Német betegbiztosítás

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #16348 Írta: tail
tail válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

.....ez tényleg így van, ahogyan Julianna leírta
itt pl. ha a férjed alkalmazott te és a gyerekeid "mitversichert"-ek lehettek vagyis vele együtt lebiztosítottak, és nem kell külön fizetni a biztosítást......viszont ennek is vannak feltételei, mint például, hogy nem lehet egy bizonyos összegnél nagyobb a saját jövedelmed
de persze nálatok erröl még nincs szó ;)
és hát igaz, hogy itt a mi környékünkön is a legtöbb nöt a férje tartja el, és ha nem is teljes állású háziasszony, akkor is max. egy félállása van, ami még annak sem nevezhetö igazán, sokkal inkább alkalmi munkának.....ezekböl az "auf 400 €-Basis" munkákból nagyon sok van, az ebböl szerzett jövedelem után még nem kell fizetni a kötelezö járulékokat, úgy mint a biztosítást....

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #16350 Írta: tail

Szóval lenne egy olyan kérdésem, hogy ki tudja hogyan lehet kérni a kinti biztosítót, hogy állítson ki Európai EÜ Kártyát?
sok helyen olvastam erröl az S1-es nyomtatványról, hogy azt kell kitölteniük, de sehol nem találom, hogy hogyan is néz ez ki.....ill. azzal sem vagyok tisztában hogyan tovább, ha sikerülne végre kitöltetni velük a formanyomtatványt.....
Ez az egyik ismerösömnek kellene, aki most jött ki németbe és felvették segédmunkásnak, így kint le van biztosítva, viszont ugye otthon Mo.-n nincs, így mondjuk, ha eltörné a kezét otthon, és el akarná láttatni magát, gondolom komoly pénzekbe kerülne neki, ezért kéne ez az Európai kártya neki is.....
Nekünk is van EU-s betegbiztosítási kártyánk, de nekünk úgy könnyebb volt, hogy otthon a magyar biztosító állították ki....
párom és én otthon fizetjük a most már 6390,- eü-i hozzájárulást, így otthon is bármikor el tudjuk láttatni magunkat....ill. így kint "csak" egy Zusatzversicherung-ot kellett kötnünk a DKV-nál, amire ketten olyan 220€ körül fizetünk (ennek kétharmada az enyém, mivel nöknek sokkal drágább a biztosítás - a szülés meg, ilyemi miatt), és így itt kint is teljes körü ellátásban részesülünk (ennek a Zusatzversicherungnak a feltételei, hogy max. 5-6 évig lehet így lebiztosíttatni magad, és kell hogy legyen biztosításod az anyaországban)
én csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a megoldást.....nekünk szuperül müködött/-ik, eddig még mindent kifizetett a biztosító (párom nagybátyja itt kint müttette meg a gerincsérvét is - neki is ugyanígy van a biztosítása)
a másik, hogy ezt a fajta biztosítást, ha jól tudom csak olyanok tudják igénybe venni, akik nem alkalmazottak mint pl. én mint Hausfrau, párom mint Selbstständige (egyéni vállalkozó), vagy talán még akkor is, ha lenne egy ilyen 400€-s állásom amivel ugye nincs az ember lebiztosítva
egyre viszont vigyázni kell....ha valaki privát biztosítást köt, annak ha jól tudom nincs visszaút az állami rendszerbe! vagyis ha jól tudom ez azokra vonatkozik, akik alkalmazottként is privát biztosítást akarnak....
mi úgy tervezzük, hogy ha majd lejár párom 6 éve (ami a biztosítását illeti) valószínü felveteti magát egy céghez, reméljük sikerül ott alkalmaztatnia magát, ahova amúgyis nagyon sokat bedolgozik.....és akkor egyúttal én is lemondhatnék a biztosításomról, mert akkor már vele együtt le lennék én is biztosítva (mint Mitversichert)
már csak azt kell kitalálnunk, mi lesz ha idöközben terhes leszek, ugyanis az a tervem, hogy a terhesgondozást és a szülést még ezzel a biztosítóval szeretném kifizettetni, hogy úgymond legalább legyen értelme a befizettett összegeknek, és "visszakapjam" tölük, meg azért Privatversichert-ként kicsit máshogy bánnak az emberrel, no ;)
viszont akkor ahogyan megszületett a baba, páromnak azonnal alkalmazottnak kell lennie, hogy a baba és onnantól én is vele együtt le legyünk biztosítva, különben köthetünk külön biztosítást még a gyerekre is (a privát Kassáknál már csak így megy :dry: )

Több
12 éve 8 hónapja #16353 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia tail,

a német biztosítás automatikusan kellene, hogy magába foglalja az EU biztosítást.
Hol biztosított az ismerősöd?
Nekem az AOK-nál van biztosításom, és az AOK betegkártya hátoldala maga az EU kártya. Ezt nem kellett külön igényelni, automatikusan már így gyártják le.
De ahogy Decotex is bemásolta a képet a Technikeres kártyájukról, azon is rajta van, hogy EU, tehát az is működik automatikusan EU kártyaként is.

Az S1 kiállítása annyival több, hogy ha otthon van, akkor nem csak az EU kártyával igénybevehető szolgáltatásokra jogosult, hanem teljes körűen mindenre.
De S1 nem minden esetben igényelhető, mert vannak feltételei.

Üdv., A.

Több
12 éve 8 hónapja #16354 Írta: tail

Köszi az infót!
majd megmondom neki, hogy nézze meg a kártyáját jobban:D
ugyanis ezekszerint neki is egyben-EU-s kártyája lehet, ö is az AOK-nál van lebiztosítva......
akkor magyarán, ezzel a kártyával megkapja az alap/sürgösségi ellátást, és az az S1-es nyomtatvány csak akkor kellene, ha teljes körü ellátást akarna, mint pl. tervezett mütét, meg ilyesmi....
azért még megkérdezem újra, hátha te tudod, hol lehet ilyen S1-es nyomtatványt szerezni? hol lehet utánaolvasni, hogy mik a feltételek stb.? (ha mégis utána akarna járni a dolognak az ismerösünk......)

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #16357 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Igen, így van, ez az S1 lényege.
Az S1 nyomtatványt mindig az a biztosító állítja ki, akinél az alapbiztosítás van, és küldi meg a másik biztosítónak. Mivel nem az ügyfél tölti ki, így a nyomtatványt nem kell beszerezni, az AOK-nak van, csak meg kell kérni őket, hogy töltsék ki és küldjék meg az OEP-nek.
Nem sok infó van neten róla:
http://www.euvonal.hu/index.php?op=egeszsegugy&id=165
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Juditka

Több
12 éve 8 hónapja #16409 Írta: Juditka
Juditka válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

:)
www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,34892&...ortal&_schema=PORTAL

Ezen belül nagyon sok kérdésre választ kapunk.

Judit :)