Német betegbiztosítás

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 11 hónapja #10906 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia "peteratde" :)
Kérdésedre válaszolva; szerintem fogorvoshoz Mo-ra fogsz járni, mert borzasztó árban van. Az otthoni többszörösébe kerül.
Nekem csak egy "teljes korona" (1 db fog) lett csináltatva, annak költségei a következők voltak:
Teljes ár: 353,33 euro volt
amiből az AOK átvállalt 165,71 euro
maradék önrészt, 187,62 euro én fizettem.. :blink:
Persze a minőség perfekt, "garancia papírt" is kaptam a foghoz. :lol:
Üdv

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #10974 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Köszönöm a választ. Ami még mindig nem világos, hogy a tömést, és más (nem fog pótló) kezeléseket is fizetni kell?
Neked mikor kellett fizetni? Kezeléskor, vagy utólag valamikor?
Nekem a háziorvosom (az ottani) mondta, hogy a fogorvost is fizeti a biztosító, de most már teljesen el vagyok bizonytalanodva. Itthon pedig biztos, hogy a teljes költségét nekem kell állni, kivéve, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy orvosilag indokolt volt, az alatt az idő alatt, amig idehaza tartozkodtam

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10976 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

peteratde írta: Köszönöm a választ. Ami még mindig nem világos, hogy a tömést, és más (nem fog pótló) kezeléseket is fizetni kell?

Mégegyszer: mindent fizetni kell, s csak egy részét vállaja át a biztositó!
(Miért ne kéne? Mier vonatkozik a kedves kérdésed? Valamiböl kimaradtam?)
:S

Mi is haza járunk fogászatra. A jó, hogy a TKK szerzödésben van a magán (!) fogászati klinikával ahova járunk, így a német biztsoitási kártyát minden további nélkül elfogadják! Ez nekik itt (BRD) nagy bolt, mert a kevesebbnek kell a felét fizetniük, mint ha itt kezelnének! Neked is nagy bolt, mert sokkal olcsóbb. A technika és a minöség kiválló otthon is az ilyen helyeken!
Még teljes narkó is van olyan beszari alakoknak amilyen én is vagyok.....
;)

DCT

Több
12 éve 11 hónapja #10979 Írta: peteratde

Ez gyakorlatilag hogyan működik? Ha mégis elmegy valaki Németországban fogorvoshoz, akkor a biztosító utólag kiszámlázza, vagy valamilyen más módon behajtja a kezelés költségének egy részét?
Egy ismerősömnek el kellett mennie (muszály volt), én vittem, mert nem tudott eléggé németül.
Ki kellett fizetnie a negyedéves vizitdíjjat, de mást nem kellett fizetnie.
Mikor és hogyan kell akkor fizetnie?

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10987 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

peteratde írta: Ez gyakorlatilag hogyan működik? Ha mégis elmegy valaki Németországban fogorvoshoz, akkor a biztosító utólag kiszámlázza, vagy valamilyen más módon behajtja a kezelés költségének egy részét? Egy ismerősömnek el kellett mennie (muszály volt), én vittem, mert nem tudott eléggé németül.Ki kellett fizetnie a negyedéves vizitdíjjat, de mást nem kellett fizetnie.Mikor és hogyan kell akkor fizetnie?

Nem tudom. A nejemnek pl. amikor szükséges volt s itt ment el, azonnal fizetnie kellett, ott helyben! 70 euront. Lehet, hogy nálatok másra számlázta a doki, akinek volt biztositási kártyája.
Vannak itt is csalások. Nem egyszer kiderült olyan, hogy amikor valaki dokihoz ment, a negyedéves 10€-t befizette, csak egy receptet kapott valamiért, s közben a kártyájára több különbözö kezelést számolt el a doki!

DCT

Több
12 éve 11 hónapja #10990 Írta: peteratde

Lehet, hogy nálatok másra számlázta a doki, akinek volt biztositási kártyája.

Volt érvényes betegbiztosítási kártyája. Tehát tovább pontosítva a kérdést, ha nem lenne elég világos:
előfordulhat-e, hogy a biztosító utólag felszólit, hogy az ekkor és ekkor ezért általa kifizetett összeget térítsd meg neki. (természetesen érvényes és folyamatosan fizetett biztosítás esetén?