Német betegbiztosítás

Több
12 éve 8 hónapja #15106 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Gabinho,

az E104 nyomtatványra gondolsz?
Nem tudom azt meg lehet-e valahol találni, de nem is kell, hiszen nem neked kell kitölteni. Akinek meg ki kell, OEP, annak van ilyen nyomtatványa.
Nekem az AOK is adott, hogy azt töltessem ki az OEP-pel. Az már eleve német nyelvű volt, az OEP Call center azt mondta, hogy kitöltik azt, ha azt küldöm be nekik, nem gond, hogy német, mert mivel formanyomtatvány, fogják tudni, hogy mit hova írjanak rajta.
Úgyhogy azt elküldtem nekik, de aztán végül mégsem azt töltötték ki, hanem a magyar nyelvűt.

Üdv., A.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gabinho84

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #15107 Írta: Gergoo
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gabinho84

• ipetra
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #15109 Írta: ipetra
ipetra válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok!

Hónapok óta olvasgatom a fórumot! Május végén készülünk Németországba a fiaimmal és a párommal. Végig olvastam mind a 34 oldalt, de konkrétan nem találtam választ a kérdésemre.
Remélem valaki tud segíteni!

Szóval:
Nem vagyunk házasok és a gyerkőcök az előző házasságomban születtek, tehát mi sehogy sem lehetünk biztosítva általa, ha jól értelmezem?!?!
Nekem lenne lehetőségem egy mini jobra, ami szintén nem oldja meg a betegbiztosítást?
Olvastam valahol, hogy ha összeházasodnánk, akkor igen, de a fiaim akkor sem az Ő gyermekei? Valaki valami tippet esetleg?

További szép napot!
Petra

Több
12 éve 8 hónapja #15110 Írta: astarta

Gergő, ez amit betettél, ez nem az E104.

Amit betettél az a bejelentő lap, amit be kell küldeni az OEP-nek, ha valaki német biztosítást kötött.

Az E104 egy másik nyomtatvány, amit az OEP-nek kell kitöltenie, azt mutatja, hogy mettől-meddig volt valaki biztosított.
Azon a nyomtatványon rajta is van, hogy E104 a jobb felső sarokban illetve ha magyar nyelvű, akkor egy HU, ha német nyelvű, akkor DE.
A nyomtatvány így kezdődik: Igazolás a biztosítási, folalkoztatási vagy helybenlakási időszakok összeszámításáról.
2 oldalas a nyomtatvány.

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #15166 Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok, talán itt az írás végén a linket próbáljátok,
kumuinfo.blogspot.com/2010/07/e-nyomtatvanyok-kulfoldon.html
van magyar, német link, a keresőbe E 104, kiadja a sztem érvényes docot. pdf-et válasszatok, a 21-22. old. az E 104 (jobb felső sarokban a jelzés)
Közvetlen magyar link, ha a fenti doc jó, itt
üdv
A következő felhasználók mondtak köszönetet: astarta

Több
12 éve 8 hónapja #15182 Írta: astarta

Szia cintamani,

igen, valóban ez az, 21-22. oldal.
Tehát ezt a nyomtatványt nem kell beszerezni, vagy letölteni valahonnan, mert ezt az OEP tölti ki, nekik pedig van ilyen.

Üdv., A.