- Köszönetek: 55
Családi pótlék Németországban
- AiRLAC
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Krisza írta: Amúgy az ember minél több helyen olvas valamit, annál jobban nem tud semmit.
Nekem a MÁK azt írta e-mail -ba, hogy a gyedet levonják, meg itt is azt olvasom. Írtam e-mailt egy cégnek, akik azt írták magukról, hogy német KG igénylésével foglalkoznak, akik meg azt válaszolták, hogy a gyed nem kerül levonásra. Most akkor hogy is van ez? Kinek van igaza? Mert ha ők ezzel foglalkoznak, és nem tudják jól a szabályokat, akkor köszi, hogy bízza így az ember rájuk a dolgokat? Sehogy. Csináld magad, Isten is megnézi, hogy csinálod.
Volt erről egy vita régebben, talán ebben a topicban. Elvileg a családtámogatások (gyes,gyed,családi pótlék) összesített összegét vonják le a különbözet kiszámításához, lévén a törvény szövege erre enged következtetni. Gyakorlati tapasztalat meg van ilyen is, olyan is, volt akinek csak a csp-t vonták le, volt akinek a gyed-et is hozzászámolták.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ressinka025
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 58
Egy a lényeg.
Az igénylés menete, tartományonként változik, sőt akár városonként is változhat.
De!!!!!!!!!!!!!!!
Ha bemész az adott város megadott hivatalába, akkor ott megmondják pontosan hogy milyen papírok, és hivatalos iratok kellenek hozzá, és a helyszínen meg is kapod általában két nyelven, egyszer anyanyelven, másodszor az adott ország nyelvén.
Csak az a biztos amit azok mondanak, akik intézni fogják az ügyeidet, a többi csak általános információ
Üdv.
Soha ne higgy annak, annak, aki azt mondja "Nem vagy képes rá" mert a képességeidet senki nem ismeri jobban nálad. Ami segít a célod elérésében az az Erő, Akarat, Józan ész. Na meg a NYELVTUDÁS!!!!
- bubumaci19980219
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Valakinek intézte már a családi pótlékát konkrétan Nürnberg?? Azért kérdezném, mert én Hamburgban dolgozom, de mivel a 16 éves fiam apukámmal maradt Budapesten, így átirányítottak Nürnbergbe.
Minden papírom, nyomtatványom pontosan ki lett töltve, nem is ezzel volt a baj, hanem hogy nem én vagyok jogosult a családira, hanem apukám, mert vele maradt a fiam! Lassan egy hónapja küldték tovább a papírokat Nürnbergbe, de még választ nem kaptam!
- stibcer
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 2
Én is hasonló cipőben járok, de sajnos nem tudok segíteni, mert én még nem igényeltem meg a családit. Nekem a 15 éves lányom maradt otthon a szüleimmel, hát ha ez így van hogy nem vagyunk jogosultak akkor ez elég szomorú. Én amúgy Pfarrkircheni Familienkassahoz tartozom, írtam nekik egy emailt de még nem válaszoltak.
- bubumaci19980219
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
- blankuci
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 36