Támogatások Németországban

Több
12 éve 2 hónapja #23572 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban

Sziasztok,
fél év bejelentett munkaviszony után a cég csődöt jelentett, s adott támogatást a Hivatal.
Görög barátaink itteni előzetes munkaviszony nélkül, azonnal kapták a munkakeresési támogatást. Félv év után kértek munkaviszonyt, illetve bizonyítaniuk kellett, hogy valóban keresnek munkát. Most pedig kiegészítő támogatást kapnak, mert kevés a bér.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hónapja #23580 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban

htimea írta: Görög barátaink itteni előzetes munkaviszony nélkül, azonnal kapták a munkakeresési támogatást. Félv év után kértek munkaviszonyt, illetve bizonyítaniuk kellett, hogy valóban keresnek munkát. Most pedig kiegészítő támogatást kapnak, mert kevés a bér.

Érdemes most a görög állampolgárságot felvenni? :P

DCT

Több
12 éve 2 hónapja #23621 Írta: htimea

Deco,
fogalmam sincs hogyan kapják, mint ahogy a Török "csapatot" sem értem, hogyan jutnak támogatásokhoz.
Azért olyan is van közöttük, aki becsületesen dolgozik.
Magyarországon is van egy népcsoport, akiknek megy ez.
Mindenesetre nem javaslom felvételre sem a görög, sem a török állampolgárságot..... :laugh:

Több
12 éve 2 hónapja #23664 Írta: lacko
lacko válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban

Szerintem az egész azért lehetséges mert ha jól tudom Bréma városárol van szó.Nem tudom Te mióta élsz ott,nekem ott éltek a nagyszüleim,elég sokat tartózkodtam ott én is.Bréma mindég is a törökök (s a többi ingyenélők) fellegvára volt a szociális juttatások miatt.Ezért szeretnek annyira ott élni. ;)
Én most BW- ben élek,utoljára tavaly voltam Brémában.Össze sem lehet hasonlítani a törökök számát a két tartományban.

Több
12 éve 2 hónapja #23994 Írta: Hugica
Hugica válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban

Sziasztok!

Egy kis segitseget szeretnek kerni remelem tud valaki segiteni nekem. Februar ota lakunk kint nemetorszagban bajor reszen a ferjemmel es ket kislanyommal(ikrek) a ket kislany nem a ferjemtöl van, a ferjem dolgozik en nem 8honapos terhes vagyok en egyaltalan nem is dolgoztam kint nemetorzsagban mer terhesen költöztem ki itt jarok orvoshoz itt is fofok szülni arra lenek kivancsi hogy milyen tamogatast tudok meg igenyelni az AOK-nal van a biztositasunk csaladi biztositasunk van olvastam a mutterschaftgeld-röl de az Aok-ba olyan rendes volt a csajszi hogy azt mondta mi mar teljesen kimeritettük a biztositasunkat azzal hogy a ferjem biztositja az en ket lanyomat es ezert nem jar nekem ez a penz, egy masik ügyintezö nem tudta meg mondani...
olvastam az eleterngeldröl is ha jol ertelmezem akkor ha nem dolgozok es nem is dolgoztam akkor meg kapom a minimum 300eurot egy evig ezt jol ertelmeztem vagy ez se jar nekem??
A ferjem meg igenyelheti az elterngeldet? az melett lehet dolgozni vagy nem ?
Itt nincs olyan mint magyarorzsagon hogy ha meg szülöd a babat akkor kapsz egy egyszeri penz összeget??
Remelem tud valaki segiteni nekem. Elöre is köszönöm-

Több
12 éve 2 hónapja #23998 Írta: htimea

Nos Lacko, igen, Bréma a 3. legnagyobb török " megszállás" alá eső város Berlin és Hamburg után. A sztori 1955-el kezdődött, mikor is behozták a vendégmunkásokat....
Némelyikük nagyon ügyesen lavírozik a támogatások között, igaz még egyet sem kérdeztem meg,hogy hogyan csinálja. Persze tisztelet a kivételnek.
Szóval nem tudom, mi például "csupán" az integrációs kurzusra kaptuk meg a támogatást és a Kindergeld jön német kasszából. Igaz, mást nem is kértünk és nem is szeretnénk rászorulni. :)