Német betegbiztosítás
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 169
12 éve 9 hónapja #14677
Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Türelem, az AOK küldi majd a papírokat és a "TB" kártyát is. (plasztik és csipes, nem fecni papír mint a magyar. Pénteken kaptam meg én is, a munkaadó jelentett be. Kb 5-6 hét mire megjött.
üdv
üdv
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Vicktory
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
12 éve 9 hónapja #14680
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Vicktory!
Ha csak megnyugvásra vágysz,menj be a legközelebbi AOK ügyfélszolgálatra és egy ügyintéző neked 2 perc alatt megnézi a gépben,de a személyes irataidat vidd magaddal.
Páromnál is úgy volt,hogy bement a főnök és bejelentette,mi csak hetekkel később kaptunk róla értesítőt,azaz már a plasztikkártyákat.
Üdv.
Ha csak megnyugvásra vágysz,menj be a legközelebbi AOK ügyfélszolgálatra és egy ügyintéző neked 2 perc alatt megnézi a gépben,de a személyes irataidat vidd magaddal.
Páromnál is úgy volt,hogy bement a főnök és bejelentette,mi csak hetekkel később kaptunk róla értesítőt,azaz már a plasztikkártyákat.
Üdv.
Perszike
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 181
12 éve 9 hónapja #14690
Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Bár az én esetem más, mert én magamnak kötöttem a biztosítást, és nem a munkáltató kötötte, de nekem azt mondták az AOK-nál, hogy a biztosítás életbe lépésétől 10 napon belül kiküldik a kártyát. Én meg is kaptam 10 napon belül.
Én a helyedben, hogy biztosan ne érjen kellemetlen meglepetés, és ne is idegeskedj feleslegesen, biztosan bemennék egy AOK ügyfélszolgálatra, ott megnézik neked.
Én a helyedben, hogy biztosan ne érjen kellemetlen meglepetés, és ne is idegeskedj feleslegesen, biztosan bemennék egy AOK ügyfélszolgálatra, ott megnézik neked.
- Gabinho84
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 9 hónapja #15014
Írta: Gabinho84
Gabinho84 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Sziasztok.
Megpróbáltam bejelentkezni a német betegbiztosításba. A biztosító azt mondta, kérjem ki Magyarországról az E104-es nyomtatványt, miszerint biztosítva voltam. Magyarország azt mondja, küldjem vissza az EU kártyát meg ezt a nyomtatványt az itteni biztosítási számommal. De ez addig nem lesz, míg nem kapom meg az igazolást. Tök jó.
Más is járt így? Mit lehet ilyen esetben tenni?
Üdv
Megpróbáltam bejelentkezni a német betegbiztosításba. A biztosító azt mondta, kérjem ki Magyarországról az E104-es nyomtatványt, miszerint biztosítva voltam. Magyarország azt mondja, küldjem vissza az EU kártyát meg ezt a nyomtatványt az itteni biztosítási számommal. De ez addig nem lesz, míg nem kapom meg az igazolást. Tök jó.
Más is járt így? Mit lehet ilyen esetben tenni?
Üdv
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 181
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #15019
Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Szia Gabinho84,
igen én ugyanígy jártam, nevetséges helyzet, nem tudom melyik okos találta ezt így ki.
Mikor először bementünk az AOK-hoz, tőlem is kérték az E104-et, ami mutatja, hogy mikortól mondtam le az otthoni biztosítást, mert a freiwillige Versicherung csak úgy köthető, ha az előző már nem él.
Mondtam nekik, hogy addig míg nem él a német, nem mondom le a magyart, mert nem akarok biztosítás nélkül lenni... Másrészt a lemondásnál kérik a német biztosítási számot, hogy írjam azt be amíg nincs német biztosításom???
Nekem végül úgy működött, hogy megkötötték a német biztosításomat, addig vertem az asztalt, így kaptam biztosítási számot, de kaptam mellé egy dokumentumot is, hogy a biztosítás csak akkor lép életbe, ha megérkezik az OEP E104-es nyomtatványa.
Így az OEP-nek már be tudtam írni a biztosítási számomat.
De ugye így volt is német biztosításom már, meg nem is, de inkább nem... Hiába volt már biztosítási számom, nem mehettem orvoshoz, mert maga a biztosítás nem lépett még életbe... Pedig már fizetni is a németet kellett (ezért kell nagyon figyelni, hogy milyen dátummal mondja le valaki a magyart)
Sajnos én nem hagytam plusz időt a magyar lemondására rá, hanem a beérkezési dátummal mondtam le, így gyakorlatilag amíg visszaért az E104-em, addig már a magyar biztosításom nem élt, de a német sem lépett még életbe... Szerencse, hogy közben nem volt orvosra szükségem. Ráadásul nekem a posta marha lassú volt, mert ez épp Karácsony körül zajlott...
Üdv., A.
igen én ugyanígy jártam, nevetséges helyzet, nem tudom melyik okos találta ezt így ki.
Mikor először bementünk az AOK-hoz, tőlem is kérték az E104-et, ami mutatja, hogy mikortól mondtam le az otthoni biztosítást, mert a freiwillige Versicherung csak úgy köthető, ha az előző már nem él.
Mondtam nekik, hogy addig míg nem él a német, nem mondom le a magyart, mert nem akarok biztosítás nélkül lenni... Másrészt a lemondásnál kérik a német biztosítási számot, hogy írjam azt be amíg nincs német biztosításom???
Nekem végül úgy működött, hogy megkötötték a német biztosításomat, addig vertem az asztalt, így kaptam biztosítási számot, de kaptam mellé egy dokumentumot is, hogy a biztosítás csak akkor lép életbe, ha megérkezik az OEP E104-es nyomtatványa.
Így az OEP-nek már be tudtam írni a biztosítási számomat.
De ugye így volt is német biztosításom már, meg nem is, de inkább nem... Hiába volt már biztosítási számom, nem mehettem orvoshoz, mert maga a biztosítás nem lépett még életbe... Pedig már fizetni is a németet kellett (ezért kell nagyon figyelni, hogy milyen dátummal mondja le valaki a magyart)
Sajnos én nem hagytam plusz időt a magyar lemondására rá, hanem a beérkezési dátummal mondtam le, így gyakorlatilag amíg visszaért az E104-em, addig már a magyar biztosításom nem élt, de a német sem lépett még életbe... Szerencse, hogy közben nem volt orvosra szükségem. Ráadásul nekem a posta marha lassú volt, mert ez épp Karácsony körül zajlott...
Üdv., A.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Juditka, Gabinho84, eszge
- Gabinho84
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 8 hónapja #15097
Írta: Gabinho84
Gabinho84 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás
Köszönöm a segítséged! Apropó, Te hol találtad meg ezt a nyomtatványt? Az OEP honlapján nézelődtem, nem találtam. A TB ügyintézőnek magyaráztam, hogy még ott kaptam egy nyomtatványt (ugyanolyat, amit valaki itt megosztott E104 nyomtatvány néven), de azt ecsetelte, hogy ha azon nincs rajta, hogy E104, akkor az nem az...