Német betegbiztosítás

Több
12 éve 8 hónapja #15508 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Eleonora83 írta: Sziasztok!Ha minden igaz akkor 2 hét múlva én is kezdek egy munkahelyen.Igaz nem nagy munkakörben,de ha sikerül kezdetnek nem lesz rossz :)
Amiben nem tudok eligazodni,az pl a betegbiztosítás.Itthon fel kell mondanom az OEP-nél,és ők kint engem beléptetnek egy biztosítóhoz,vagy nekem kell keresni?

Ha nincs még itt biztositásod akkor vagy magad választasz egyet vagy ök dugnak be az elsöbe ami eszükbe jut.
Irhatsz ezeknek pl. elöre www.tk.de/tk/jetzt-zur-tk/114210 30 éve elégedett vagyok velük.

A másik,hogy nincsen csak személyim,útlevélre szükségem van valamiért?Pl bankszámlanyitáshoz?Köszönöm a segítséget!

Postacim kell csak. Ha késöbb dispokreditet akarsz akkor a munkaszerzödés is. Hol lax németben?
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Eleonora83

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #15516 Írta: Eleonora83
Eleonora83 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Ha minden igaz akkor 15-én kezdek Nittelben.Még itthon vagyok,de szeretnék mindennek még itt utána nézni.Még van itthon TB-m,akkor azt le kell mondanom ugye?ill.ha kijelentenek a munkahelyemről,akkor automatikusan megszűnik.

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #15522 Írta: Attila_BRD

Szedd össze minden német tudásodat és ird meg ugyanezt ide:
E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Több
12 éve 8 hónapja #15527 Írta: Eleonora83

Köszönöm!És ha ezt megcsinálom,akkor majd kint szólnom kell a munkáltatónak,hogy én intéztem magamnak már egy biztosítást?Visszaolvastam itt sokat,megnéztem az AOK oldalát,mi a különbség ezek között?Gondolom az összeg.Elnézést a sok kérdésért de itthon van TB és kész,ezekkel soha nem volt az embernek "gondja"..

Több
12 éve 8 hónapja #15532 Írta: Attila_BRD

Eleonora83 írta: Köszönöm!És ha ezt megcsinálom,akkor majd kint szólnom kell a munkáltatónak,hogy én intéztem magamnak már egy biztosítást?

Persze. Valami papirt, minimum e-mailt kapsz, azon lesz számod med mindened.

Visszaolvastam itt sokat,megnéztem az AOK oldalát,mi a különbség ezek között?

Semmi lényeges különbség nincs. A levonások már régen standardok. Az AOK a "szegények" kasszája, mert oda nyomják bele a helyi hivatalok azokat akiknek más nem volt.
Igy kicsit különbözik a joakarat ha valamit kérvényezni kell. TK az egyik leggazdagabb és relativ bökezü is. A TK szövetkezeti - önkontroll - strukturával müködik.

Gondolom az összeg.Elnézést a sok kérdésért de itthon van TB és kész,ezekkel soha nem volt az embernek "gondja"..

Itt a "TB" a Gesundheitsfond, de ebböl a történelmi okokbol kifolyolag rengeteg biztositó cuclizik. Ki jobban ki rosszabbul. Egyesek mennek tönkre, ezek tagjait a többi Kassza felveszi és elosztja egymás közt. Biztositás nélkül senki nem maradhat.

A privát biztositók az más. Arra nem is érdemes nézni, elöbb utobb ugyis beolvasztják öket.

Több
12 éve 8 hónapja #15546 Írta: Eleonora83

Mi kell,hogy én elintézhessem magamnak?Csak egy munkaszerződésem van,az is itthon,mert még Mo-on vagyok.Csak írjak nekik egy email,hogy mit szeretnék?Esküszöm nem vagyok szőke,csak kicsit eluralkodott a pánik :)