Német betegbiztosítás
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
DECOTEXT írta: ....A kedves anyósodnak vissza kellen térnie Mo.-ra!
Anyósod külön személynek számit, akkor is ha veletek lakik! Nem drága a magánbiztositás, ha kiszámolod, hogy mennyit kellene fizetned ha nincs biztositása és baj van.....!
Jajjaj, nagyon sajnálom, hogy így elriasztottátok Szilvia0915-öt! Szó sincs róla, hogy a magyar nagymamámak német biztosítást kellene kötnie vagy haza kellene mennie!! Van erre egy nagyon egyszerü és ingyenes megoldás :
A nagyi Magyarországon bemegy az OÈP-be, kikéri az E120-as nyomtatványt, kijelentkezik a magyar lakcíméröl, majd bejelentkezik itt. Ezáltal az ö németországi tartózkodása alatt teljes körü, ingyenes német egészségügyi ellátásban részesül! A dolgot a német és a magyar eü pénztár intézi egymás között: a német ellát, a magyar fizet.
www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG...LLATASOK/MIGRANS.PDF
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ipetra
- Látogató
Nem hinném, hogy az akkora galiba, hogy a gyerkőcök nem a baráté! Nem én lennék az egyetlen akinek tönkrement a házassága és új párkapcsolatban él. És igen magánügy!
Én csak tanácsot szerettem volna kérni, hogy ezt hogy tudnám megoldani a gyermekeim részére. Kicsit vérlázító Decotext "szaporítás" (vagy hogy is fejezi ki magát) megjegyzése állandóan, ha valakinek több gyermeke van. Én sem Így képzeltem, mikor férjhez mentem és megszülettek a fiaim.
Mi vezetett félre? Talán az a megjegyzés, hogy " Szóval itt valakik együtt élnek 2-3 gyerekkel, akiknek több anyjuk és apjuk is van...." Az én gyerekeimnek egy anyjuk és egy apjuk van. Van édesapjuk, akit sosem kérnék olyanra, hogy a "párom" (tudom, hogy az semmi) örökbefogadhassa Őket. Azért, mert mi elváltunk attól a szüleik vagyunk!
Arra a beszokásra gondoltam, amit meg/át kell élnünk mindannyiunknak, ha kiérünk, ráadásul szünet is lesz, szóval lesz pár hónap amíg magszokják a MINDENT!
Az élősködést nem akartam kiforgatni, hanem ezt éreztem amikor írtad a egészségügy meg 5ezer forint meg mi jár és mi nem részben. Én dolgozni szeretnék rendesen, szeretnék normális biztosítást, normális adót fizetni és nem kihasználni a német államot, hanem én is hozzátenni a magam részét és szeretném megoldani az első pár hónapban a fiaim biztosítását!
A helyzetetekben nem jönnék ki Németországba! mondatodat, pedig ezek fényében nem érzem jogosnak!
Ja és nem utolsó sorban Gergoo, olvasom a fórumot hónapok óta , de ilyen helyzetre nem találtam megoldást mint a mienk! Igen arról volt szó, hogy nem házasok, de általában a gyerekek közösek voltak. Ha rosszul láttam elnézést kérek, hogy feltettem rengetegszerre, de köszönöm a türelmet a választ megkaptam!
Szép napot:
Petra
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Én pedig maximálisan egyetértek vele. DCT az adott szituációban az egyetlen logikus tanácsot adta! Ebből, hogy kerekedett "jogosság", elképzelésem sincs.ipetra írta: A helyzetetekben nem jönnék ki Németországba! mondatodat, pedig ezek fényében nem érzem jogosnak!
Két dolgot tehetsz:
Változtatsz a szituáción, pl. összeházasodtok (biztonságban lesz mindenki)
Semmit nem változtatsz, (játszol a biztonságotokkal, legutóbb 680 euróba fájt egy fórumtársunknak ez a "játék)
A Te döntésed!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- ipetra
- Látogató
Azért nem jogos, mert nem akarok (a Te szavaiddal élve) játszani, hanem ezt megoldani. Nem hiszem, hogy ezért nem kéne mennünk!
De szerintem ezt túltárgyaltuk, én megkaptam a válaszokat és mostmár tudom, hogy oldhatom meg!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Én (Mi) tökéletesen értjük a kérdést, neked nem tetszik a válasz!ipetra írta: Miért érzem azt, hogy nem akarod megérteni a kérdést?!?!
Azért jogos mert logikus. Az, hogy Te mit akarsz az adott szituációban az nem logikus. Én legalább is osztottam/szoroztam és nagyon nem az.ipetra írta: Azért nem jogos, mert nem akarok (a Te szavaiddal élve) játszani, hanem ezt megoldani.
Te ismered az anyagi helyzeteteket és, hogy mit vagy képes feláldozni azért, hogy együtt legyen a "család" Németországban! Ha másként gondolod, füled mellett elengeded és mentek. Sok sikert!ipetra írta: Nem hiszem, hogy ezért nem kéne mennünk!
Ez a lényeg ha lesz időd majd oszd meg mindenkivel, hiszen ezért jó dolog a fórumozás.ipetra írta: De szerintem ezt túltárgyaltuk, én megkaptam a válaszokat és mostmár tudom, hogy oldhatom meg!