Családi pótlék Németországban
- gyongyvirag
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 18
Azt tudja valaki, hogy a Kindergeld különbözetbe a bruttó vagy a nettó GYED-et számolják be? Meg, hogy havonta a MÁK elküldi No-ba az aktuális összeget, mivel a GYED a napok számától függ?
Amúgy mi a különbözetre mikuláskor, tehát december elején adtuk be a kérvényt, és január 21-én már a számlán volt a január havi különbözet egy része. Azt írták, hogy ha több jár, akkor majd még utalnak, ha kevesebb, akkor meg vissza kellesz fizetnünk. Hiper gyorsak voltak, igaz rengeteg papírt adtam be nekik. A visszamenőlegest még most intézzük, de csak azért, mert a férjem vállalkozó és az adóbevallása kellett hozzá a múlt évről, ami most készült el. Remélem, az is ilyen gyors lesz.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomika77
- Látogató
Nekem sikerült megigényelni a kinderzuschlagot,de akkor az 5-ös adóosztályban voltam és keveset kb 1000€ kerestem.az akkori adatok szerint lett kiszámolva és elbírálva a kérelem.
Most a 3 as adóosztályban többet keresek és nem tudom igazábol mit is kell ilyenkor tenni.
Vizsgáltassam felül a mostani adatokkal ?Vagy hagyjam?De akkor lehet,hogy később ha kiderül,hogy már több a fizetésem?!
Válaszaitokat előre is köszönöm.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Világosíts fel engem, mert ennél most én nem értek valamit! A "Kindergeld" az ugyan az mint a magyar "családipótlék". Ennek tehát semmi köze a GYED-hez, vagy a GYES-hez! Itt is van a GYED-het hasonló támogatás (Elterngeld)** de ennek sincs semmi köze a "Kindergeldhez". Mivel tehát ez valami más, miből gondolod, hogy ezt valamilyen beszámolási alapnak veszik? Vagy én teljesen félre vagyok informálva? A Kindergeld egy fix összeg, mint otthon a családi pótlék. A két összeg közötti különbség az amit itt igényelhetsz ha Mo.-on is kapod a családipótlékot!!gyongyvirag írta: Azt tudja valaki, hogy a Kindergeld különbözetbe a bruttó vagy a nettó GYED-et számolják be?
** Elterngeld"-re csak akkor leszel jogosúlt ha előtte volt itt a
BRD-ben munkahelyed! Családipotlékot viszont mindenki kap(hat)
akinek gyereke van, s a szülök közül valaki igényli aki itt él!
Erre a különbözet akkor jár ha Mo.-on folyósítják a CSP-ot.
DCT
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
DECOTEXT írta:
Világosíts fel engem, mert ennél most én nem értek valamit! A "Kindergeld" az ugyan az mint a magyar "családipótlék". Ennek tehát semmi köze a GYED-hez, vagy a GYES-hez! Itt is van a GYED-het hasonló támogatás (Elterngeld)** de ennek sincs semmi köze a "Kindergeldhez". Mivel tehát ez valami más, miből gondolod, hogy ezt valamilyen beszámolási alapnak veszik? Vagy én teljesen félre vagyok informálva? A Kindergeld egy fix összeg, mint otthon a családi pótlék. A két összeg közötti különbség az amit itt igényelhetsz ha Mo.-on is kapod a családipótlékot!!gyongyvirag írta: Azt tudja valaki, hogy a Kindergeld különbözetbe a bruttó vagy a nettó GYED-et számolják be?
** Elterngeld"-re csak akkor leszel jogosúlt ha előtte volt itt a
BRD-ben munkahelyed! Családipotlékot viszont mindenki kap(hat)
akinek gyereke van, s a szülök közül valaki igényli aki itt él!
Erre a különbözet akkor jár ha Mo.-on folyósítják a CSP-ot.
Decotext, a MÁK a családtámogatási juttatások összességét jelenti le a FK-nak, tehát a családi pótlék+GYES/GYED összegét. A Kindergeld különbözetet az alapján számolják.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Na, ez nekem teljesen új! Biztos vagy benne? Mert ha ez így van, akkor ez tiszta átverés, ugyanis akik most jönnek ki, azok nem fognak "Elternged" utáni különbözetet kapni, csak családipótlék után! Otthon viszont nem csak ezt, hanem az összes szociális támogatást felszámolják! Előny viszont a német társadalomnak, mert ha magasabb a magyar összeg, akkor kisebb a német kiegészítés!Decotext, a MÁK a családtámogatási juttatások összességét jelenti le a FK-nak, tehát a családi pótlék +GYES/GYED összegét. A Kindergeld különbözetet az alapján számolják.
DCT
- gyongyvirag
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 18