Támogatások Németországban
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 78
12 éve 1 hónapja #24878
Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
Szia Hugica,
ha már van Kindergeld-etek, akkor relative hamar megy. Minden papír összeszedését követően kb. 2 hét. A benyújtás hónapjától jár (feltéve, hogy jogosultak vagytok rá).
Ha a Google-ba beütöd, hogy "kinderzuschlag rechner 2012", akkor több olyan oldalt fog kidobni, ahol kiszámoló programokat találsz. A kiszámoló programban (javaslom: www.geldsparen.de oldalát) a saját egyedi adataitokat megadva (kereset, lakásköltségek stb.) hozzávetőleg - elég pontosan - megmondja, hogy kaptok-e, és ha igen, mennyit.
Fontos !!!! : Első igényléstől számítva 6 hónapig a tényleges lakásbért veszik figyelembe (amit fizettek havonta), utána viszont már csak a jogszabályban meghatározott, adott településre vonatkozó - maximumként figyelembe vehető - lakbérrel kalkulálnak a hivatalban. Ez jogszerű, de a kiszámoló programok nem ismerik, ezért második igénylésnél - 6 hónap után - már nem adnak pontos információt !!!!!!!!!!!
Sok sikert !
ha már van Kindergeld-etek, akkor relative hamar megy. Minden papír összeszedését követően kb. 2 hét. A benyújtás hónapjától jár (feltéve, hogy jogosultak vagytok rá).
Ha a Google-ba beütöd, hogy "kinderzuschlag rechner 2012", akkor több olyan oldalt fog kidobni, ahol kiszámoló programokat találsz. A kiszámoló programban (javaslom: www.geldsparen.de oldalát) a saját egyedi adataitokat megadva (kereset, lakásköltségek stb.) hozzávetőleg - elég pontosan - megmondja, hogy kaptok-e, és ha igen, mennyit.
Fontos !!!! : Első igényléstől számítva 6 hónapig a tényleges lakásbért veszik figyelembe (amit fizettek havonta), utána viszont már csak a jogszabályban meghatározott, adott településre vonatkozó - maximumként figyelembe vehető - lakbérrel kalkulálnak a hivatalban. Ez jogszerű, de a kiszámoló programok nem ismerik, ezért második igénylésnél - 6 hónap után - már nem adnak pontos információt !!!!!!!!!!!
Sok sikert !
A következő felhasználók mondtak köszönetet: blankuci, Hugica
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Hugica
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 1 hónapja #24881
Írta: Hugica
Hugica válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
SZia!
Köszi szepen a valaszt.
Ez azt jelenti hogy a kinderzuschlagot csak 6honapig adjak es utana ujbol kell igenyelni?
Köszönöm a kalkulatort is igaz mar kiszamoltam csak egy masik helyen azert köszi.
Köszi szepen a valaszt.
Ez azt jelenti hogy a kinderzuschlagot csak 6honapig adjak es utana ujbol kell igenyelni?
Köszönöm a kalkulatort is igaz mar kiszamoltam csak egy masik helyen azert köszi.
- gyongyvirag
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 18
12 éve 1 hónapja #24883
Írta: gyongyvirag
gyongyvirag válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
Sziasztok!
A Kinderzuschlag-nál a Wohngeldet is figyelembe veszik? 3 gyerekre max 420 euro jár, azt tudom, de a kiszámoló program azt írja ki, hogy
So viel Kinderzuschlag können Sie voraussichtlich erhalten:
5-Personen-Haushalt, 3 Kinder
möglicher Kinderzuschlag: 420,00€
Wohngeld: 261,00€
ungedeckter Bedarf: 251,00€ - NA EZT NEM TUDOM, HOGY MIT JELENT?
Hogy ennyit lehet kapni? Vagy nem lehet kapni? fedezetlen igény (kielégítetlen szükséglet) a jelentése, amit nem értek
Ha a Wohngeldet nem írom be, akkor az ungedeckter Bedarf 512 euro.
Ezért nem tudom, hogy a Wohngedet levonják a Kinderzuschlagból, és annyival kevesebbet lehet kapni?
Előre is köszönöm a válaszokat..
A Kinderzuschlag-nál a Wohngeldet is figyelembe veszik? 3 gyerekre max 420 euro jár, azt tudom, de a kiszámoló program azt írja ki, hogy
So viel Kinderzuschlag können Sie voraussichtlich erhalten:
5-Personen-Haushalt, 3 Kinder
möglicher Kinderzuschlag: 420,00€
Wohngeld: 261,00€
ungedeckter Bedarf: 251,00€ - NA EZT NEM TUDOM, HOGY MIT JELENT?
Hogy ennyit lehet kapni? Vagy nem lehet kapni? fedezetlen igény (kielégítetlen szükséglet) a jelentése, amit nem értek
Ha a Wohngeldet nem írom be, akkor az ungedeckter Bedarf 512 euro.
Ezért nem tudom, hogy a Wohngedet levonják a Kinderzuschlagból, és annyival kevesebbet lehet kapni?
Előre is köszönöm a válaszokat..
- ressinka025
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 58
12 éve 1 hónapja #24921
Írta: ressinka025
Soha ne higgy annak, annak, aki azt mondja "Nem vagy képes rá" mert a képességeidet senki nem ismeri jobban nálad. Ami segít a célod elérésében az az Erő, Akarat, Józan ész. Na meg a NYELVTUDÁS!!!!
ressinka025 válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
Én nem tartom ezt felháborítónak, mert Magyarországról az emberek, anno én is, pénz nélkül jönnek ki.
Ha szerinted ez felháborító, neked valószínű volt egy kis háttered, amit szerintem nem feltétlenül te spóroltál össze, hónapról hónapra, mint én Pl.
300 Euroval jöttem ki másfél éve, és most van egy nagyon jó havi jövedelmem, de ehhez nagyon sok ideg fáradság és önfeláldozás kellett, és nagyon sok problémát meg kellett egyedül oldanom.
Magyarországról az emberek a semmiből jönnek egy remények szerinti jobb élet reményében, és valahol el kell kezdeni. Also, először kell valami, ha munka nincs akkor valamilyen segély, amivel kezdeni tud, azután már tud nézelődni a lehetőségek iránt.
Nehéz, de aki most otthon marad, az meg is érdemli.
Ez a véleményem
Ha szerinted ez felháborító, neked valószínű volt egy kis háttered, amit szerintem nem feltétlenül te spóroltál össze, hónapról hónapra, mint én Pl.
300 Euroval jöttem ki másfél éve, és most van egy nagyon jó havi jövedelmem, de ehhez nagyon sok ideg fáradság és önfeláldozás kellett, és nagyon sok problémát meg kellett egyedül oldanom.
Magyarországról az emberek a semmiből jönnek egy remények szerinti jobb élet reményében, és valahol el kell kezdeni. Also, először kell valami, ha munka nincs akkor valamilyen segély, amivel kezdeni tud, azután már tud nézelődni a lehetőségek iránt.
Nehéz, de aki most otthon marad, az meg is érdemli.
Ez a véleményem
Soha ne higgy annak, annak, aki azt mondja "Nem vagy képes rá" mert a képességeidet senki nem ismeri jobban nálad. Ami segít a célod elérésében az az Erő, Akarat, Józan ész. Na meg a NYELVTUDÁS!!!!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Maya, Linus77, Juditka, T_Carla
- ressinka025
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 58
12 éve 1 hónapja #24924
Írta: ressinka025
ressinka025 válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
Sziasztok.
Nekem is van 3 gyermekem, és reményeim szerint jönnek ki a jövő nyáron ők is.
Pl. a középső fiam Williams szindrómás, ezért én is meg szeretném igényelni utána a lehetséges dolgokat.
Miért ne tenném.
Csak azt nem tudom még, hogy feleségem kaphat - e valamit, mert mivel beteg, dolgozni nem tud sajnos,
Nem tudom hogy van- e itt is olyan mint Magyarországon, pl. főállású anya, aki három gyerek nevelése mellett kap egy bizonyos összeget, ami tudom nem sok, de az is valami.
Én ahhoz képest jól keresek, de 3 gyerkőc mellett semmi pénz nem elég.
Ha valaki tudja esetleg hogy van - e ilyen, akkor kérem írja meg.
Egyébként itt Karlsruhe-ban ahol lakom, nekem minden elég gyorsan ment. (Kindergeld, Versicherung, stb.
Ha várnom kellett az mindig a magyar papírok miatt volt.
Na szép estét mindenkinek
Nekem is van 3 gyermekem, és reményeim szerint jönnek ki a jövő nyáron ők is.
Pl. a középső fiam Williams szindrómás, ezért én is meg szeretném igényelni utána a lehetséges dolgokat.
Miért ne tenném.
Csak azt nem tudom még, hogy feleségem kaphat - e valamit, mert mivel beteg, dolgozni nem tud sajnos,
Nem tudom hogy van- e itt is olyan mint Magyarországon, pl. főállású anya, aki három gyerek nevelése mellett kap egy bizonyos összeget, ami tudom nem sok, de az is valami.
Én ahhoz képest jól keresek, de 3 gyerkőc mellett semmi pénz nem elég.
Ha valaki tudja esetleg hogy van - e ilyen, akkor kérem írja meg.
Egyébként itt Karlsruhe-ban ahol lakom, nekem minden elég gyorsan ment. (Kindergeld, Versicherung, stb.
Ha várnom kellett az mindig a magyar papírok miatt volt.
Na szép estét mindenkinek
- agnes28
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 1 hónapja #25146
Írta: agnes28
agnes28 válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
szia milyen támogatasbban reszesulhet gyerekem ,mert elvalt anya vagyok es egyedul nevelem, minden erdekel evel kapcsolatbban a gyerek 9 eves es kiszeretnenk koltozni. elore is nagyon szepen koszonom .