Családi pótlék Németországban
- nikibagi
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
11 éve 9 hónapja #28521
Írta: nikibagi
nikibagi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
ja és azt sem tudom hogy hogyan kapom meg visszamenőleg mert novemberben szüntették meg. Nekem kell kérelmezni vagy látják a papírokon és utalják??
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
11 éve 9 hónapja #28533
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Azta......
Nekem semmi ilyen nem kellett csak a formanyomtatvány.
A helyedben sürgösen felhívnám az illetékes intézményt aki útlevelet kér töletek,majd felvilágosítanám 1-2 dologról itt az UNIO-ban.
A helyedben sürgösen felhívnám az illetékes intézményt aki útlevelet kér töletek,majd felvilágosítanám 1-2 dologról itt az UNIO-ban.
Perszike
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 160
11 éve 9 hónapja #28536
Írta: Szilvi
Tőlem 2013 január végén "Freizügigkeitsbescheinugung" -ot kértek, amit 2013 január eleje óta Eu-soknak nem állítanak ki. A Landratsamt levelét továbbítottam a hölgynek, és megírtam, mivel én október 29-én jelentkeztem be, így Nekem - EU-s állampolgárként - nem kell már ilyet kérnem, hiszen azt tudomásom szerint 3 hónap tartózkodás után kellett csak. Kíváncsi vagyok, kér-e mást.
Szilvi válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Perszike írta: Azta......
Tőlem 2013 január végén "Freizügigkeitsbescheinugung" -ot kértek, amit 2013 január eleje óta Eu-soknak nem állítanak ki. A Landratsamt levelét továbbítottam a hölgynek, és megírtam, mivel én október 29-én jelentkeztem be, így Nekem - EU-s állampolgárként - nem kell már ilyet kérnem, hiszen azt tudomásom szerint 3 hónap tartózkodás után kellett csak. Kíváncsi vagyok, kér-e mást.
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
11 éve 9 hónapja #28546
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Remélem nem kérnek már töeletek egyebet
Mindenkienk a figyelmébe ajánlom!!!!!!!!!
Mikor mi kijöttünk Németországba és belevetettem magam a Csp-igénylésbe,2 naponta telefonáltam hol a magyaroknak,hol a németeknek és azt hiszem rekord idö alatt 2 hónapon belül el volt intézve az ügyem.Nagyon kedvesek és segítökészek voltak az ügyintézök (amit nem is vártam )
Szóval tessék sürgetni a dolgokat akár 2 naponta,meg lesz a gyümölcse!
Sok sikert minden igénylönek és nem utolsó sorban kitartást!
Mindenkienk a figyelmébe ajánlom!!!!!!!!!
Mikor mi kijöttünk Németországba és belevetettem magam a Csp-igénylésbe,2 naponta telefonáltam hol a magyaroknak,hol a németeknek és azt hiszem rekord idö alatt 2 hónapon belül el volt intézve az ügyem.Nagyon kedvesek és segítökészek voltak az ügyintézök (amit nem is vártam )
Szóval tessék sürgetni a dolgokat akár 2 naponta,meg lesz a gyümölcse!
Sok sikert minden igénylönek és nem utolsó sorban kitartást!
Perszike
- NBA007
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
11 éve 9 hónapja #28557
Írta: NBA007
NBA007 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi jelenleg Hollandiában lakunk itt is kapjuk már a családi pótlékot, de most (családi okok miatt) át kell költöznünk németbe. Akkor hogyan kell intézni? Úgy, mintha magyarba laktunk volna, vagy esetleg valamit másként? Akkor is olyan hosszadalmas az eljárási idő?
Köszi a segítséget.
NBA
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi jelenleg Hollandiában lakunk itt is kapjuk már a családi pótlékot, de most (családi okok miatt) át kell költöznünk németbe. Akkor hogyan kell intézni? Úgy, mintha magyarba laktunk volna, vagy esetleg valamit másként? Akkor is olyan hosszadalmas az eljárási idő?
Köszi a segítséget.
NBA
- Mutti
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
Kevesebb
Több
11 éve 9 hónapja #28617
Írta: Mutti
Mutti válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia!
Mi kértünk Mo.-n a M.Á.K.tól egy papírt,hogy mennyit kapunk (családi pótlékot.)
Voltunk a Familienkasse-ba,megmutattuk a papírt,kitöltöttük a formanyomtatvány és üres kézzel eljöttünk.Várunk. Pont ma felhívta a magyar segítőm ,hogy mi a helyzet akkor ha nem mondtuk le otthon és stb stb. Azt mondták neki,hogx mindenféleképp mondjuk le és hozzunk róla papírt.Majd itt lefordítatjuk(állítólag az tök drága lesz) és úúúúgy fogjuk kapni........
Érdekes,hogy neki ezt mondták.Nekünk semmit se mondtak mikor személyesen ott voltunk a kis papírkánkkal....No várunk.
De én azt mondom MONDD LE MAGYARORSZÁGON...az a biztos:)
Mi kértünk Mo.-n a M.Á.K.tól egy papírt,hogy mennyit kapunk (családi pótlékot.)
Voltunk a Familienkasse-ba,megmutattuk a papírt,kitöltöttük a formanyomtatvány és üres kézzel eljöttünk.Várunk. Pont ma felhívta a magyar segítőm ,hogy mi a helyzet akkor ha nem mondtuk le otthon és stb stb. Azt mondták neki,hogx mindenféleképp mondjuk le és hozzunk róla papírt.Majd itt lefordítatjuk(állítólag az tök drága lesz) és úúúúgy fogjuk kapni........
Érdekes,hogy neki ezt mondták.Nekünk semmit se mondtak mikor személyesen ott voltunk a kis papírkánkkal....No várunk.
De én azt mondom MONDD LE MAGYARORSZÁGON...az a biztos:)