Német betegbiztosítás
- Eva10
- Látogató
12 éve 9 hónapja #13295
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia tulipan!
Olvass vissza, minden kerdesedre megtalalod a valaszt!
Szia:
Eva
Olvass vissza, minden kerdesedre megtalalod a valaszt!
Szia:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 181
12 éve 9 hónapja #13297
Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia tulipan74,
az EU kártya sürgősségi és orvosilag szükséges ellátások igénybevételére jogosít az EU területén. Ha baleset érné a férjedet vagy beteg lenne, és az ellátás nem várhatna amíg haza jön, akkor ezzel a kártyával el kell lássák ugyanúgy, mintha német biztosítása lenne.
Részleteket találsz, ha visszaolvasol, vagy az OEP honlapján megnézed, hogy mit írnak az EU betegkártyáról.
Üdv., A.
az EU kártya sürgősségi és orvosilag szükséges ellátások igénybevételére jogosít az EU területén. Ha baleset érné a férjedet vagy beteg lenne, és az ellátás nem várhatna amíg haza jön, akkor ezzel a kártyával el kell lássák ugyanúgy, mintha német biztosítása lenne.
Részleteket találsz, ha visszaolvasol, vagy az OEP honlapján megnézed, hogy mit írnak az EU betegkártyáról.
Üdv., A.
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 141
12 éve 9 hónapja #13304
Írta: peteratde
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
peteratde válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Egy konkrét eset.
Ismerősok, alig hogy kijöttek, fogászati probléma. Még nem volt csak EU kártya. Az aszisztens azt mondta, ha nincs német biztosítás, akkor fizetni kell. Én ezt megvétóztam : . Ragaszkodtam ahhoz, hogy orvosilag szükséges beavatkozást el kell végezni a biztosítás terhére. Majd másfél óráig tartott, míg mindenfele telefonálgattak, de végül ment a dolog, sőt a receptért sem kellett fizetni a gyógyszertárban.
Ismerősok, alig hogy kijöttek, fogászati probléma. Még nem volt csak EU kártya. Az aszisztens azt mondta, ha nincs német biztosítás, akkor fizetni kell. Én ezt megvétóztam : . Ragaszkodtam ahhoz, hogy orvosilag szükséges beavatkozást el kell végezni a biztosítás terhére. Majd másfél óráig tartott, míg mindenfele telefonálgattak, de végül ment a dolog, sőt a receptért sem kellett fizetni a gyógyszertárban.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 141
12 éve 9 hónapja #13384
Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szeretnék én is hozzátenni még valamit a kérdéshez. Megértem Évát is, de a szívem Astarta véleményéhez húz. Az melített esetben mikor időpontot kértem a fogovosnál az ismerős gyerekének, akkor előre szóltam, hogy EU kártya lesz. Az adminisztrátor azt mondta, addig utána néznek. Nem néztek utána, ez ugye egyből kiderült mikor kapásból azt mondta, ki kell fizetni, mikor megjelentünk. Becsületükre mondva, mikor egyértelművé tettem az álláspontomat miszerint ovosilag indololt esetben el kell látni az EU kártya terhére, utána néztek, hogyan s mint megy a dolog, pedig (és ezért értem meg Évát) ráment legalább 1,5 órájuk, és végül ellátták, sőt az egyébként drága orvosságot is térítésmentesen írta fel.
Peace
Peace
- Vicktory
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 9 hónapja #14665
Írta: Vicktory
Vicktory válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Sziasztok!
Tudom hogy már ezer kérdés és választ írtatok le a betegbiztosítással kapcsolatban és nagyjából végig is olvastam őket, de az én kérdésemre még így se találom a megoldást. Nemrég elhelyezkedtem részmunkaidőbe egy szállodába és kitöltöttem egy bejelentő lapot hogy 2012. 02 08-tól ott dolgozom a munkaadóm pedig mondta hogy bejelent az AOK-hoz a betegbiztosítás miatt. De még semmit nem kaptam, hogy ez tényleg így lenne.
Ma pedig mondta hogy menjek be a biztosítóba és kérjek egy tagsági igazolást. Lehet hogy hülyén hangzik de ez akkor most hogy működik. Ő bejelentett az AOK-ba de nem adtak neki papírt én meg nem kaptam semmit de a biztosítónál tudnak róla?? Vagy nekem be kellet volna jelentkeznem?
A válaszokat előre is köszönöm!
Tudom hogy már ezer kérdés és választ írtatok le a betegbiztosítással kapcsolatban és nagyjából végig is olvastam őket, de az én kérdésemre még így se találom a megoldást. Nemrég elhelyezkedtem részmunkaidőbe egy szállodába és kitöltöttem egy bejelentő lapot hogy 2012. 02 08-tól ott dolgozom a munkaadóm pedig mondta hogy bejelent az AOK-hoz a betegbiztosítás miatt. De még semmit nem kaptam, hogy ez tényleg így lenne.
Ma pedig mondta hogy menjek be a biztosítóba és kérjek egy tagsági igazolást. Lehet hogy hülyén hangzik de ez akkor most hogy működik. Ő bejelentett az AOK-ba de nem adtak neki papírt én meg nem kaptam semmit de a biztosítónál tudnak róla?? Vagy nekem be kellet volna jelentkeznem?
A válaszokat előre is köszönöm!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 9 hónapja #14672
Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Hogy más mit kap vagy sem, azt nem tudni.
Te vagy a biztositott, tehát neveddel és születési idöpontoddal be tudnak azonositani.
Ha nem, akkor nem vagy bejelentve.
Te vagy a biztositott, tehát neveddel és születési idöpontoddal be tudnak azonositani.
Ha nem, akkor nem vagy bejelentve.