Német betegbiztosítás
- Szilvia0915
- Látogató
Remélem tud valaki segíteni nekem!Tavaly augusztusban jöttünk ki férjem után,2 gyermek,anyósom és én.Először családi biztosításunk volt 2 gyerek a férjem és én.Anyósomat nem lehetett beírni ebbe.Egy hónapra rá nekem is lett munkám és külön biztosításom,tehát már nem tartozom a családi biztosításba.De anyósomat akkor sem akarják beleírni.Dolgozni még nem tud elmenni,mert a kislányomat még nem vették be az oviba,mert nincs szabad hely,így ő van otthon vele.A privát biztosítás nagyon drága lenne neki.Nem tudtok valami megoldást erre.Előre is köszi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kriemhild
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 20
Magyarán az EU-n belül át kellene jelentkeznie az EU 104 formulával, ahogy a többiek is csinálják. Akkor a magyar EU-s kártya is jó itt. Vagy csináltok neki egy saját német nyugdíjas betegbiztosítást.
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szilvia0915 írta: Sziasztok!Remélem tud valaki segíteni nekem!Tavaly augusztusban jöttünk ki férjem után,2 gyermek,anyósom és én.Először családi biztosításunk volt 2 gyerek a férjem és én.Anyósomat nem lehetett beírni ebbe.Egy hónapra rá nekem is lett munkám és külön biztosításom,tehát már nem tartozom a családi biztosításba.De anyósomat akkor sem akarják beleírni.Dolgozni még nem tud elmenni,mert a kislányomat még nem vették be az oviba,mert nincs szabad hely,így ő van otthon vele.A privát biztosítás nagyon drága lenne neki.Nem tudtok valami megoldást erre.Előre is köszi
De volna! A kedves anyósodnak vissza kellen térnie Mo.-ra!
Anyósod külön személynek számit, akkor is ha veletek lakik!
Nem drága a magánbiztositás, ha kiszámolod, hogy mennyit
kellene fizetned ha nincs biztositása és baj van.....!
DCT
- ipetra
- Látogató
Akkor megpróbálom mégegyszer, hátha valaki mégis tudna segíteni:
"Hónapok óta olvasgatom a fórumot! Május végén készülünk Németországba a fiaimmal és a párommal. Végig olvastam mind a 34 oldalt, de konkrétan nem találtam választ a kérdésemre.
Remélem valaki tud segíteni!
Szóval:
Nem vagyunk házasok és a gyerkőcök az előző házasságomban születtek, tehát mi sehogy sem lehetünk biztosítva általa, ha jól értelmezem?!?!
Nekem lenne lehetőségem egy mini jobra, ami szintén nem oldja meg a betegbiztosítást?
Olvastam valahol, hogy ha összeházasodnánk, akkor igen, de a fiaim akkor sem az Ő gyermekei? Valaki valami tippet esetleg?"
További szép napot!
Petra
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
ipetra írta: 1 Nem vagyunk házasok és a gyerkőcök az előző házasságomban
születtek, tehát mi sehogy sem lehetünk biztosítva általa, ha jól értelmezem?!?!
2 Nekem lenne lehetőségem egy mini jobra, ami szintén nem oldja meg a betegbiztosítást?
3 Olvastam valahol, hogy ha összeházasodnánk, akkor igen, de a fiaim akkor
sem az Ő gyermekei? Valaki valami tippet esetleg?"
Megérdeklödtem, a helyzet egyszerübb mint gondolnád!
1 Korrekt!
2 Korrekt. A "minijob" az az a 400 eurós kiegészités azoknál szokott lenni rendszerint akik Harz 4-en vannak. Ezt azonban ellenszámitják, s nem kereshetsz 3-4 ilyen munkával pluszt! Ezért aki Harz 4-en van az biztositott, de Ti ezt nem kapjátok mert ehez elözetes 1 év munkaviszony kell.
3 Ha összeházasodtok, akkor örökbe kell fogadni, s mindent kaptok!
Különben csak az kapja a CSP-ot is (Kindergeld) akié a gyermek.
A Ti helyzetetekben két teljesen külön család vagytok, s
ennek megfelelöen járnak a dolog (van nem!). Teljesen
mindegy, hogy együtt laktok vagy sem! Egy házasság
sem oldaná meg a problémát, mert ehez nem elég
a minijob, viszont magánbiztositást nem tudjátok fizetni!
Ha viszont a házasság után egyikötök teljes munkakörben
dolgzna, akkor mindenki biztositott lenne! A házastárs és
azok gyermekei is, akkor is ha nem közös utód!
A helyzetetekben nem jönnék ki Németországba!
DCT