Német betegbiztosítás
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Ha nincs még itt biztositásod akkor vagy magad választasz egyet vagy ök dugnak be az elsöbe ami eszükbe jut.Eleonora83 írta: Sziasztok!Ha minden igaz akkor 2 hét múlva én is kezdek egy munkahelyen.Igaz nem nagy munkakörben,de ha sikerül kezdetnek nem lesz rossz
Amiben nem tudok eligazodni,az pl a betegbiztosítás.Itthon fel kell mondanom az OEP-nél,és ők kint engem beléptetnek egy biztosítóhoz,vagy nekem kell keresni?
Irhatsz ezeknek pl. elöre www.tk.de/tk/jetzt-zur-tk/114210 30 éve elégedett vagyok velük.
Postacim kell csak. Ha késöbb dispokreditet akarsz akkor a munkaszerzödés is. Hol lax németben?A másik,hogy nincsen csak személyim,útlevélre szükségem van valamiért?Pl bankszámlanyitáshoz?Köszönöm a segítséget!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eleonora83
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- Eleonora83
- Nem elérhető
- New Member
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Persze. Valami papirt, minimum e-mailt kapsz, azon lesz számod med mindened.Eleonora83 írta: Köszönöm!És ha ezt megcsinálom,akkor majd kint szólnom kell a munkáltatónak,hogy én intéztem magamnak már egy biztosítást?
Semmi lényeges különbség nincs. A levonások már régen standardok. Az AOK a "szegények" kasszája, mert oda nyomják bele a helyi hivatalok azokat akiknek más nem volt.Visszaolvastam itt sokat,megnéztem az AOK oldalát,mi a különbség ezek között?
Igy kicsit különbözik a joakarat ha valamit kérvényezni kell. TK az egyik leggazdagabb és relativ bökezü is. A TK szövetkezeti - önkontroll - strukturával müködik.
Itt a "TB" a Gesundheitsfond, de ebböl a történelmi okokbol kifolyolag rengeteg biztositó cuclizik. Ki jobban ki rosszabbul. Egyesek mennek tönkre, ezek tagjait a többi Kassza felveszi és elosztja egymás közt. Biztositás nélkül senki nem maradhat.Gondolom az összeg.Elnézést a sok kérdésért de itthon van TB és kész,ezekkel soha nem volt az embernek "gondja"..
A privát biztositók az más. Arra nem is érdemes nézni, elöbb utobb ugyis beolvasztják öket.
- Eleonora83
- Nem elérhető
- New Member