Támogatások Németországban
- Eva10
- Látogató
ES ugy gondolom, aki gyereket vallal a mai vilagban, az csak tiszteletet es megbecsülest erdemel, nem lecseszest, hogy miert vallal gyereket. Ezert van minig kevesebb fiatal, mert sokan igy gondolkoznak, mint te.
Ja, es en ugy gondolom, ha valaki megkerdezi, mit kaphat a szülessel, gyerekvallalassal kapcsolatban, az nem baj. Ha nem kerdezünk, nem valaszolnak.
Ez egeszen mas, mint amikor valaki ide akar jönni, es elöre megkerdezi, milyen tamogatasokat kaphat munka nelkül!
Mert terhesseg, szüles igenis dicseretes! Es a gyerekneveles nagyon sok munka, energia! Es ha kaphat valamit, akkor miert ne! En mindig azt mondom e betegeknek is, pl ha privat hautscrreninget csinalok, hogy kerdezzek meg a kassat. kifizeti-e. Mert ha nem kerdeznek, nincs valasz, es neha bizony kifizetik, pl a Barmer-GEK 2 evente(35 ev alatt is).
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Minden jot kivanok!
Mindenesetre a szükseges vizsgalatokra is feltetlenül menj el! Jelentkezz be a nögyogyasznal, a bejelentkezesnel feltetlenül mondd el mar a növernek, hogy trehes vagy, es mennyi idös a terhesseg. Tudod, nehogy az idöpont mar a szüles utanra essen! Ja, es a nögyogyasznal is meg lehet meg kerdezni, mi jar. Nem tudom, mit kötnek bizonyos vizsgalatokhoz. Otthon pl az en idömben valahanyszor meg kellett pl jelenni a terhesgondozason...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
kisne írta: BoDe ha 9 évesen árva lettél. Na akkor tőbb családi emelt járt neked .Árvasági potlék ami abban az időben nagyon jo keresetnek számitott és ugye annyi ideig járt mig suliba jártál Utazási kedvezmény 50% -os az is 25 éves korig Édesanyádnak is .
Nos, valóban kaphatott valamit, de ez töredék volt a mai támogatásoknak! Ezt akartam kidomboritani! Az utazási kedvemény és egyéb hasonló csak akkor "hoz" valamit, ha az ember utazik! Egyébként ez mindegy. Modhatom azt, hogy a II: Vil. Háb. elött semmi nem volt évszázodokon át, mégis felnöttek generációk! Igy akkor ez most KORREKT? Amire rá akartam mutatni az a saját felelösség és nem a társadalom felelössége!
1959: A jogosultságot kiterjesztik a gyermeküket vagy gyermekeiket egyedül nevelõ anyákra.
1966: A jogosultságot kiterjesztik a kétgyermekes mezõgazdasági termelõszövetkezeti dolgozók családjaira.
1972: A jogosultságot kiterjesztik azokra az egy igényjogosult gyermekkel rendelkezõ családokra, amelyekben korábban két vagy több igényjogosult gyermek volt.
1975: A mezõgazdasági termelõszövetkezeti dolgozók családjának járó juttatások mértékét felemelik az állami szektorban foglalkoztatottak által élvezett juttatások szintjére.
1983: A jogosultságot kiterjesztik az egygyermekes családokra is, a gyermek hatéves koráig.
1990: Univerzális, munkaviszonytól független jogosultság, a jogosultságot kiterjesztik az egygyermekes családokra a gyermek hatéves korán túl is (tehát 1990-tõl kezdve járt minden gyermek után, munkaviszonyra valamint a gyermekek korára és számára való tekintet nélkül).
Bizony sajnos itt a BRD-ben is rossz a hozzállás! Mert ugyebár az érvek mindig azok, hogy ADÓFIZETÖT nevel fel az illetö, igy támogathat az állam, csakhogy itt a BRD-ben is pontosan a Harz4-es és rossz szociális helyzetben levö családokban van a legtöbb gyerek, akik garantáltan nem adófizetöket nevelnek fel az anyagi lehetöségük miatt!
DCT
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
itt egy táblázat is van:
de.wikipedia.org/wiki/Elternzeit
És én is arra bátorítok mindenkit, hogy kérdezzen, még akkor is,ha hülyeségnek tűnik is a kérdés, mert ha nem teszi fel,esetleg hülye is marad. Ez egy kedves ismerősöm mondása és milyen igaz....
- Hugica
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Köszönöm a valaszt rajta vagyok az ügyön probalok utana jarni mindenek, Terhesgondozasra itt jarok 15hetes terhes korom ota minden vizsgalaton meg jelentem ahogy elö van irva most 35hetes vagyok lassan szülni fogok es ezert is kezdtem utana jarni a dolgoknak.
Nagyon köszönöm a segitseget.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Hugica írta: .... most 35hetes vagyok lassan szülni fogok es ezert is kezdtem utana jarni a dolgoknak......
Ne lassan. A gyors szülés jobb.
Nem tart olyan sokáig!
DCT