Betegbiztosítás nélkül
- gyongyvirag
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 18
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
tothne írta: Decotext!!!abban az esetben ha a férjem kint dolgozik bejelentett lakcime van,én és a gyerek mennénk hozzá x időre (itthon vagyok a gyerekkel gyes-en és megvan a munkaviszonyom is itt magyarban) és nem lennénk oda bejelentve, akkor ugyebár az eu-s kártyával mehetnénk orvoshoz ha szükséges,de mi van akkor ha mondjuk nem lépem át az országhatárt 4 hónapig???????tehát ha 3 hónapon túl tartózkodunk ugy kint hogy közben nem jöttünk haza,akkor megtagadják az ellátást??
Ha a 3 hónap letelik, akkor 3 eset lehetséges, de ennek járj magad utána a biztosítónál:
1./ Érvénytelen a kártyád itt a BRD-ben és önköltséges lesz a dolog.
2./ Az itteni biztositó továbbra is elfogadja (de nem köteles, viszont nem tudják ellenőrizni mikor jöttél)
3./ A magyar biztosító felé jelzed a gondokat és ők rendezik az itteni biztosítóval!
(A 2. pontnál kalkulálni kell "jóakaróokkal" is, akik
esetleg jelzik a biztosító felé, hogy itt vagy és mikor
jöttél. Ez rohadtúl megdrágíthatja a dolgot!)
TIP: semmit ne jelents vissza Mo.-on. Minden maradjon úgy ahogy van, csak itt jelentkezz be a férjed cimére. Igy autómatikusan az ő jogán betegbiztosított leszel! (A magyar lakcimed ettől még megmaradhat! Ügyelj azonban arra, hogy az otthoni -póstacimed- semmiképpen ne szünjön meg!) A gyerekek esetében már gond lesz, mert itt is kötelező az iskola, tehát ebben az irányban nyitni kell, ha hosszabb ideig itt akartok maradni! Igy viszont kiderül a turpisság!
A legjobb ha nem leszel beteg és nem kell semmmilyen ellátás!
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
gyongyvirag írta: És azt honnan tudják, hogy te mióta vagy kint? Már nincs semmi nyoma.
Válaszomból ez si kitűnik! Indok: az itteni helybeli lakosok keményen fizetnek járulákokat hogy legyen biztsításuk. Ha valaki "ingyen akar ilyet" azt könnyen feldobják és igazuk is van. Itt nem csak törvényeket hoznak itt be is tartatják egymással az emberek! Mo.-on ez nem divat. Ott még a hatóságok sem tartják be a törvényeket! Én azoban amondó vagyok, ha én itt egy zsák pénzt fizetek az ellátásomért, akkor más se kapja ingyen! S elhiheted, sokat vonnak tölem!
DCT
- gyongyvirag
- Nem elérhető
- Junior Member
Viszont tényleg a legjobb, ha nem beteg az ember, én legalábbis ha valami bajom van, kikezelem magam, vagy magánorvoshoz megyek (fogorvos, nőgyógyász), akkor meg úgyis fizetni kell, akár van TB kártyád, akár nincs.
- gyongyvirag
- Nem elérhető
- Junior Member
- gyongyvirag
- Nem elérhető
- Junior Member