Családi pótlék Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem értem, hogy ha valaki kiköltözik Németországba, akkor miért van szükség a magyarországi rendszer kihasználásra? Miért van arra szükség, hogy ahol lehet csak summogjunk? Miért nem lehet ide kijönni, a rendszert elfogadni, ahogy van, dolgozni serényen és egy jobb életet megszervezni? Miért kell az otthon, amúgy is beteges és gyenge rendszert mégjobban kárositani? Miért nem lehet becsületesen élni?? Néha már kezdem szégyenleni, hogy magyar vagyok!Én garantálom nektek, hogy mi a két, ma már felnőtt gyerekünket soha nem nevetltük ilyen stiklikre!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
Itt egész egyszerűen arról van szó hogy egyes otthoni hivatali ügyintézők egyes esetekben ész nélkül állítanak le minden juttatást, azt is amit nem kéne.
- Pannilein
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
köszönöm szépen az információt és várom fejleményeket !
Remélem, minden rendben lesz!
Minden jót Nektek!
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Senkit nem támadtam. Viszont akkor ha igényeled és jogos a GYED akkor maradj otthon és vedd otthon ezt igénybe! Nem sajnalom hidd el! Viszont ha kijössz ide akkor élj az itteni rendszerrel! Ennek semmi köze a TB-hez vagy a családipótlékhoz! Egyébként a GYED egy állam szociális támogatás! Itt is van hasnló csak nem anyi és olyan sokáig!AiRLAC írta: Bocs, a GYED-et azért kapja a feleségem, mert előtte évekig becsületesen dolgozott Magyarországon, fizette a TB-t, ahogy én is. Most a német Kindergeld-et pedig azután igényeltük meg hogy a magyart lemondtuk. A GYED nem egyenlő a családi pótlékkal, mint már leírtam.Itt egész egyszerűen arról van szó hogy egyes otthoni hivatali ügyintézők egyes esetekben ész nélkül állítanak le minden juttatást, azt is amit nem kéne.
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
No, azért nem ész nélkül! Van itt egy kis értelmezési probléma és egy kivételeket figyelmen kívűl hagyó hozzáállás is!AiRLAC írta: Itt egész egyszerűen arról van szó hogy egyes otthoni hivatali ügyintézők egyes esetekben ész nélkül állítanak le minden juttatást, azt is amit nem kéne.
1. Szóval az állam nem azért fizet GYED-et mert elötte valaki dolgozott 180 napot! Azért fizet mert támogatja a munka helyett gyerekneveléssel (leendő adófizető neveléssel) foglalkozó, bevételkiesést szenvedőt. A 180 nap csak a jogosultság megállapításához szükséges érték.
2. Van két pont is a GYED kizáró kivételei között ami alapján én is szemrebbenés nélkül függeszteném fel a GYED-et ha ügyintéző lennék, ezek: "Ha a gyermeket nem saját háztartásában neveli" és "a jogosult rendszeres pénzellátásban részesül"
Azt hiszem mindkettő jogosan merül fel amikor összecuccol valaki és Németországba költözik. Ott a férj fizetéséből, általa biztosítva, albérletben és a német államtól Kindergeld-et kapva éldegélnek és feltehetőleg eszük ágában sincs visszatérni Magyarországra.
Még szép, hogy megvonnám!