Német betegbiztosítás

Több
12 éve 8 hónapja #16061 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

DECOTEXT írta: ....A kedves anyósodnak vissza kellen térnie Mo.-ra!
Anyósod külön személynek számit, akkor is ha veletek lakik! Nem drága a magánbiztositás, ha kiszámolod, hogy mennyit kellene fizetned ha nincs biztositása és baj van.....!

Jajjaj, nagyon sajnálom, hogy így elriasztottátok Szilvia0915-öt! Szó sincs róla, hogy a magyar nagymamámak német biztosítást kellene kötnie vagy haza kellene mennie!! :huh: Van erre egy nagyon egyszerü és ingyenes megoldás ;) :
A nagyi Magyarországon bemegy az OÈP-be, kikéri az E120-as nyomtatványt, kijelentkezik a magyar lakcíméröl, majd bejelentkezik itt. Ezáltal az ö németországi tartózkodása alatt teljes körü, ingyenes német egészségügyi ellátásban részesül! A dolgot a német és a magyar eü pénztár intézi egymás között: a német ellát, a magyar fizet.

www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG...LLATASOK/MIGRANS.PDF
A következő felhasználók mondtak köszönetet: astarta

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• ipetra
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16066 Írta: ipetra
ipetra válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Kedves Decotext és Gergoo!

Nem hinném, hogy az akkora galiba, hogy a gyerkőcök nem a baráté! Nem én lennék az egyetlen akinek tönkrement a házassága és új párkapcsolatban él. És igen magánügy!
Én csak tanácsot szerettem volna kérni, hogy ezt hogy tudnám megoldani a gyermekeim részére. Kicsit vérlázító Decotext "szaporítás" (vagy hogy is fejezi ki magát) megjegyzése állandóan, ha valakinek több gyermeke van. Én sem Így képzeltem, mikor férjhez mentem és megszülettek a fiaim.
Mi vezetett félre? Talán az a megjegyzés, hogy " Szóval itt valakik együtt élnek 2-3 gyerekkel, akiknek több anyjuk és apjuk is van...." Az én gyerekeimnek egy anyjuk és egy apjuk van. Van édesapjuk, akit sosem kérnék olyanra, hogy a "párom" (tudom, hogy az semmi) örökbefogadhassa Őket. Azért, mert mi elváltunk attól a szüleik vagyunk!
Arra a beszokásra gondoltam, amit meg/át kell élnünk mindannyiunknak, ha kiérünk, ráadásul szünet is lesz, szóval lesz pár hónap amíg magszokják a MINDENT!
Az élősködést nem akartam kiforgatni, hanem ezt éreztem amikor írtad a egészségügy meg 5ezer forint meg mi jár és mi nem részben. Én dolgozni szeretnék rendesen, szeretnék normális biztosítást, normális adót fizetni és nem kihasználni a német államot, hanem én is hozzátenni a magam részét és szeretném megoldani az első pár hónapban a fiaim biztosítását!

A helyzetetekben nem jönnék ki Németországba! mondatodat, pedig ezek fényében nem érzem jogosnak!

Ja és nem utolsó sorban Gergoo, olvasom a fórumot hónapok óta , de ilyen helyzetre nem találtam megoldást mint a mienk! Igen arról volt szó, hogy nem házasok, de általában a gyerekek közösek voltak. Ha rosszul láttam elnézést kérek, hogy feltettem rengetegszerre, de köszönöm a türelmet a választ megkaptam!

Szép napot:
Petra

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #16067 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

ipetra írta: A helyzetetekben nem jönnék ki Németországba! mondatodat, pedig ezek fényében nem érzem jogosnak!

Én pedig maximálisan egyetértek vele. DCT az adott szituációban az egyetlen logikus tanácsot adta! Ebből, hogy kerekedett "jogosság", elképzelésem sincs. :unsure:
Két dolgot tehetsz:
Változtatsz a szituáción, pl. összeházasodtok (biztonságban lesz mindenki)
Semmit nem változtatsz, (játszol a biztonságotokkal, legutóbb 680 euróba fájt egy fórumtársunknak ez a "játék)
A Te döntésed!

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #16068 Írta: Gergoo

Bocs, van egy harmadik opció is. Mindannyian biztosítjátok magatokat külön. Az csak néhány százas "minusz" lehet havonta. ;)

• ipetra
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16069 Írta: ipetra
ipetra válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Miért érzem azt, hogy nem akarod megérteni a kérdést?!?!
Azért nem jogos, mert nem akarok (a Te szavaiddal élve) játszani, hanem ezt megoldani. Nem hiszem, hogy ezért nem kéne mennünk!
De szerintem ezt túltárgyaltuk, én megkaptam a válaszokat és mostmár tudom, hogy oldhatom meg!

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #16072 Írta: Gergoo

ipetra írta: Miért érzem azt, hogy nem akarod megérteni a kérdést?!?!

Én (Mi) tökéletesen értjük a kérdést, neked nem tetszik a válasz!

ipetra írta: Azért nem jogos, mert nem akarok (a Te szavaiddal élve) játszani, hanem ezt megoldani.

Azért jogos mert logikus. Az, hogy Te mit akarsz az adott szituációban az nem logikus. Én legalább is osztottam/szoroztam és nagyon nem az.

ipetra írta: Nem hiszem, hogy ezért nem kéne mennünk!

Te ismered az anyagi helyzeteteket és, hogy mit vagy képes feláldozni azért, hogy együtt legyen a "család" Németországban! Ha másként gondolod, füled mellett elengeded és mentek. Sok sikert! ;)

ipetra írta: De szerintem ezt túltárgyaltuk, én megkaptam a válaszokat és mostmár tudom, hogy oldhatom meg!

Ez a lényeg :) ha lesz időd majd oszd meg mindenkivel, hiszen ezért jó dolog a fórumozás. ;)