Családi pótlék Németországban

Több
12 éve 10 hónapja #12054 Írta: Krisz76
Krisz76 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia!
Bocs, hogy belekotyogok de a témába vág. 2 év kiküldetés után jár a német csp ( forrás: MÁK nemzetközi kapcs. osztálya) , de általában a munkáltató 1 év után un. kivárásra küld. Ilyenkor megszakítja a mukaviszonyt, kijelent és ezzel meg is szakadt a kiküldetés, nem tudod teljesíteni a 2 évet.

Kriszti

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12065 Írta: junikoletta
junikoletta válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok.
Az én férjem 3 éve van kiküldetésben Németországban, mi is kint élünk 1 éve, a gyerekek ide járnak suliba-oviba.megpróbáltuk megigényelni a családi pótlékot,de elutasították azzal az indokkal,hogy Magyarországon vagyunk jogosultak mert ott van utánunk a TB fizetve.

• rimoldi
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12121 Írta: rimoldi
rimoldi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia Ressinka!

Kívánom neked, hogy legyen így! Mi röpke fél évet vártunk a pénzre, mert eddig tartott az ügyintézés. Az első levelem a MÁK-nak 1 hónapig ment inne. Nem tudom hol a fenében volt addig, biztos lekapcsolták a reptéren. B)
Utána meg jöttek sorban a levelek, hogy még ez, még az kell nekik. Most már sínen van a dolog.
Ja persze Magyarországon rögtön megvonták a pénzt.

Több
12 éve 10 hónapja #12151 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok,

lehet volt már, de van egy online Kindergeld nyomtatvány kitöltő/segítő oldal itt:
KATT

Ez segít kitölteni és legenerálni a megfelelő PDF-et, amit aztán ki tudsz nyomtatni és aláírva beküldeni.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szilvi

Több
12 éve 10 hónapja #12237 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Kis tájákoztatás:

Október közepén Magyarországon lemondtam a csp-t,gyes-t.
A legnagyobb örömömre tegnap megérkezett a levél a Familienkasse-tól,hogy jogosultak vagyunk a Kindergeldre.Szóval nekem 3 hónap :silly: volt az átfutási idő.De ebben benne van a heti 2-3 telefonálgatás( cirka 3-4 óra ez alatt a 3 hónap alatt),skennelgetés,hogy hamarabb menjen az ügy.Szóval mindenkinek kívánok ilyen "gyors ügyintézést" (márpedig ahogy elnézem ez gyorsnak számít :S )
Minden kedves m.o.-i csp lemondónak a figyelmébe ajánlom:

A családi pótlékot mindig az adott hónap utolsó napjával szűntetik meg,hiába adja be az ember a hó közepén :blink: ,de az egyéb ellátásokat le tudják zárni akármikor..Ezzel azért számolni kell.(én sem tudtam sajnos)

Minden jót!

Perszike

Perszike
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Szilvi, Liv

Több
12 éve 10 hónapja #12268 Írta: Reni86
Reni86 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!

Gondoltam,ha már mindenki leírja a tapasztalatait,hogy mások "okosodjanak" belőle,én is megteszem.Én október közepe fele küldtem el az itteni familienkassénak a kitöltött formanyomtatványt,hogy itt élünk,és szeretném itt kapni a kindergeldet.(ami alanyi jogon jár,mindenkinek,aki gyermekével németországban rendelkezik lakcímmel,vagyis életvitelszerűen itt él) Kb. héten belül jött a válasz,hogy mit kell elküldenem még.Miután ezt megtettem,jött November közepén a következő papir,amiben kérték,hogy kérjem ki magyarországról a családiról szóló lemondónyilatkozatot,és egy olyan dokumentumot,amiben szerepel,hogy az itteni bejelentkezésünktől számitva mennyit kaptam havonta.Ezeket a papirokat,két héten belül kellett volna nekik ide visszaküldeni.Mivel ez lehetetlen,hogy ilyen rövid időn belül elintézzem,kértem,várjanak türelmesen,mert a magyar hivatalban,nem igy működik,hanem ott némileg hosszabb az átfutási idő.Másfél héttel ezelőtt meg is érkezett nekem a határozat,miszerint megszüntették otthon a jogosultságomat a családi ellátásra.Ezekszerint,ide is megérkezett a familienkasséba a szükséges dokumentum.Nagyon boldogan vártam,hogy érkezzen a levél,amiben közlik,hogy ekkor és ekkortól itt apom már..vagy valami hasonló..Erre ma,meg is kaptam a várva várt levelet,de sajnos nem azt irták amit én vártam,hanem egy igazolást kérnek a munkahelyemről,hogy dolgozom,vagy a munkanélüli hivataltól,amely tanusitja hogy munkanélküli vagyok.Most kissé tanácstalan vagyok,és ebben kérném a segitségeteket,hogy mit tegyek..Én nem dolgozom még,csak a párom.(Ő természetesen hivatalos bejelentett munkahellyel rendelkezik) Én a munkanélküliben sem vagyok regisztrálva..akkor most mit tegyünk?mit irjak nekik?mit küldjek el?Ha a párom kér a főnökétől egy igazolsát,hogy ő nála dolgozik,és azt küldöm el,és odairom még nekik,hogy én nem dolgozom az megfelel nekik?
a segitséget előre köszönöm!szép hétvégét mindenkinek!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Liv