Német betegbiztosítás

Több
12 éve 10 hónapja #12226 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Köszi DCT, ápolónő vagyok, pontosan tudom mi az a PET, és hogy mikor, mire használják.
Egész véletlenül épp ma néztem meg, hogy mennyiért csinálnak ilyet mostanság Mo.-on, 250 ezerért találtam Pesten.

És igenis félrevezető amit írsz. Ha azt írod, hogy nem a legolcsóbb a TTK, mindenki azt gondolja, hogy ott többet kell fizetni, vagyis drágább a havidíj. Mert amit írsz, az azt is jelenti. Csak épp ez már nem így van, ez a múltkor már tisztázva lett.

Ha a maximumot fizeted náluk, az NEM a te döntésed, hanem ez azt jelenti, hogy magas annyira a fizetésed, fizetésetek, hogy a legmagasabb kategóriába estek, gondolom egy bizonyos szintnél meg van húzva a határ, és afölött a fizetés fölött már mindenki ugyanannyit fizet.

A példád pedig nagyon hibás, mivel nem ugyanzt a személyt hozod fel példának.
Honnan tudod, hogy a feleséged kolléganőjét nem utasította volna el a TTK is???
Mindenkit egyedileg bírálnak el, minden eset, betegség, stádium stb. más különböző emberek esetében.
Azt meg nehezen hiszem, hogy sima UH-os vizsgálatért fizetnie kellett a kolléganőnek, hacsak nem valami speciális UH-ról van szó. Mert ugye akkor mindjárt más...
A sima UH-ot az orvos megcsinálja, ha szükségesnek látja, nem kell előtte egyeztetnie a Kassával, hogy fizetni fogja-e. Olyat pedig nem gondolok, nagyon nem lenne korrekt, hogy az orvos úgy dönt, megcsinál egy vizsgálatot, mert szükségesnek látja, majd utólag a Kassa pedig úgy dönt, hogy neki nincs kedve fizetni és a beteg kell a számlát állja...
PET-nél viszont kell az orvosnak egyeztetnie a Kassával, még a vizsgálat előtt!!! Épp a vizsgálat ára miatt.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12233 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia astarta!
En azt gyanitom, azert lehetett fozetös a vizsgalat,mert esetleg azborvos nem latta szüksegesnek. A kivansagmüsor fizetös.
Nalam is morogni szoktak, amikor közlöm, hogyha kivancsi ra, allergias-e valamire, az fizetös. Ha van tünete, akkor fizeti a kassa. Nemritkan fordul elö, hogy valaki közli: allergiavizsgalatot akarok. Megkerdezem, milyen tünete van, mi a baja. Semmi. Mit gondol,mire lehet allergias. Nem tudja. De akarja. Na, ha kiderül,mire gondol, akkor az fizetös. Ilyenkor szoktak azt mondani, hogy nem tudok nemetül, es veszekedve elvonulni.
Egyebkent nekem nem rossz, ha allergiavizsgalatot csinalok, tehat megcsinalnam, ha lehetne, meg is csinalom, ha indokoltnak latom. De ha nem fizeti ki a kassa, akkor nem, vagy fizesse ki a paciens.
Na az ilyen vizsgalatokat nem fizetik a kassak...nyilvan mindem szakmaban megvannak az ilyenek. Valaki irta, hogy pl terhessegnel valahany ultrahangot fizet a kassa, a többi fizetös. De altalaban nincs szükseg többre,mint amit fizetnek.
szia:
Eva

• rimoldi
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12240 Írta: rimoldi
rimoldi válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

peteratde írta:
időközben tisztáztam a fogorvosnál. Nem tudom miért, de nem kell semmit fizetnem a fehér (kompozit) tömésért. Már két fogamat is betömte, és kifejezett kérdésemre is azt a választ adta, hogy fizeti a Krankenkasse. Nem értem, de örülök neki, :lol:

Jó Neked! Lehet, hogy nekem is másik orvost kellene keresni, de viszont ez a doki több szempontból előnyösebb nekem.
Közel van és ha a férjem nem tud haza jönni a gyerekre vigyázni, akkor van hova leadnom a gyereket.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #12244 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

rimoldi írta:

peteratde írta: időközben tisztáztam a fogorvosnál. Nem tudom miért, de nem kell semmit fizetnem a fehér (kompozit) tömésért. Már két fogamat is betömte, és kifejezett kérdésemre is azt a választ adta, hogy fizeti a Krankenkasse. Nem értem, de örülök neki, :lol:

Jó Neked! Lehet, hogy nekem is másik orvost kellene keresni, de viszont ez a doki több szempontból előnyösebb nekem.Közel van és ha a férjem nem tud haza jönni a gyerekre vigyázni, akkor van hova leadnom a gyereket.

Feleségemnek van egy plusz biztositása (is) fogászatra. Schweizi cég. Évi 450 euróig állnak mindent. Tavaj a volt (!) fogorvosa az összeset bezsebelte + zsebből ment 200€ az év folyamán (összesen), a mostani doki is szuper, de töredékét kéri ugyan olyan technikáért!

No comment!

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #12260 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Én is csak azt tudom mondani az eddig (igaz nem túl sok) tapasztalatom alapján, nagyon nem mindegy kit választ fogorvosnak az ember. A kollégám azzal ment el, hogy mindenképpen ki akarta húzatni a fogát. Ezzel szemben kezelte, gyökér kezelés, majd próbatomés, majd végleges. Kompozit töméssel. S mindez a Krankenkasse terhére.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

• tulipan74
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #13285 Írta: tulipan74
tulipan74 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

szia!én a gyerekekkel Magyarországon élünk férjem van Németországban ott dolgozik.meglepődtem a biztosítási témával kapcsolatban mi a gyerekekkel itthon biztosítva vagyunk (TB-kártya) férjem mi elöt kiment Németországba dolgozni itthon szintén (TB) csináltatott EU kártyát.azt viszont nem tudom hogy kint neki ez a kártya ha beteg lesz elfogadják? ellátják ?Ha netán baleset éri (épitőiparban előfordul)külön kell számára kint kötni?üdv :cheer: