Támogatások Németországban

Több
12 éve 2 hete #25828 Írta: rbert
rbert válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban

Kedves Kati

Elobb is elnezest kerek hogy rossz neven vetted amit irtam.Nem az volt a celom hogy barkit is meg bantsak.Sajnalom ha valaki tanacsot ker es egy olyan valaszt kap amit pont nem szeretne hallani azon pedig meg sertodik.Itt nagyon sok emberke nyilvanit sok fajta velemenyt, hisz nem vagyunk egyformak.Meg 1x elnezest kerek

Szep napot

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hete #25833 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban

minerva írta: De ha semmit nem fizetnek a tanfolyamom alatt akkor inkább bele se kezdek(párom segít, de nem egyszerű 1fizetésből mindent állni) A kérdésem tényleg lehetséges, hogy ebben a 2-3 hónapban nem kapok semmit, vagy Arbeitslosegeld 2 járna, vagy az is munkakereséshez van kötve? Még 20-án megyek vissza a munkaügyibe, csak gondoltam itt is megkérdem, hátha vmit félreértek/értettem németül. Választ előre is köszönöm!

Nem értettél semmit félre! Mireföl és mit fizessenek szerinted? Viszont lehet esti német tanfolyamra is járni, ami munkaidő után van. Amolyam "dolgozók iskolája". Mi a nejemmel már kettön is részvettünk, az egyik angol a másik spanyol volt.
Ha be voltál jelentve és legálisan dolgoztál akkor 1 év után jár munkanálkülisegély , de nagyon rövig ideig!, de a tanfolyamodat nem fogja senki finanszirozni s valószínű, hogy ezekért az órákért fizetned kell. (Nekünk is kellett, neked miért lenne ingyen?!)

DCT

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 2 hete #25841 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban

de a tanfolyamodat nem fogja senki finanszirozni s valószínű, hogy ezekért az órákért fizetned kell. (Nekünk is kellett, neked miért lenne ingyen?!)

Ugy van mond meg nekik!!!
Amikor hajdanan, talan igaz sem volt, olyan regen volt, kijöttem es meg csak
magyar-nemet nyelviskola sem volt.
Miert is lett volna , a magyar vagy az USA-ba, Canada-ba vagy Angliaba, vagy
Australiaba (na ja volt egy Schweden is.
Dolgoztam reggel 7-töl este 18:00 oraig es eltökeltem, hogy szotarbol , hogy is
hivtak Halasz Elöd, naponta megtanulok 15- 20 szot.
Amikor mar jo par szaz szot ismertem, vasaroltam nemet ujsagokat es olvastam,
hallgattam a TV-t. Ha valamit nem ertettem, elökaptam a szotart es tudtam miröl
beszelnek. Minel többet olvastam annal jobban ment a nyelv OSKOLA NELKÜL.
Az akarat az nagy ur, es senki nem fizette az oraimat :woohoo:

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, htimea, DECOTEXT, eszge

Több
12 éve 2 hete #25851 Írta: ressinka025
ressinka025 válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban

(Nekünk is kellett, neked miért lenne ingyen?!)

Na ez az amivel már sokszor találkoztam sajnos itt is, mikor anno kijöttem. A Magyar stílus, már elnézést (Ha elpusztult a lovam, akkor a szomszédnak pusztuljon el kettő.) itt is jelen van,
Minden nemzetség elég összetartó, de a magyar soha nem lesz.
Sokszor szorultam szorultunk segítségre kolegáimmal eleinte, de egy magyar sem segített.
Aki segített az egy teljesen idegen Szerb ember volt, akivel csak egy pár szót beszéltem egész életemben.
Ez szomorú, mert soha nem kértünk anyagi segítséget, azt megoldottuk, de sokszor jó lett volna ha valaki eligazít pl. hogy hova kell menni, ha valamit el akarok intézni, de jobb híján elmentünk az internetkávézóba, mert internet az nem volt a lakásban, és keresgettünk itt ott.
Ez van.
Én nem is kérek senkitől segítséget ezentúl, ez biztos, megoldom magam a dolgaimat, de nem is felejtek az is biztos.
Ennyi.

Soha ne higgy annak, annak, aki azt mondja "Nem vagy képes rá" mert a képességeidet senki nem ismeri jobban nálad. Ami segít a célod elérésében az az Erő, Akarat, Józan ész. Na meg a NYELVTUDÁS!!!! :-)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kati

Több
12 éve 2 hete #25868 Írta: Kati
Kati válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban

Szia ressinka025.
Teljesen igazat adok neked.Szemely szerint en is ezzel talalkoztam.Es üzenem azoknak akik mar ezer eve kint vannak ami akkor volt hogy nem volt semmi tamogatas meg mindent egyedül oldottak meg AZ AKKOR VOLT, MA MA VAN!!! es ha van ra lehetöseg igen is vegyük igenybe amit adnak, ne csak a török görög meg a mitudom en melyik.Igen is megszenvedtünk mi M.o.-on .Annyira mondjak hogy gyertek ki hadjak ott kishazankat de a multtal ne takarozzatok mar könyöegöm ahogy Hofi mondana ami elmult az mar elmult a MOST-tal foglalkozzatok.
Igazat adok annak is aki azt irja hogy nem is akar a magyar dolgozni mert igaz tisztelet a kivetelnek.tavaly egy fiatal aszonykanak segitettem kijöttek 5 eves gyerekkel + elettars. nem tudtak nemetül. Kerestem neki szallast. ( magyar hölgynel...)Masnap reggel közli hogy mennek haza, se köszönöm se semmi. A szallast ado magyar holgy kerdi töllem "Mi vOlt ez"?mondom neki bocsi nem tudtam ennyire komolytalanok.A szallasado hölgy talat masnak reggelre neki takaritast 2 öt is a a parjanak is munkat.Azota is joban vagyok a szallasado hölgyel de mar nem egyszer Ö is megjarta a magyarokkal.Irtam a fiatal aszonykanak egy Emailt engen többet ne keressen.Mire fel ev mulva viszair hogy segitsek mar neki mert hitelt akar felvenni( amugy volt mar neki 1000 mikor kijött se birta mar fizetni)es nem tudja korrekt bele menjen e..Megtanultam nem segitek senkinek se igy Nem lehurrogni kenne hanem segiteni Könyörgöm nem penz kernek csak utbaigazitast ami csak jo szobol all,Nekem szemelyszerint kint el a testverem 17 eve de nem Ö segitet mikor kijöttünk hanem egy vadidegen magyar azota is baratnök vagyunk. Uj evkor meg is köszöntem kis baratnemnak ha ö nem lett volna akkor lehet mi se lennenk itt....Nem penzt kertem csak annyit AOK .ba ide oda amit el kellet intezni jöjjön mar velem. Szabad idejet hasznalta fel amit a mai napig köszönök neki.Olyan heteink voltak hogy 20 € költhettük hetente kajara 2 gyerekkel, de aki akar az a jeg hatan is meg tud elni, es ha el akasz valamit erni akkor tegyel erte.KÜZDJ MEG!!!Egy evre ra kocsit vettem.Kivanom minden kijövö magyarnak hogy igen is csinalja meg a szerencsejet mert Otthon nem lehet.

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 2 hete #25900 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban

Es üzenem azoknak akik mar ezer eve kint vannak ami akkor volt hogy nem volt semmi tamogatas meg mindent egyedül oldottak meg AZ AKKOR VOLT, MA MA VAN!!! es ha van ra lehetöseg igen is vegyük igenybe amit adnak, ne csak a török görög meg a mitudom en melyik

Katineni!
1) ne akard magad a törökhöz (görögröl nem tudok) hasonlitani, mert az ök
Vorfahren epitettek fel az orszagot............. a mai Osman az megint mas...
Hol volt a magyar akkor?
2) Ha megtanulnad a nyelvet meg a kijöveteled elött, akkor nem kellene segitseget
sem kerni senkitöl, mert besetalsz a hivatalokba es elintezed egyedül...
Tudod, hogy mit keresnek a Beraterek nemetben? 350 Euros az oraberük.
Az meg egy hülye megjegyzes, hogy az akko vot, most meg ma ma ...van...
Hö?
Miert ma kivont kardal es diszmagyarban kell varni a magyart?
Örülj, hogy voltak ilyen idiota politikusok akik kitalaltak ezt az EU baromsagot.
Akik kitalaltak mar nem erik meg a nagy szart amikor elindul Afrika es Asien
az ehinseg miatt europa fele es nagy gond lesz....
De szamoljal mert mar utban vannak.
A fele olaszban ,spanyolban, francia orszagban varja a start füttyjelet :angry:
Olyan baromsagogra sertödtök meg, hogy az mar elszomorito :angry:

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: rbert