Családi pótlék Németországban

Több
12 éve 9 hónapja #13965 Írta: fbetta
fbetta válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

trosztg12345 írta: Üdv Mindenkinek,

kéréssel szeretnék hozzátok fordulni.

Aug.01-től élek N.o.-ban, nejem a gyerekekkel aug. vége óta. Végre elintéződött a családi pótlék "mizéria". Ámde a német hivatal arra hivatkozással, miszerint aug. 01-től nov. 30-ig (amíg le nem mondtuk) M.o.-n kaptunk még családi pótlékot, ezért arra az időszakra ők nem folyósítanak. Mármint a különbözetre gondolok természetesen !!! Hivatkozik a személyi jövedelemadó törvény xy. pontjára.

Természetesen fellebbezni szeretnék, azonban sokat segítenétek, ha valaki / valakik - aki megkapták mostanában a különbözetet - a határozat indoklás részét (tv.-i hivatkozásra gondolok, hogy xy jogszabály xy §-a alapján döntöttek úgy ahogy) beírná ide.

Előre is köszönöm !!!!!!!!

Szép Estét !

Szia!

Mi tavaly kaptuk meg a különbözetet, és a következő jogszabályra hivatkoztak: Art. 84 Verordnung (EG) 883/2004 i. V. m. Art. 72-74 Durchführungsverordnung (EG) 987/ 2009 als erfüllt.

Remélem jól írtam :-)) és tudtam segíteni.
Szép napot!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: trosztg12345

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #13967 Írta: fbetta
fbetta válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Szia!

Igen, jó info-t kaptál kell az E401-es nyomtatvány: kitöltöd és elküldöd a Mák Közép- MO-i Regionális Igazgatóságára. Ők leigazolják hivatalból, hogy mennyi gyerekre , mennyi családi pótlékot kapsz itthon, ez alapján kint a különbözetre vagy jogosult. ( pl Németo. fizet gyermekenként 184 eurót, a 3. gyermekre már 190 eurót, és ebből levonják azt az összeget - átszámítva euróra a forintot- amit Magyarban kapsz, így a különbözetet fizeti ki a Német hatóság)

HA!: itthon lemondtátok már a családi pótlékot és teljes egészében a kintit szeretnétek igényleni, akkor meg azt igazolja le a MÁK, hogy itthon megszüntettek mindenféle családi ellátás kifizetését . - Ez utóbbi dokumentumban (ha már lemondtátok itthon) a szükséges EU-s jogszabályra hivatkozva kiküldik a papírokat az illetékes németországi családtámogatási rendszerhez (ezért érdemes megadni a MÁK-nak hogy melyik tartományban tartózkodtok, mert területileg a legközelebb eső irodához fogja küldeni a MÁK a papírokat, vagy a település önkormányzatához, de ezt mindenképpen jelezni kell. (Érdemes a MÁK- hoz megadni telefonos, vagy e-mailes elérhetőséget a gyorsabb ügyintézés végett.
- Nekem sokat segített az ügyintéző, mikor kellett valami hivatalos papírt becsatolnom, akkor elküldtem neten és egy délelőtt megvolt az ügyintézés, távolságtól függetlenül, na meg többször megkértem az itthoni ügyintézőt is ilyenformán, mikor kicsit sürgetni kellett a német hatóságot hogy haladjanak, vagy mikor a németek újra kérték be a MÁK-os igazolást, akkor küldtem egy e-mailt az ügyintézőnek, ő meg nyomta ki hivatalból eleve Németországba a szükséges papírokat, és ha kellett felvilágosítást is adott. Ez azért is jobb írásban, tapasztalatom szerint, mert telefonon eléggé félreinformáltak mikor nem a saját ügyintézőmmel beszéltem, (így legalább Ő is utána tud nézni dolgoknak, ha kell, vagy ha valamibe nem biztos, - telefonba úgysem fogja senki azt mondani hogy "bocsika" ez a munkaköröm de nem tudok választ a kérdésedre!")

Röviden hirtelen ennyi, nekünk ez volt a menet, na meg az egy éves várakozás! Szóval türelemjáték, de megéri, sok sikert!!

Elnézést ha bő lére eresztettem, talán kicsit könnyebb lesz az átláthatóság így.

Szép estét!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: xyadam

Több
12 éve 9 hónapja #14050 Írta: Witzleben
Witzleben válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Arra vigyazzatok, hogy a folyo anyasagi tamogatast viszont meg fogja szuntetni a magyar fel arra hivatkozva, hogy nem Magyarorszagon tartozkodtok (mi igy jartunk). Igy a gyermek keteves kora elott nem erdemes ugralni, mert nem eri meg (cca 80e Ft+magyar csaladi potlek vs 184 Euro).

Több
12 éve 9 hónapja #14093 Írta: Liv
Liv válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Hát nálunk még mindig semmi!
Lassan két hónap, és nem történt semmi. Megkérdeztem a Mák-ot érkezett -e valami ez ügyben hozzájuk, de semmi. Annyit mondtak, hogy nem minden Familienkasse kéri a 401-es nyomtatványt, és lehet enélkül is fog intéződni.De Magyarba még nincs jele semminek, tehát mi kérdezzünk rá itt, hogy hol tart az ügy. Közben párom hétfőtől dolgozik, tehát most már a munkahely sem lesz akadály, és biztosítottak vagyunk általa.

Több
12 éve 9 hónapja #14107 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Üdv Mindenkinek,

"fbetta" infója alapján (mégy egyszer köszönet) bevittem a fellebbezést a F.kasse-hoz, ahol közölték, hogy egy - azaz 1 - ügyintéző foglalkozik az összes fellebbezéssel (szűkebb környezettel fél millió lakos), emiatt hónapokig is eltarthat mire ő kézbe veszi az anyagot és dönt benne !!!!!!!!!!!!!!!!

Na ilyen nincs, biztos itt is van olyan, hogy közigazgatási tv. vagy ilyesmi. Tud valaki erről valamit, pl. mi a német neve a jogszabálynak, mik a szokásos előírt ügyintézési határidők stb. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

H E L P !!!! :(

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14129 Írta: tiborrucz28
tiborrucz28 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban

Sziasztok!
Erdeklödnek ha a csalädom csak most äprilisban költözik ki hozzäm, attol függetlenül en tudom addig intezni a csalädi potlekot, hogy mire kijönnek attol kezdve mär järhasson. Ha igen mit kell tennem illetve a felesegemnek mit kell otthon tennie? Välaszotokat elöre is köszönöm!