyar CSP-t! Sőt visszamenőleg Októbertől küldi, mert onnantól vagyok Németországban bejelentve.
A kérdésem az lenne, hogy kb melyik nap szokták utalni havonta az összeget?
Leírom én is a tapasztalataimat, hátha segítek valakinek. Kint dolgozom német munkaadónál. Párom a gyermekkel együtt Magyarországon van. Élettársi kapcsolatban vagyunk.
Az ügymenet a következő volt. Elmentem a Familienkasséhoz, ahol a kezembe adták az Antrag auf Kindergeld - Ausland nyomtatványt, valamint az E401,E411 magyar nyomtatványt lepecsételve. Kitöltöttük mind3 nyomtatványt, a kérelem uccsó oldalán egy munkáltatói igazolás van, amit ki kellett töltetni. Amit még kértek az egy albérleti igazolás, amihez nyomtatványt a helyi Rathaus, vagy Bürgerbüroban kell kérni. Ezt kitöltettük a lakástulajjal, majd mellékelve még az alábbi dokumentumokat beadtuk a Familienkasséhoz:
Antrag auf Kindergeld, Albérlet igazolás, Valamint:
Útlevél, adószám, Sozialversicherungsnummer, eg.bizt.kártya, nemzetközi születési anyakönyvi kivonat fénymásolata.
Közben Magyarországon beadtuk a már említett Nemzetközi kapcsolatok osztályára az E401,E411 nyomtatványt kitöltve. Ők rá 1 hónappal később még adatpótlás címen kiküldtek pár nyomtatványt, amit ki kellett tölteni és visszaküldeni a MÁK-hoz.
Ez volt decemberben.
A héten pedig A Familienkasse kiküldte a határozatot, ami arról szól hogy a MÁK utal 12200FT-ot, a Fam.kasse pedig a fennmaradó ~146€ összeget. Merthogy mi nem mondtuk le a magyar CSP-t! Sőt visszamenőleg Októbertől küldi, mert onnantól vagyok Németországban bejelentve.
A kérdésem az lenne, hogy kb melyik nap szokták utalni havonta az összeget?