Családi pótlék Németországban
- kokoka
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Segítségre lenne szükségem.A párom 7 hónapja dolgozik kint német cégnél bejelentve rendesen.Én itthon vagyok Magyarországon a gyerekkel,szeptemberben mennénk utána,.A kérdésem az lenne,hogy a párom még nem vált el hivatalosan az előző kapcsolatából,és nem tudom,hogy így is igényelhetjük e a családi pótlékot,akár visszamenőlegesen is,vagy ebből probléma lehet.
Köszönöm:Kriszti
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Igényelhettek de nem fogtok kapni. A mostani feleségétől szármozó gyerekek után jár a családipótlék, amit igényelhet (visszamenőleg is) . Neked, s gyermekeid után nem jár, mert nem vagytok házasok! Ha a Te gyermekeidnek az élettársad az apja, akkor neki kell hogy legyenek itélve a gyerekek (gyámság). Akkor kérhet ezután a gyerekek után csp--ot, de úgy tudom ebben az esetben vele is kell, hogy itt lakjanak!!kokoka írta: Sziasztok!Segítségre lenne szükségem.A párom 7 hónapja dolgozik kint német cégnél bejelentve rendesen.Én itthon vagyok Magyarországon a gyerekkel,szeptemberben mennénk utána,.A kérdésem az lenne,hogy a párom még nem vált el hivatalosan az előző kapcsolatából,és nem tudom,hogy így is igényelhetjük e a családi pótlékot, akár visszamenőlegesen is,vagy ebből probléma lehet.Köszönöm:Kriszti
Sőt, tovább megyek: Ha Ti nem vagyotok házasok akkor még csak biztsítva sem lesztek. Sem Te, sem a gyermekeid mert a német nem fogaddja el az "élettársi" kapcsolatot! Ezért ha kimentek nektek külön kell majd egy betegbiztosítás, személyenként külön! Ez nagyon fontos és nézzetek utána, mert a magyar TB csak nagyon korlátozottan és rövid ideig lesz itt érvényes!
A legolcsóbb megoldás: az élettársad váljon el, és házasodjatok össze. Minden egy csapásra megoldódik. Biztosítva is lesztek az ő jogán, s csp (Kindergeld) is járni fog!!
DCT
- Agnes1974
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Én arra szeretnék választ, hogy az esetben jár-e a családi pótlék különbözet, ha ő már betöltötte a 18. életévét, de még Magyarországon szakközépiskolába jár? OKJ-s képzésről van szó, de nappali tagozaton, tehát nem levelező. Érdemes-e belefognom az E411-es nyomtatvány beszerzésébe, kitöltésébe és otthon is intézni az ezzel kapcsolatos ügyeket? Sajnos bizonytalan vagyok ez esetben, de hátha valaki tud segíteni, vagy hasonló cipőben járt mint én:-) Még annyit, hogy csak én vagyok Németországban, megvan az adószámom, bejelentett lakcím is van, ő viszont otthon van, egyelőre nem is tervezzük, hogy kijön, főleg amig be nem fejezte az iskolát. Nagyon köszönöm a válaszokat:-)
- Agnes1974
- Nem elérhető
- New Member
Agnes1974 írta: Üdv mindenkinek!
Én arra szeretnék választ, hogy az esetben jár-e a családi pótlék különbözet, ha ő már betöltötte a 18. életévét, de még Magyarországon szakközépiskolába jár? OKJ-s képzésről van szó, de nappali tagozaton, tehát nem levelező. Érdemes-e belefognom az E411-es nyomtatvány beszerzésébe, kitöltésébe és otthon is intézni az ezzel kapcsolatos ügyeket? Sajnos bizonytalan vagyok ez esetben, de hátha valaki tud segíteni, vagy hasonló cipőben járt mint én:-) Még annyit, hogy csak én vagyok Németországban, megvan az adószámom, bejelentett lakcím is van, ő viszont otthon van, egyelőre nem is tervezzük, hogy kijön, főleg amig be nem fejezte az iskolát. Nagyon köszönöm a válaszokat:-)
A lányomról van szó, kissé sete-sután fogalmaztam, de azért remélem valamennyire érthető amit kérdezni szeretnék:-)
- flox
- Látogató
Egy ismerősömék vannak itt úgy, hogy a lányuk (lassan 18 éves) magántanulóként van bejelentve Magyarországon, és itt laknak Németországban már lassan fél éve. A Familienkassenak nem tetszett ez a felállás, úgyhogy sokáig nem is kapták meg a Kindergeldet.
Az, hogy a te lányod még kint sincs, szerintem nem javít a helyzeten. De kíváncsian várom, hogy mit állapítanak meg.
- Agnes1974
- Nem elérhető
- New Member