Támogatások Németországban
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
az orientációs kurzuson a következőket tanultuk:
- Elternzeit: 3 Jahre
- Elterngeld: 12+ 2 Monate 67% netto vom letzten Jahr
Maximal 1800 Eur, minimum 300 Eur
- Mutterschaftsgeld ( szülés előtt 6, után 8 hét, de ezt nem tudod kapni,mert biztosított vagy már családilag a férjed után). Amúgy ez is fizetésfüggő.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Hugica
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Nagyon köszönöm a valaszod.
Meg tudod mondani nekem hogy mi az az elternzeit? erröl meg nem hallotam.
A mutterschaftgeldet sajnos nem kapom meg mert a ferjem altal vagyok biztositva es a csaladi biztositas nem fedezi ezt mondtak az aok-nal nekünk az interneten is olvastam hogy a csaladi biztositas altal biztositott felesegnek nem jar a mutterschaftgel sajnos.
Egyebkent itt nincs olyan hogy meg szülök akkor kapok valamennyi penzt szülesi penzt mint magyarorszagon?
Köszönöm a valaszt.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Mert miért és miből kapnál? Gondolj bele, teljesen biztosítottak vagytok a férjed után és minden ellátást megkap további 2 személy (egy biztositást fizető után) ! Ezen felül még miért kellene fizetnie a társadalomnak?Hugica írta: Egyebkent itt nincs olyan hogy meg szülök akkor kapok valamennyi penzt szülesi penzt mint magyarorszagon?.
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nekem teljesen mindegy hogy ki mit és hol kap! Azt tudom, hogy engem anyukám minden támogatás nélkül nevelt fel. Sem gyes, sem csp. sem más nem volt akkor, mégis itt vagyok és becsületesen felnevelt, pedig hamar özvegy lett, mert 1965-ben (én 9 voltam) meghalt apukám s ettől kezdve egyedül nevelt!! Ma úgy tekintenek sokan egy szülésre, mintha az valami dijazott verseny csúcseredménye lenne! Ezért furcsa nekem, hogy ma szinte minden akkörül forog, hogy ki mit hol és mennyit kaphat ha.... Szerintem a gyerek vállalás magánügy és inkább azon kellene előtte gndolkozni, hogy képes e az ember a maximális jólétet, életet, nevelést és oktatást biztositani a leendő gyereknek! Sajnos még a BRD-ben is irgalmatlan sok a gyermekszegénység, és ez bizony a felelőtlen gyermekvállalás miatt van!keeek írta: Szokás sok országban, nem tudom mi olyan furcsa neked ezen. Babapénz Van ahol számlára megy a gyerek nevére és csak nagykorukent veheti fel, lehet ez pluszba is, de egy kisebb osszeget szokott kapni az ujszulott. Ezekszerint Nemetorszagban nincs ilyen. Bar Deco nem szult mostanaban, ugyhogy akar emg az is lehet, h van
DCT
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 143
De ha 9 évesen árva lettél. én is őzvegyen neveltem fel a 3 gyerekekmet.
De ebben nem értünk egyett te mindig ezt hozod fel hogy téged szegényen nevelt fel édesanyád.
Na akkor tőbb családi emelt járt neked .
Árvasági potlék ami abban az időben nagyon jo keresetnek számitott és ugye annyi ideig járt mig suliba jártál
Utazási kedvezmény 50% -os az is 25 éves korig
Édesanyádnak is .
Ez ha jol számolom,és neharagudj de mivel,még most is benne élek igy jol ez akárhogy is de dupla pénz. mintha élt volna Édesapád kb.
Én mindig áldottam a páromat, hogy azért mindig hallála után is támogatott minket.
Ugyhogy légyszi ne mondj ilyet. hogy szegényen.mert aki ilyen cipőben jár az tudja,mi jár egy árva után.
Nem sok ,de azért elég.
Üdv.Terézia