Családi pótlék Németországban

Több
12 éve 10 hónapja #12516 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Inkább HUF mert különben még irányítószámnak könyvelik. :laugh:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12520 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Liv írta: Az összeg lemarad:) Ft. 12.200.- HU, így, vagy valami ötlet, hogy ne hogy Euro-ba higgyék mert szívinfarktus kapnak:), pedig de jó lenne:):):):)

Szia, ha rövidíteni akarod akkor a szabváynos ha jól tudom HUF, de legegyszerűbb ha kírod, hogy forint

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Több
12 éve 10 hónapja #12521 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Liv,

igen ezt kérik mindig. Ugyanis ezzel az irattal igazolod, hogy otthon kaptál családi pótlékot (vagyis jogcímet igazolja, hogy "milyen alapon" kaptad), valamint, hogy mennyit kaptál, mert ez alapján megkapod a német családi pótlék és a magyar családi pótlék közötti különbözetet addig a hónapig visszamenőleg, amikor Németországban bejelentkeztél.
Valamint igazolod, hogy meddig kaptad, mert onnantól már a teljes német családi pótlék összeg jár neked/nektek.
Pl.: tavaly január 01-től a lemondás napjáig (mondjuk nov.30) kaptál 14.000 Ft.-t a csemete után. Bejelentkeztél németben okt. 01-én. Így okt. 01-től nov.30-ig terjedően (2 hónapra) a különbözetet kapod meg, dec.01-től pedig a teljes német csp-t !

Fordítás szerintem helyenként változik, tőlünk magyarul !!!!!! kérték, mondván majd ők hivatalból lefordítják. Meg is tették, igaz a fordítóirodának pontosan 30 nap kellett a 3 soros igazolás lefordításához. :( Pénzünkbe viszont nem került. :)) /Hessen - Darmstadt/ Mi fénymásolatot adtunk be, az is jó volt.

Több
12 éve 10 hónapja #12524 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Liv,

csak egy javaslat, sztem inkább 31.12.2011-t írj be a félreértések elkerülése végett.

Több
12 éve 10 hónapja #12528 Írta: Gitta80
Gitta80 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Ft inkább, vagy HUF

Szerintem én a határozatt sem fordíttatnám le, mert ismétlem, az E411-esen nekik ennek meg kell lenni, hogy mikortól nem fizet otthon az àllamkincstár, vagy ezt még nem küldték, kérték töled?

Több
12 éve 10 hónapja #12540 Írta: Liv
Liv válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Köszönöm mindenkinek a segítségét, ez alapján cselekszem.

Gitta : Nem tudom melyik nyomtatványt adták oda a hivatalában, mert nem én töltöttem ki, de ott beírtuk a folyósítás napjának a végét. Bementünk a Familienkasse-ba és ott a hölgyikének elmondtuk, hogy szeretnénk itt családit igényelni, ő automatice adott egy (már nem emlékszem pontosan, hány oldalas, talán 4.old.)nyomtatványt, amit együtt kitöltöttünk és leadtunk a gyermek születésiével együtt (másolat). Nem kaptam másolatot, amit furcsáltam is, tehát fogalmam nincs. A hölgyike átnézte és mindent rendben talált.

Kitöltöttem és ma postázom. Eddig 3 hétnél tartunk.