Támogatások Németországban
- ressinka025
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 58
Talán azért érdeklődnek a támogatások iránt, mert szeretnének tisztán látni.
Mi meg nem azért lennénk itt, mint már egyszer írtam is, hogy pocskondiázzuk a másikat, hanem hogy segítsünk.
Ha valaki kérdez, az azért teszi, mert szeretne valamit megtudni.
Ha valaki pl. hülyeséget kérdez, akkor is nem kiröhögni, vagy lehülyézni kellene, hanem elmagyarázni neki mi is az amivel szembesülnie kell, kellhet.
Aki nem képes kommentár nélküli segítő üzenetet beírni, azt nem is értem miért teszi.
Nem hiszem hogy mindenkinek olyan okosnak kell lennie, aki mindent tud.
Nem. Olyan nincs.
Mindig arra kell gondolni, hogy ha nekem is segítség kell, hogy fog nekem esni, ha kiröhögnek, vagy lehülyéznek, még ha csak köntörfalazva, más szavakkal teszik is.
A lényeg ugyanaz.
Ennyi.
Aki pedig mindent tud, és soha nem kért még segítséget életében attól Elnézést kérek.
Üdv.
Soha ne higgy annak, annak, aki azt mondja "Nem vagy képes rá" mert a képességeidet senki nem ismeri jobban nálad. Ami segít a célod elérésében az az Erő, Akarat, Józan ész. Na meg a NYELVTUDÁS!!!!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Egy olyan beirást nem tudsz itt mutatni ahol valakit lehülyéztek! Az ilyen szeméskedö és sértö megjegyzéseket az admin (Gergö) nem is türné meg! Csak az fordulha elö, hogy valaki túl érzékeny és hülyének érzi magát a válaszok alapján! Az magánügy!ressinka025 írta: Ha valaki kérdez, az azért teszi, mert szeretne valamit megtudni.
Ha valaki pl. hülyeséget kérdez, akkor is nem kiröhögni, vagy lehülyézni kellene, hanem elmagyarázni neki mi is az amivel szembesülnie kell, kellhet..
Ez viszont végtelenül egyszerü! Ha felnött emberek valamilyen gyerekes naivitással kérnek itt információt és ez általánosan komolytalannak tünik! Ekkor kénytelen vagyunk megjegyzást irni ehez, hogy az illetö nem egy vicclapon van, mert itt nagy sok fontos dolgot lehet megtudni külföldi munkához s kivándorlashoz!Aki nem képes kommentár nélküli segítő üzenetet beírni, azt nem is értem miért teszi.
Nem egyszer találkozunk ilyen beirással:
"Nincs szakmám, nem tudok németül, de irgalmatlan nagy gyakorlatom van mindenben. Munkát keresek a BRD-ben. A munkaadó lakást, étekzést és hazautazást is biztositson. Mivel (önhibán kivüli) súlyos magyar deviza adósságom van igy minimum 1800€ nettó kell! Mindent vállalok!"
Beláthatod, hogy ilyen esetekben sokan nem tudják megállni a röhögestöl, hogy hogyan lehet valaki ekkora ökör és valószinü sorban jelennek meg a kritikus beirások az ilyen "segitségkérö" hozzászólására!
DCT
- minerva
- Látogató
Kint dolgozok, szerződésem decemberben jár le,ekkor 1év 8hónapot dolgoztam kint.Úgy tervezem hogy megcsinálok kint egy intenzív tanfolyamot(már kinéztem egy VHS tanfolyamot)mert a nyelvtudásom gyenge B1es. Az Arbeitsamt-nál azt mondták ez nem úgy van, ha akarok ott munkanélkülit akkor dolgoznom kell tehát elkezdhetem a tanfolyamot de ha mondjuk 2hét múlva találnak nekem munkát akkor ugye abba kell hagyjam a tanfolyamot,de így sok értelme nincs. Elküldött az Ausländerbehörde-hez, hogy ott érdeklődjek utána a lehetőségeimnek, ott azt mondták hogy semmi akadálya hogy tanuljak eus országból jöttem, de amikor kérdeztem a támogatásról, azt mondta hogy tőlük nem,mert ez nem kötelező tanulás,csak az én érdekem, az Arbeitsamthoz menjek vagy a Jobcenterbe. A lényeg akarok dolgozni, de ahol vagyok ott januártól március-áprilisig kevés a munka idén is lecsökkentették az óraszámom hogy ne legyen sok minuszom,tehát ezért is így tervezem a tanfolyamot, és tanfolyam után mennék is vissza(azt mondták várnának is vissza),viszont én úgy gondoltam kapok valamennyi támogatást. De ha semmit nem fizetnek a tanfolyamom alatt akkor inkább bele se kezdek(párom segít, de nem egyszerű 1fizetésből mindent állni) A kérdésem tényleg lehetséges hogy ebben a 2-3hónapban nem kapok semmit, vagy Arbeitslosegeld 2 járna, vagy az is munkakereséshez van kötve? Még 20án megyek vissza a munkaügyibe,csak gondoltam itt is megkérdem, hátha vmit félreértek/értettem németül.
Választ előre is köszönöm!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
DANKE!!!!!!!Miert mindenki elobb a tamogatasok irant erdeklodik??MIert nem erdeklodik senki sem pl. az irant hogy mit tehet azert hogy a munkaltatoja meg legyen vele elegedve??Es ne "k.cs.g magyaroza le?
Csak kerdem en is.
Solche Männer braucht das Land
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- Kati
- Nem elérhető
- Junior Member
- Magyarok fogjunk össze
amugy köszönöm mindenkinek a gyorsz es korrekt valaszait!
- Kati
- Nem elérhető
- Junior Member
- Magyarok fogjunk össze
En dolgoztam is minijobban majd reszmunkaidöben es jartam a VHS.-be is es igy a keresetemet csak kiegeszitttet a Job-center mivel az ugy meg nem volt eleg szerintük......
szerintem te is igy csinald.