Német betegbiztosítás

Több
12 éve 10 hónapja #12180 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Privát biztosított csak meghatározott éves jövedelem felett lehet valaki.
És mivel ott nincs családi biztosítás, igen borsos ára lenne 2 felnőtt + 3 gyerek esetén...
Gbr esetén nem tudom mi a helyzet, de ha azzal is lehet valaki állami biztosított, akkor az a megoldás, mert ott van családi biztosítás.
Államinál viszont nincs különbség díjban a különböző kassák között, esetleg csak akkor ha köt az ember valami kiegészítő biztosítást is.
Technikert mindenki dícséri. Igazából rosszat még AOK-ról se hallottam, bár nekem volt velük gondom a biztosításom megkötésénél, de az igazából nem az AOK hibája volt, hanem az ügyintézőé...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• rimoldi
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12187 Írta: rimoldi
rimoldi válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Kedves Peteradte!

Ahova én járok fogászatra, ott a 10 Euro-s vizitdíj mellett 25 Euro-t számolnak fel a FEHÉR tömésre. De ez függ a tömés méretétől is. Lehet, hogy egy fog 50 Euro-ba is kerülhet. Ezt ott helyben kell fizetni nálunk.
Az amalgámos tömés ingyenes. (de elég rondán néz ki az első fogaknál) :S
Nekem volt fogkő leszedés is, az ingyen volt.
A többit nem tudom. Nekem a férjem által van betegbiztosításom (nem olcsó), de így is ezt plusz fizetni kell.
Viszont mesélte az ovi igazgatónője (német), hogy ő is elment fogorvoshoz. A doki csak annyit kérdezett, hogy fehér legyen-e a tömés, megcsinálta, majd pár nap múlva ment a 84 Euro-s számla.
A férjem volt egy másik fogdokinál, ő nem kérdezett semmit csak csinálta a dolgát és semmit nem mondott, hogy ennyibe vagy annyiba fog kerülni. Ez volt november környékén, de eddig még nem jött számla.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #12188 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Attila_BRD írta: 30 év után is tökéletesen elégedett vagyok a Techniker Ktankenkasseval.3 Gyerek mellett privát ugysem jöhet szóba.

Ezzel csak egyet tudok érteni! 22. éve vagyunk a TKK-nál. Nem a legolcsóbb, de soha semmi gondink nem volt, pedig a nejemnek súlyos betegsége volt (Op, kemo, sugárkezelés, PET, CT, CMT ,stb.) Soha egy dologgal nem volt gondjuk!
Nekünk sem! Csak ajánlani tudom őket!

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #12192 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

DCT,

ezzel mindig félrevezeted az embereket, hogy azt írod: nem a legolcsóbb.
MINDEN állami biztosításítónál ugyanennyit kellene fizetned, mert az állami biztosítást mindenhol ugyanúgy kalkulálják, jövedelem függvényében (igen, egyszer már megmagyaráztad, hogy régen ez nem így volt, és akkor drágának számított - de már nem akkor, hanem most van, és most így működik)
Úgyhogy alapbiztosítás terén a TKK is épp annyiba kerül, mint minden más állami biztosító.
Privát téren már lehetnek és vannak is különbségek.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #12202 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

astarta írta: DCT,ezzel mindig félrevezeted az embereket, hogy azt írod: nem a legolcsóbb.MINDEN állami biztosításítónál ugyanennyit kellene fizetned, mert az állami biztosítást mindenhol ugyanúgy kalkulálják, jövedelem függvényében (igen, egyszer már megmagyaráztad, hogy régen ez nem így volt, és akkor drágának számított - de már nem akkor, hanem most van, és most így működik)Úgyhogy alapbiztosítás terén a TKK is épp annyiba kerül, mint minden más állami biztosító.Privát téren már lehetnek és vannak is különbségek.

Te vezeted félre az embereket! Nem az árról beszéltem, hanem a juttatásokról! Mi a nejemmel egyébként már hosszú évek óta a maximumot fizetjük! A nagy helyzet azonban az, hogy nem mindegy, hogy melyik biztosítónál fizeted a maximumot!!!! Azért nem mindegy mert, nem mindent fed le, csak az alap ellátást! Most így érted??
A nejem koleganője, szintén nagyon beteg volt, hasonlóval, de egy másik biztsoítónál van. Neki 2x is ezer (1000) eurót kellett fizetnie az utólagos ellenőrzésnél, egy egy PET < (info neked) vizsgálatért, mert a biztosítója azon a véleményen volt, hogy már nem szükséges! Volt, hogy ultrahagos vizsgálatért fizetnie kellett. Nem akkor van a baj, amikor a szükséges és alapellátás kell, hanem akkor ha valami pluszról van szó! S a nagy gond, hogy egyre több lesz náluk a "plusz"!!
A TKK-nál soha nem merült fel ilyen probléma a 22 évünk alatt!
Persze van online biztosító is, lehet oda is menni..... :sick:

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #12205 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Kedves Rimoldi,

időközben tisztáztam a fogorvosnál. Nem tudom miért, de nem kell semmit fizetnem a fehér (kompozit) tömésért. Már két fogamat is betömte, és kifejezett kérdésemre is azt a választ adta, hogy fizeti a Krankenkasse. Nem értem, de örülök neki, :lol:

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”